Aarden voor een sterkere aanwezigheid en verbinding met krachtige energie.

Aarden (het jezelf verbinden met de aarde) wordt steeds belangrijker in onze huidige  maatschappij. Met alle wifi en straks alle 5G netwerken en antennes, wordt het belangrijker om ons ook met de aarde te verbinden.

Natuurlijk kan dat - en dat is zeker effectief - door elke dag een aantal minuten op blote voeten op de aarde of het gras te lopen. Ook helpt het al iets om op slippers of sandalen te lopen in plaats van op dichte schoenen. En met blote voeten in je slippers of sandalen, met het liefst zolen van natuurlijk materiaal zoals bijvoorbeeld kurk. 

Maar je kunt ook eenvoudige oefeningetjes doen om jezelf én met de aarde te verbinden én krachtiger te maken.

Om te beginnen kun je je voorstellen (ga staan, doe je ogen dicht en stel je het maar voor) dat je vanuit je voeten wortels laat groeien tot diep in de aarde en op die manier 'geworteld' bent, verbonden met de aarde. 
Je kunt je ook voorstellen dat je op de inademing energie/je ademhaling naar de kern van de aarde laat gaan vanuit je lichaam en gelijk een stroom aan krachtige energie vanuit de aarde terugkrijgt en in je lichaam laat stromen. 

Weer een andere manier - al dan niet met deze vorige inbeelding - is ietsje door de knieën gaan en het bekken iets naar achteren. Je voelt dan spanning op je bovenbenen en je billen. Je staat zo stevig op de grond en de energie is in je lichaam. De aandacht is in je lichaam.
De volgende stap is dat je in die houding je armen gebogen op borsthoogte voor je brengt met de armen paralel aan de grond waarbij je zowel je armen als je borst als je rug licht aanspant. Je bent nog meer aanwezig in je lichaam. Dan breng je je armen verder omhoog en opzij (alsof je je biceps wilt laten zien), nog steeds alles licht aangespannen. De volgende stap kan zijn dat je je armen omlaag brengt en gestrekt naar achteren laat wijzen, nog steeds alles licht aangespannen. En tenslotte breng je de armen voor je, gebogen in de ellebogen en vuisten makend. Nog steeds alles licht aangespannen, licht door de knieën en bekken iets naar achteren. 

Als extra moeilijkheidsgraad kun je met de armen achter je proberen op de tenen te gaan staan en dat vol te houden als je de armen voor je lichaam brengt. Je kunt dan niet anders dan in je lichaam zijn omdat je je optimaal moet concentreren op wat je doet. 

Het voelt een beetje als een workout omdat het intens is. Het mooie is dat je én helemaal in je lichaam aanwezig bent - de Qi in je lichaam brengt -én flink geaard bent.

'Aarden' mag voor sommigen een beetje zweverig klinken, maar het heeft alles te maken met energie en energiefrequenties. Wij mensen hebben het contact met de frequentie van de aarde en de natuur nodig om gezond te kunnen blijven. Dat zijn onze oerfrequenties. Wij zijn deel van die natuur, deel van de aarde. Via alle hedendaagse communicatiemiddelen en stralingen wordt er echter voor gezorgd dat we steeds meer worden blootgesteld aan andere - voor ons minder goede - frequenties. Daarom is het zo belangrijk ons regelmatig bewust te verbinden met de aarde (en de natuur).

Een heel krachtige oefening is bijvoorbeeld gaan staan met je ogen dicht. Ietsje door de knieën en ietsje de billen naar achteren (niet alleen de billen, maar ook de rug, de onderrug zo recht mogelijk en stuitje omlaag). Dan stel je je voor dat je een boom bent. Dat je wortels tot diep in de aarde reiken. Je stelt je voor dat je kruin tot hoog in de blauwe lucht reikt en dat je takken oneindig ver rondom in de natuur of het universum reiken. 
Als je inademt, stel je je voor dat je tot ver om te heen reikt met je wortels, kruin en takken en alles laat verdwijnen wat je kwijt wilt (emoties, pijn, ziekte, etc.). En als je uitademt, stel je je voor dat je vanuit alle richtingen via je wortels, je kruin en je takken gezonde energie naar je lichaam (de boomstam) toehaalt.

Je kunt dit alles wat versterken door je helemaal vrij te voelen en 'over te geven' als je inademt en je aanwezigheid verruimt, en je dankbaar te voelen als je de energie naar je toehaalt op de uitademing. 
Klinkt het raar? Probeer het eens en kijk wat je ervaart.
Klinkt het fijn? Doe het dan zeker. Het helpt te aarden en helpt 'gezonde en wijze' Qi in je lichaam te brengen......

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn