Therapie ?

Ik schreef onlangs de blog over de bijzondere wereld waarin we leven. Ik heb nog zo’n voorbeeld.

We leven in een wereld die wereldwijd wordt gedomineerd door M&M’s: De militaire industrie, de media en de medische industrie (farmaceutische industrie, BigPharma). En vooral die laatste is heel machtig.
Denk je van niet? Meer dan de helft van alle advertenties in de media komen van de farmaceutische industrie. De media bestaan bij gratie van die advertenties. Bovendien zijn de vele firma’s steeds meer geclusterd tot enkele hele grote firma’s. Met dus heel veel geld en macht. Over de media.
De boetes die zijn uitgedeeld in verband met bedrog aan die industrie lopen in de vele miljarden, hun omzet is uiteraard vele malen groter. De omzet is zelfs zo groot, dat ze er alles aan zullen doen om die zo te houden. En hoe groter het verlies als het niet lukt, hoe heftiger de maatregelen ‘mogen’ zijn om dat te voorkomen. Ik denk dat ik niets miszeg als ik stel dat men bereid is ‘over lijken’ te gaan.  

Ondanks het feit dat met de middelen die deze industrie op de markt brengt er nauwelijks iemand echt genezen wordt, is het zelfs in de wet opgenomen dat deze vorm van geneeskunde (ik persoonlijk vind dat het die naam niet mag hebben) de enige wettelijk erkende geneeswijze is.
Als je deze geneeswijze toepast en er gaat iets fout met de patiënt, valt je niets te verwijten. Als je beter je best doet iemand te genezen met een andere methode, en er gaat iets fout, dan hang je.

Maar in feite wordt ook alleen wat met de reguliere geneeskunde wordt gedaan gezien als therapie. Sterker nog, alleen wat wordt gedaan met de chemische middelen die bij deze vorm van geneeskunde horen.

Als iemand is opgegeven door de reguliere geneeskunde en zich vervolgens al dan niet met behulp van een therapeut of alternatieve geneeskundige overgeeft aan meditatie en dat meerdere keren per dag doet, zichzelf ziet genezen van alle tumoren en alles wat niet goed zit in het lichaam, en blijkt na enige tijd genezen te zijn, dan heet dat een spontane genezing.
Waarvoor geen verklaring is.
Maar, zeg je dan, die meditaties dan? Er is toch bewezen dat meditaties werken en hele diepe werking kunnen hebben?
Ja, klopt. Toch heet dit een spontane genezing in de geneeskunde, want meditatie is geen therapie.

Sterker nog, iemand in eenzelfde situatie die zich richt tot een alternatief genezer en met bijvoorbeeld orthomoleculaire middelen (vitamines en mineralen) +/- homeopathische middelen wordt genezen, krijgt hetzelfde verdict: een spontane genezing.
Zelfs als iemand met bijvoorbeeld bioresonantie of acupunctuur tientallen malen behandeld is waardoor de genezing is opgetreden: spontane genezing.

Soms is het zelfs zo dat de patholoog-anatoom die de diagnose heeft gesteld bij zo’n genezing achteraf de diagnose verandert. Immers, het kan niet zo zijn dat iemand geneest via een niet-reguliere weg. Ik ken meerdere van dit soort voorbeelden van collega homeopathisch artsen.

Want al die acties gelden niet als therapie.

We zien het zelfs nu tijdens de corona-tijd. In de ziekenhuizen over de hele wereld is vooral ‘uitgeprobeerd’. Vele middelen zijn uitgeprobeerd op de mensen die op de IC’s lagen omdat men geen idee had hoe men de problemen moest oplossen. Middelen die aanvankelijk goed leken aan te slaan bleken na verloop van tijd toch niet te werken of te veel bijwerkingen te hebben.
Op veel plaatsen heeft men ten einde raad ook vitamine C en/of vitamine D, en/of zink ingezet om mensen het leven te reden. Vaak naast andere medicatie. Een opvallend groot percentage van mensen die dit ten deel viel overleefde corona.
Toch zal je in geen medisch blad terugvinden dat deze middelen uiteindelijk levens hebben gered.

Ze worden namelijk niet als therapie gezien. Ze komen niet van de farmaceutische industrie vandaan, en u en ik kunnen ze gewoon in de winkel kopen. Zelfs in de supermarkt, waar we behalve groenten en fruit vooral veel vinden wat ongezond is.

Het is ook grappig om te zien dat volgens de Nederlandse overheid extra vitamine C nemen onzin is, maar vitamine C bij de groothandels wereldwijd volledig uitverkocht was/is. Het is bijna niet te verkrijgen. Kennelijk zijn er heel veel mensen die deskundiger zijn dan de Nederlandse overheid en wel goed voor zichzelf zorgen.

Maar het is toch raar, dat in een tijd dat de moderne wetenschap aan de lopende band bewijst dat onze mentale instelling, meditatie, EFT, en alle therapie die de energie beïnvloedt zoals acupunctuur, homeopathie, bioresonantie, e.d. genezend kunnen werken op ons lichaam (in tegenstelling tot veel reguliere middelen die slechts symptomen onderdrukken en de energie van het lichaam verstoren), de geneeskunde die niet echt geneest bepaalt dat al die therapieën geen therapieën mogen heten. Dat ze niet serieus genomen mogen worden. 

Dus wat is therapie?

Is dat iets wat tot genezing leidt, of is dat iets wat chemisch is en bij de farmaceutische industrie vandaan komt?

U en ik weten het antwoord wel denk ik.
Nu de geneeskunde nog…………

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn