Het zijn rare tijden, omdat er een virus is wat bij een klein deel van de mensen zorgt voor een heftige ziektereactie en met name een reactie van de luchtwegen. Bij het grootste deel van de mensen verloopt het allemaal mild. Omdat de problemen bij dit virus in de longen door het virus zelf worden veroorzaakt (en niet zoals meestal bij de griep door een secundaire infectie met bacteriën die met antibiotica kunnen worden bestreden) is er weinig aan te doen. Zeker niet direct. Alle medicijnen die geprobeerd worden (want dat is het) pakken vooral de symptomen aan en maken hopelijk ook de benauwdheid minder.

De hoop is dat het lichaam zichzelf herstelt terwijl de ergste symptomen/klachten worden verminderd met medicatie. Lukt dat niet, dan kan dat bij mensen die erg verzwakt zijn tot de dood leiden. (de sterfte op zich gebeurt ook bij de gewone griep, maar de manier waarop is wat anders, wat heftiger, heeft meer impact)

En die combinatie van heftig ziek zijn leidend tot ziekenhuisopnames en benauwdheid en longproblemen waar we niet zoveel mee kunnen (soms leidend tot de dood), leiden weer tot alle wereldwijde extreme reacties. Omdat enerzijds de medische zorg wordt uitgedaagd en anderzijds de media alles uitvergroten, lijkt het ook extreem erg. Alsof er een soort van pest is. Terwijl er minder mensen zullen doodgaan (zoals het er nu naar uitziet) dan in een normaal griepseizoen. Zowel de maatregelen en al de aandacht als die cijfers maken het allemaal nogal onwezenlijk.

Wat kunnen wij daaraan doen? Ik bedoel dan naast alle maatregelen die de overheid adviseert/verplicht en goed op de mensen om je heen passen. Want hou je daar nu gewoon aan, je redt er wellicht verzwakte oudere mensen mee !

Zoals het virus onzichtbaar is voor het blote oog, is wat wij kunnen doen ongrijpbaar.

Maar daarom niet minder krachtig.

Lynne McTaggart heeft veel onderzoek gedaan naar de effecten van ‘meditatie’ of ‘gerichte aandacht’ waarbij de mensen die meededen eerst in een ontspannen toestand raakten (alfa-staat) en vervolgens op hun eigen manier bezig gingen met in gedachten óf iemand genezen – als dat de opzet was – óf werken aan vrede of heling – als dat de opzet was.

Het aantal mensen wat nodig was om een groter aantal mensen te beïnvloeden bleek de vierkantswortel van 1% van die hoeveelheid mensen te zijn. Om de een of andere reden werkte zij vaak met groepen van 8 mensen (een van haar boeken heet ook The Power of Eight). Maar met die 8 mensen zou je dus al een groep van ruim 6000 mensen kunnen beïnvloeden. Als je met z’n allen de energie op 1 persoon richt, is dat nog sterker.

Als enkeling kun je dus ook al een behoorlijk aantal mensen positief beïnvloeden. Het heeft zin om als enkeling te mediteren op de gezondheid van een ander, absoluut! 

Daarom zijn de wereldwijde acties om samen (op een gelijk tijdstip) te mediteren allesbehalve zweverig of onzin. Sterker nog, het zijn krachtige en nuttige initiatieven. Dit bleek ook uit haar onderzoeken. Zo daalden bijvoorbeeld de cijfers van moorden en geweldsdelicten duidelijk in de periode dat groepen mensen bewust op dat item ‘mediteerden’ in een bepaald gebied. Ook heelden mensen door die gerichte aandacht (soms op grote afstand, want afstand is onbelangrijk als het om energie gaat). 

Er zijn twee initiatieven die ik met name wil noemen:

Elke dag om 20.00 uur wordt er 15 minuten gemediteerd. 5 minuten om jezelf sterker te maken, 5 minuten om je naasten sterker te maken, 5 minuten om de wereld te helen (of zo je wilt de zieken in Nederland).

Kom eerst even in die ontspannen staat door rustig te gaan zitten met je ogen dicht en rustig bewust in en uit te ademen. Volg je ademhaling een paar keer. Desnoods kun je je nog voorstellen dat je langzaam stap voor stap een trap met 10 treden afloopt en bij elke trede meer ontspant…..en dan begin je met je meditatie, met de eerste fase.
Hoe je jezelf precies sterker maakt of heelt, is niet eens zo belangrijk, het gaat om de juiste intentie, om wat je wilt. Maar een advies:…….laat eerst een douche van violet licht van boven naar beneden door je heen stromen die alles weghaalt uit je lichaam wat er niet hoort (virussen, verkeerde bacteriën, vermoeidheid, pijn, etc.). Je lichaam wordt helemaal ‘schoon’, en daarna stel je je voor gouden licht in te ademen, wat je bij elke ademhaling sterker en krachtiger maakt. Je hele lichaam vult zich met gouden licht, alle organen, alle weefsels, alle cellen…... Zodat je je kunt voorstellen dat je na een poosje zelfs gouden licht uitstraalt en in de tweed fase van de meditatie naar je naasten kunt sturen, en in de derde fase zelfs naar alle anderen. Daarbij is de wens/intentie uiteraard dat het gouden licht die ander(en) gezond houdt of maakt.

Een andere meditatie die plaatsvindt voor ons Nederlanders om 04.45 uur op 5 april (tja, beetje vroeg, maar omdat het over de hele wereld tegelijk gebeurt kan het niet anders). Bovendien is het een tijd die astrologisch van waarde is. Het is een ‘ascentietijdlijn meditatie’. Het heeft iets met Pluto en Jupiter te maken. En het kan de aarde (en aardbewoners) gezonder maken. Dit kan dus een hele krachtige en belangrijke meditatie zijn als er genoeg mensen meedoen. Er wordt gezegd dat er 144.000 mensen nodig zijn om te bewerkstelligen wat we willen, zoals een gezonde planeet en het verslaan van het corona-virus. Maar met de getallen van McTaggart ben ik zelfs iets optimistischer, want ik kom uit op 9000 mensen. En dat is zeker haalbaar. Deze mediatie kent nauwgezette instructies en zou 20 minuten moeten duren. De instructies staan hieronder. Ik zou zeggen: doe mee!

En wat ik toch ook even moet noemen is de app Soulvana. Dit is een app met heel veel geleide meditaties, waarvan een aantal specifiek voor het corona-virus. Een aantal zijn vrij, maar als je de andere wilt gebruiken moet je je abonneren. Met nog geen 6 euro per maand is dat relatief goedkoop. Het zijn geweldige meditaties die het gemakkelijk maken dat dagelijks te doen. Er zijn er bijvoorbeeld ook die speciaal zijn voor de nacht of voor de ochtend, voor de gezondheid (van jezelf en/of moeder aarde), voor eigenwaarde, voor bescherming, etc. Als je geinteresserd bent kun je hem sowieso 7 dagen downloaden om kennis te maken. 

Tenslotte wil ik zeggen dat het Chi Neng Instituut in de persoon van Patricia van Walstijn een video met oefeningen heeft samengesteld die de energie van de longen moet verbeteren en daardoor preventief kan worden gebruikt in deze tijd. Je kunt gemakkelijk de video volgen en meedoen. Hij duurt 18 minuten en verbetert niet alleen de energie van de longen, maar ook die van je hele lichaam. https://vimeo.com/chinengqigong  

Het ga jullie goed!

Instructies voor de wereldmeditatie 5 april 04.45 uur:

  1. Gebruik jouw eigen techniek om je in een ontspannen staat van bewustzijn te brengen.
  2. Geef aan dat je deze meditatie wilt gebruiken als hulpmiddel om de planeet in de meest optimale tijdlijn te brengen en als hulpmiddel om het coronavirus volledig te verwijderen.
  3. Visualiseer een pilaar van schitterend wit Licht dat uit de Kosmische Centrale Zon komt en vervolgens wordt verspreid naar de Centrale Zonnen van alle sterrenstelsels in dit universum. Visualiseer dan dat dit licht binnenkomt door de Galactische Centrale Zon, dan door ons Melkwegstelsel gaat, vervolgens ons Zonnestelsel binnengaat en door alle wezens van Licht in ons Zonnestelsel stroomt, en dan door alle wezens op planeet Aarde en ook door jouw lichaam, naar het centrum van De aarde.
  4. Visualiseer dit licht dat al het resterende coronavirus op aarde transmuteert, alle geïnfecteerde gebieden op de planeet desinfecteert, alle patiënten geneest, alle angst wegneemt die met deze epidemie gepaard gaat en de stabiliteit herstelt.
  5. Visualiseer dat de gang van zaken op planeet Aarde verschuift naar een zo positief mogelijke tijdlijn, weg van alle epidemieën, weg van alle oorlogen, weg van alle wereldwijde overheersing. Visualiseer dat wit, roze, blauw en gouden Licht alle ongelijkheden geneest, alle armoede uitwist en overvloed brengt voor de hele mensheid. Visualiseer een nieuwe grote kosmische cyclus van het begin van het Aquariustijdperk, die puur licht, liefde en geluk brengt aan alle wezens op aarde.

De voorgestelde tijd voor onze meditatie is 20 minuten

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn