Het blijft altijd lastig om te bepalen wat wat is.

Wat is de kip en wat is het ei?

De moderne wetenschap toont aan dat wij er het eerst zijn, en dat wij daardoor de wereld scheppen, op z’n minst beïnvloeden. Ik zal daar niet al te ver op ingaan, maar het is zo dat onze gedachten, dat waar wij mee bezig zijn (ook al willen we wat anders), ervoor zorgt wat de realiteit wordt. We krijgen niet zozeer wat we willen, maar waarmee we bezig zijn.

We willen een goede gezondheid, maar zijn bang dat we een ziekte zullen krijgen. Met dat laatste zijn we meer bezig………..dus krijgen we een ziekte, en niet die gezondheid.

Het is belangrijk dat te beseffen. Het maakt dat het belangrijkste advies is: wees bezig met wat je wilt, en niet met wat je niet wilt!

Het lastige is dat, als het om de wereld als totaal gaat, de wereld die we uiteindelijk aanschouwen een wereld is zoals die door al onze medemensen gezamenlijk wordt gezien, wordt gedacht, wordt geschapen. De wereld is namelijk niet iets wat alleen in handen is van onze wil, onze schepping, maar een gemeenschappelijke schepping. 

Het betekent, dat als we veel bezig zijn met agressie en met negativiteit (zoals de media en zoals nu in de corona-tijd), de wereld die we gaan ervaren er niet fraaier op wordt.

Het maakt ook dat mensen die veel anderen beïnvloeden een gigantische invloed hebben op he de wereld zich ontwikkelt. Immers hoe meer mensen denken en bezig zijn met het feit dat A tot B leidt, hoe groter de kans dat het gebeurt…….

Als Trump weer wat onzin verkondigd, iets waar hij patent op lijkt te hebben, blijkt vaak dat ie ook nog gelijk krijgt, omdat zoveel mensen dat geloven, en omdat de energie van al die mensen maakt dat het ook nog gebeurt. En daardoor heeft Trump ook veel macht, het lijkt alsof hij weet dat het zo werkt. Gooi wat onzin in de lucht, weet dat veel van je volgers het geloven en die energie in de wereld zetten, en grote kans dat het bewaardheid wordt……

Maar de andere kant is dat we daar gebruik van kunnen maken. Dat we – met die kennis – kunnen zorgen dat wij niet meegaan in die valkuil. Er zijn een aantal facetten die we kunnen beïnvloeden zonder dat anderen daar invloed op hebben:

  1. Dat waarvoor we ons bed uitkomen, de dans van ons leven. Dat wat we zo belangrijk vinden om ons bed voor uit te komen. Wat is dat voor jou? Heb je het niet, bedenk iets, en zorg dat je daar voortaan je bed voor uit komt!
  2. Overvloed – geld. Gedachten over wat wij financieel willen. Het klinkt gek, maar op dit gebied kunnen we wensen, visualiseren en scheppen, zonder dat anderen er veel invloed op hebben. Maar besef ook dat rijkdom weinig met geld te maken heeft!
  3. Gezondheid – lichamelijke gezondheid. Ook hier kunnen we veel, door de juiste wensen en gedachten te hebben over onze gezondheid. Zeker in deze tijd is het belangrijk dat te beseffen. Angst kan ons nekken. De angst die de WHO en de overheid ons aanpraten kan desastreus zijn. Ga er niet in mee. Wees voorzichtig, maar laat je geen angst aanpraten! Jij moet bezig zijn met vertrouwen in een goede gezondheid en niet met bedreigingen ervan!
  4. Relaties – ook dit is een gebied waar je veel invloed op kunt hebben door de juiste intenties en de juiste gedachten. Denk je dat je nooit iemand zult vinden, je zult gelijk krijgen. Denk je dat je de ‘juiste’ zult tegenkomen, je zult ook gelijk krijgen.
    Het is als dat examen: denk je dat je het zult halen, krijg je gelijk. Denk je dat je zult zakken, krijg je ook gelijk.
  5. Uiterlijk – hoe zal je eruitzien? Ook dat is een gebied waar we min of meer eigen rechter kunnen zijn, zonder dat anderen veel invloed hebben. Onze intentie, dat wat we willen, is belangrijk – maar dat is dan wel waar we mee bezig moeten zijn.

Alle andere gebieden maken dat we op z’n minst deels afhankelijk zijn van wat anderen denken, vrezen, willen, etc.

De wereld is – ik zei het al – een schepping van ons gemeenschappelijk. Van alle angsten, ongeloof, obsessies, en ook wensen van ons allen tezamen.

En als je naar de wereld kijkt, zal je ook zien dat het wenselijk is dat meer mensen positiever zouden denken en voelen. Ook de wereld wordt grotendeels door de angsten van mensen gevormd.
Daarom: wees positief, denk positief, wens positief. Wees niet bezig met angsten, maar met een positieve uitkomst. Wees niet bezig met ‘wat als’, maar met wat je echt wilt.

Het is uiteindelijk de energie van onze gedachten, van onze gevoelens die maakt hoe de wereld eruit zal zien. En denk niet dat je er geen invloed op hebt! De invloed op je wereld is gigantisch groot.

Door met een positieve houding in de wereld te staan, maak je de wereld al positiever. Enerzijds een beetje als invloed op al die andere invloeden, maar anderzijds heel veel als invloed op je eigen kijk op die wereld. Door met een positieve blik naar de wereld te kijken, zal je je focus leggen op wat positief is, op wat goed gaat, op wat mooi is. Je ziet de positieve ontwikkeling, ziet dat mensen bewuster worden, hebt geloof in een positieve ontwikkeling richting de toekomst. En dat maakt je positief. Dat maakt het leven waardevol. 

En uiteraard heeft een negatieve benadering het omgekeerde effect. Het maakt dat je vindt dat je steeds gelijk krijgt met betrekking tot alle kritiek en negativiteit, en dat de wereld steeds verder afglijdt. Dat we in een waardeloze en duistere wereld leven. Dat het leven bijna nutteloos en waardeloos is.

Het gaat er dus om wat je wilt. Wil je een positieve wereld of een negatieve? En als je je keus maakt, denk dan ook in die richting. Want je zult krijgen waar je mee bezig bent…..

Ook hier zien we weer dat energie, de energie van ons denken, leidt tot veranderingen in de materiele wereld.  

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn