Een behoorlijk aantal mensen leeft een leven waarbij ze een aantal eigenschappen gebruiken die heel goed helpen om geluk te ervaren. Een aantal van die eigenschappen hebben ze gewoon, hebben ze in de opvoeding mee gekregen of hebben ze zich tijdens het leven eigen gemaakt.  Stressmanagement bijvoorbeeld, het op de juiste manier met stress omgaan en weten stress te verlagen, zodat het niet je levensgeluk ondermijnt. Daarbij hoort ook het op de juiste manier omgaan met zorgen. Maar ook het stellen van doelen, zodat je bewust en onbewust weet waar je heen wilt in dit leven. 
Het gebruiken van hulpmiddelen als affirmaties en visualisaties is ook zeer waardevol. Het voorop stellen van liefde, liefde voor jezelf en liefde voor je naaste maakt je leven een stuk prettiger. 


Gelukkige mensen focussen op de juiste dingen. Ze hebben primair aandacht voor het goede in plaats van het slechte, ze nemen zichzelf serieus, maar op z'n tijd ook met een korrel zout, nemen tijd voor zichzelf en hun gezin. Ze denken positief en zijn optimistisch. Ze stellen duidelijk prioriteiten en houden zich daar ook aan, hebben commitment. 
Door te zorgen dat de gedachten overwegend positief zijn, straal je dat meer uit, maar wordt het ook een gewoonte om positief te denken. Je gaat ook positiever over anderen denken en dat maakt relaties prettiger. Het maakt dat je minder snel negatieve energie in het lichaam doet vrij komen. 


Af en toe eens echt stil zijn, mediteren, Chi Neng Qigong, yoga, Tai Chi, etc. zorgen voor contact met je diepere ik. Het zet je steviger op je benen. Maakt dat je contact met jezelf hebt in plaats van dat je langs jezelf heen loopt te rennen.
Wat gelukkige mensen vooral ook doen is bewust leven. Ze nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen leven en zijn in staat om zichzelf te observeren, gebruik te maken van zelfreflectie. Ze nemen waar en hebben niet overal een mening over. 


Veel gelukkige mensen zijn ook in staat om goed met de kosmos om te gaan. Ze durven te vragen, aan anderen, aan God, aan de kosmos. Ze hebben vertrouwen, òf in zichzelf òf in iets wat groter is dan zijzelf. Ze leren aan de lopende band van de ervaringen in het leven. Velen lezen ook veel om daarmee sterker in het leven te staan. 
Een gelukkig leven is eigenlijk een samenspel van een aantal eigenschappen en hulpmiddelen, waarbij de hulpmiddelen vooral in het begin hulpmiddelen zijn en gaandeweg gewoon een levenswijze worden.

In feite kan iedereen gelukkig zijn of in elk geval het gevoel van geluk ervaren. Als je het voldoende wilt, is het een kwestie van stap voor stap jezelf eigenschappen eigen maken die ertoe leiden. Sommige daarvan zijn eenvoudig aan te leren, anderen zijn iets lastiger. Voor iemand die altijd een zwartkijker is, kan het lastig zijn om optimistisch te worden of vooral de positieve dingen te zien. Voor iemand die altijd alle verantwoordelijkheid buiten zichzelf legt is het lastig om in te zien dat je zelf je stemming bepaalt. Voor mensen die op iedereen en alles altijd commentaar hebben, zal het lastig zijn om op een liefdevolle manier naar zichzelf en anderen te gaan kijken.

Toch, het is een kwestie van wil je het of wil je het niet. En hoe graag wil je het, ben je bereid dingen te veranderen? 
Ik gun jou geluk, dus pak het aan.
Pak je geluk

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
De kracht van emoties

Emoties

We kennen ze allemaal, emoties. Letterlijk zijn emoties energie in beweging. En zeker bij sterke emoties zullen we dat herkennen.

Toevallig werd ik onlangs zelf geconfronteerd met een bittere pil (bij iets wat overigens totaal onbelangrijk was) en werd ik verrast door de diepe teleurstelling die ik zelf ervoer als een groot chagrijn. Ik was me bewust van het feit dat het MIJN emotie was en ik liet anderen er dus geen last van hebben. Maar het duurde 5 kwartier voor de hevigheid een beetje was weggezakt. Ik had de emotie niet verwacht, bovendien was het voor mij heel bijzonder dat ik zo reageerde, en ik merkte wat het met mijn lichaam deed….

Emoties zijn krachtige energieën, die daardoor een groot effect op ons kunnen hebben.

Zonder daar verder op in te gaan blijkt bijvoorbeeld dat traumata die we in de kindertijd meemaken een grote invloed hebben op onze latere gezondheid, zelfs op onze te bereiken leeftijd. Meerdere van die traumatische ervaringen (denk aan racisme, afsnauwen, kleineren, gescheiden ouders, een ouder in detentie, pesten, etc.) kunnen het leven met tien jaar verkorten, en maakt de kans op ernstige chronische aandoeningen veel groter.

Emoties hebben bovendien effect op ons energieveld, het energieveld wat we om ons heen ontwikkelen.

Dat energieveld kan positief worden beïnvloed door positieve emoties (die een hoge trillingsfrequentie blijken te hebben) als dankbaarheid, vreugde, respect en liefde om er een paar te noemen. Zo’n positief veld leidt tot een betere gezondheid, een beter ontwikkelen van de vele miljoenen nieuwe cellen die per minuut oude vervangen.

Maar het wordt (wetenschappelijk bewezen) negatief beïnvloed door negatieve emoties, waar er ook heel veel van zijn. Wat te denken van boosheid, agressie, teleurstelling, jaloezie, haat, wrok, overal tegen zijn, verdriet, liefdesverdriet, rancune, verbitterdheid, twijfel, angst, en dergelijke. Deze emoties beïnvloeden het energieveld negatief en leiden tot ziekte, tot afwijkingen en beïnvloeden die nieuwe cellen averechts. 

Waar de nieuwe cellen ‘afwijkende’ cellen vervangen, kunnen ze door een positief veld worden beïnvloed tot ‘normale’ gezonde cellen. Maar een negatief veld zal eerder normale cellen tot afwijkingen bewegen. 

Dat is de kracht van emoties. Een grote kracht, een zeer grote kracht.

En als we dat weten, is het zaak om te zorgen dat onze positieve emoties overheersen. Zorg voor lachen, voor een gevoel van dankbaarheid zo vaak je kunt, voor plezier, voor een gevoel van vrede en rust, voor een liefdevol gevoel. Hou van jezelf, hou van de wereld om je heen.