Een bijzondere wereld

De afgelopen jaren is steeds meer nadruk gelegd op het gevaar van alle desinfecterende middelen in bijvoorbeeld zeep. Al die middelen maakten dat ons afweersysteem minder goed ging functioneren, dat ook antibiotica minder effect kregen. We zouden ze niet moeten gebruiken. Het was juist beter om in aanraking te komen met vuil in plaats van al dat steriele gedoe. Dat was beter voor onze weerstand.

En wat gebeurt er bij ‘Corona’?
We moeten allemaal regelmatig en overal onze handen desinfecteren.
In het belang van onze gezondheid…………..    

Bij volkeren die meer lichamelijk contact hebben met elkaar, meer onderling knuffelen bijvoorbeeld, blijkt de darmflora een veel grotere diversiteit te hebben dan bij ons. En dat is goed, want een bredere darmflora betekent een betere weerstand, en minder (chronische) ziekten. We zouden elkaar dus meer moeten aanraken en minder vies van elkaar moeten zijn.

En wat gebeurt er bij ‘Corona’?
We moeten vooral niet knuffelen, elkaar niet aanraken.
In het belang van onze gezondheid…….

De moderne wetenschap toont aan dat emoties grote invloed hebben op onze gezondheid. Overigens is dat al 200 jaar een van de insteken van de homeopathie, de invloed van emoties op ziekte en gezondheid. Maar goed, het blijkt dat negatieve emoties als boosheid, verdriet, jaloezie, twijfel, en vooral angst grote negatieve invloed heeft op onze gezondheid. Via mechanismen in de hersenen, maar ook via de energie die lage vibraties kent en die slecht zijn voor onze gezondheid en ons afweersysteem. Angst vermijden dus.

En wat gebeurt er bij ‘Corona’?
We worden volgepompt met angst door de overheid, door de heren medici en door de media.
In het belang van onze gezondheid…………

Op het moment dat ik dit schrijf las ik net een artikel in een medisch blad (Pubmed) waarin werd toegegeven dat vitamine D toch wel een rol speelt bij de weerstand. Een grotere rol dan de sceptische schrijver had gedacht zelfs. En ook in het covid-19 gebeuren in de longen zou vitamine D een rol spelen. Orthomoleculaire artsen – die er echt voor hebben geleerd – zeggen dat al tijden en die adviseren ook om meer te nemen dan de overheid als dagelijkse dosering adviseert. Dus geen 400 of 800 IE maar minstens 2000 IE per dag.
Terloops noem ik even vitamine C die mogelijk nog belangrijker is.

En wat gebeurt er bij ‘Corona’?
Onze overheid adviseert om geen extra vitamine D of C te slikken, want dat heeft toch geen zin.
In het belang van onze gezondheid…………

Als er iets is wat belangrijk is gebleken voor oudere mensen, is het wel de aanloop van hun kinderen en als het even kan kleinkinderen. Het bleek dat juist het contact met kleine kinderen de gezondheid van ouderen positief beïnvloedt. Er werd zelfs voorgesteld om daarom crèches juist in bejaardencentra onder te brengen. Het contact met kleine kinderen doet iets met ouderen waardoor ze geestelijk en lichamelijk beter functioneren.

En wat gebeurt er bij ‘Corona’?
Deels worden ouderen in tehuizen zelfs opgesloten en afgesloten van de wereld en alle anderen wordt verteld dat kleine kinderen vooral bij ouderen weg moeten blijven.
In het belang van onze gezondheid…….. 

Buitenlucht blijkt vele malen gezonder dan de lucht in huizen. Zeker als er meer binnen wordt gezeten, er meer mensen zijn en er minder vaak ramen open gaan. Bovendien zorgt naar buiten gaan voor beweging. Ook het overbrengen van virussen als covid-19 gebeurt veel gemakkelijker binnen dan buiten. Daarom zou het beter voor onze gezondheid zijn als we meer naar buiten zouden gaan.

En wat gebeurt er bij ‘Corona’?
Er wordt ons geadviseerd vooral thuis te blijven, binnen te blijven. Na ja, je mag de tuin in of een klein stukje lopen. Maar het liefst zoveel mogelijk binnen.
In het belang van onze gezondheid………..

En dan de sociale contacten. Die met goede vrienden en vooral met je familie, met je kinderen. Ik had het al over de kleintjes. Maar ook die met de buren. Sociale contacten zijn heel belangrijk. Het aantal mensen met storingen daarin neem toe. Er zijn steeds meer autisten die moeilijker contact maken, in elk geval echt contact. Steeds meer mensen met psychische problematiek. Maar of het nu burn out is of depressie, contacten zijn belangrijk. Met goede vrienden, maar ook met de buren. Dus voor de gezondheid is het goed regelmatig goede (echte, niet via social media) sociale contacten te hebben.

En wat gebeurt er bij ‘Corona’?
Er wordt op het hart gedrukt minstens 1,5 meter afstand te bewaren van iemand waarmee we praten (wat het contact al minder waardevol maakt, al is het alleen al door de ‘angst’ die ermee insluipt), je kinderen ook op 1,5 meter te houden, en niet te gaan reizen, dus verre vrienden daar te laten waar ze zijn.
In het belang van onze gezondheid………..

Tenslotte het hele plaatje: al deze maatregelen zijn er omdat we daarmee het aantal slachtoffers zouden beperken. Maar om gezond te blijven zijn een aantal zaken nodig voor mensen. Zoals goede voeding, eigenlijk ook supplementen, zoals goede medische benadering, zoals beweging, zoals voldoende slaap, zoals een omgeving die maakt dat we psychisch goed kunnen functioneren, etc.

En wat gebeurt er bij ‘Corona’?
Het aantal mensen met psychische problemen neemt gigantisch toe, terwijl er toch al te weinig behandelruimte was. Het aantal mensen wat gaat sterven aan hongersnood wordt minstens 3x zo groot als het aantal mensen wat aan corona doodgaat. Onder de mensen met TBC sterft 20% meer. Het aantal malariadoden (altijd al meer dan nu aan coronadoden) stijgt geweldig. Het aantal huiselijke geweldsdelicten stijgt enorm. En ga zo maar door. Er gaan dus vele malen meer mensen dood door de maatregelen tegen corona dan aan corona zelf.
In het belang van onze gezondheid……….

Ik zou zelfs nog even door kunnen gaan, maar ach, het gebeurt allemaal voor onze gezondheid toch? Of niet?

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn