Terwijl er steeds meer bekend wordt over hoe ons lichaam werkt, welke rol het DNA speelt, welke rol genen spelen (veel minder groot dan altijd werd aangenomen), en het ook steeds duidelijker wordt dat kleine veranderingen grote gevolgen kunnen hebben, komt de Europese Commissie nu met het idee dat we minder streng moeten zijn met geknutsel met DNA om een vaccin tegen corona te maken.

Is men echt zo dom?                            (of gaat dit weer om lobby, geld, macht?)

Nog steeds is niet keihard bewezen dat deze hele corona-pandemie niet het gevolg is van juist geknutsel met DNA in een laboratorium. De zogenaamde deskundigen blijven elkaar tegenspreken; de ene helft meent keiharde bewijzen te hebben, maar vooral de autoriteiten beweren dat het niet zo is (maar dat komt hen ook het beste uit). 

En ondanks dat we steeds meer over DNA weten, weten we nog heel veel niet. Toen er een verhaal kwam over aan- en uitzetten van genen waardoor een (potentieel erfelijke) ziekte wel of niet geuit zou worden, werd tussen neus en lippen ook meegedeeld dat dat mechanisme zat in de 95% (!) van het DNA wat we nog niet begrepen

Nu, met de kwantumfysica en de 'nieuwe biologie', weten we dat zelfs dat verhaal van aan en uitzetten niet helemaal klopt, en dat de omgeving en vooral de voeding (eten we conform wat de natuur ons biedt?) bepalend zijn voor wel of niet een genenexpressie. Als iets het aan- of uitzetten bepaalt, is dat wel de manier waarop we in het leven staan. 

Hoe meer we conform de natuur leven, zonder raffineren, zonder toevoegingen, zonder conserveermiddelen, zonder kleurstoffen, zonder pesticiden, zonder toegevoegde suikers, zonder smaakmakers, zonder fructose, zonder......., zonder allemaal troep op onze huid te smeren, (en zonder tarwe en gluten), hoe meer gezond we zullen zijn.

Als we dan bovendien nog zorgen dat we onze omgeving een beetje schoner maken en houden (stikstof, CO2, fijnstof, etc.) en een beetje mindful met onze stress omgaan, en een beetje zinvol bewegen, is er geen vuiltje aan de lucht.
Dan zijn we in staat om ons lichaam gezond te houden en is ons afweersysteem paraat en krachtig.

Het overgrote deel ervan hebben we zelf in de hand. Het milieu om ons heen is iets lastiger, maar zorgen voor voldoende goede beweging en goed omgaan met de stress die er toch af en toe is moet niet al te moeilijk zijn.
En voeding kopen die biologisch is of het zelf deels verbouwen in je eigen tuintje is niet al te moeilijk. Het is bovendien een stuk smakelijker dan al dat bijna fabrieksmatig geproduceerde spul. Het laten staan van alle voorverpakte en bewerkte voedsel moet ook niet zo moeilijk zijn. En alle vergif in de vorm van snoep, koek, etc. (voor ons lichaam is het indirect vergif) laten staan zal even wennen zijn, maar is ook uiteindelijk (na het afkicken) goed te doen.

Het zijn vooral onze gewoontes die ons in de weg zullen zitten. 's Ochtends ontbijten, dan tussen de middag boterhammen en 's avonds een warmte prak met vlees, aardappelen en groente. Dat zijn we van huis uit gewend. En vooral het ontbijt was zo belangrijk.

En zo overvoeren we ons lichaam dus met suikers. Die zorgen indirect (even te ingewikkeld om nu uit te leggen) voor een slechter afweersysteem, voor meer kans op ziekte en kanker (en voeden de kanker als we het al hebben). Even voor de duidelijkheid: brood en aardappelen zijn zetmeel=suiker. 

Het ontbijt blijkt helemaal niet belangrijk, dat kunnen we prima overslaan. En als we meer dan 12 uur niet eten (na 20.00 niets meer eten tot de volgende ochtend minstens 8 uur, wat je kunt uitbreiden naar 12 of 13 uur), verbranden we niet langer suikers, maar gaan we vet verbranden. Voor het lichaam is dat beter. Niet alleen voor de lijn, maar ook voor de weerstand en het afweersysteem, voor het  'verjagen' van chronische ziekten. 
En als we eten, is het belangrijk zoveel mogelijk verse (biologische) groente en fruit te eten. In plaats van aardappels zou je kunnen kiezen voor linzenpasta of zoete aardappels (zijn geen aardappels). Beperk vlees en brood. 

Vermijd de slechte vetten ,maar gebruik wel degelijk ruim vet! Géén zonnebloemolie, sojaolie, koolzaadolie, palmolie, margarine, frituurvet, e.d. Maar wél avocado, olijfolie, kokosolie, chiazaad, lijnzaad, sardines, ansjovis, zalm. 

De huidige tendens van airfryers en 'stoompannen' om minder vet te gebruiken lijkt goed voor de gezondheid, maar ik denk dat het averechts werkt. Patat voor de airfryer bijvoorbeeld bevat juist meer (slecht) vet om het knapperig te laten zijn (idem voor de oven). En zelfs als we dat niet eten, krijgen we wel via allerlei wegen slechte vetten binnen, maar omdat we zonder vetten koken en 'bakken', krijgen we niet de goede binnen. En het gaat juist om de goede balans van meer goed vet.
Juist bij het eten kunnen we de goede binnenkrijgen door met olijfolie en kokosolie te bakken, en extra vierde olijfolie (biologisch!) over verschillende soorten slades gebruiken, door gezonde vette vis te eten. 

Hoe meer we volgens de natuur eten, hoe meer we boodschappen via die voeding binnenkrijgen die ons beschermen en versterken. Al die voeding bevat vele stoffen die de planten beschermen en ook ons beschermen tegen ziekten en bedreigingen. Als we dat voedsel gaan bewerken, verdwijnt dat en krijgen we andere boodschappen binnen, zeker niet in het voordeel van onze gezondheid. 

Diezelfde natuur, die goed voor ons zorgt als we goed voor onszelf zorgen door die bescherming en energie tot ons te nemen, heeft voor een DNA gezorgd wat is zoals het is. Overigens is ons DNA ook voor een deel bepaald en mede veroorzaakt door de vele virussen die we in ons lichaam hebben en die samen met de vele bacteriën en schimmels ervoor zorgen dat we überhaupt kunnen bestaan en gezond blijven. 
Ik las onlangs de opmerking dat we meer microob zijn dan mens, omdat we bestaan uit veel meer microben dan cellen. Boeiend beeld wel. En het klopt ook nog. Ach, het geeft nog maar weer eens aan hoe verbonden we zijn met de natuur (of al vinden we ons vaak beter en denken de natuur te kunnen gebruiken zoals het ons uitkomt). 

Maar goed, die natuur waar we één mee zijn, heeft dus voor ons DNA gezorgd. En dat nu Europa vindt dat de farmaceutische industrie daarmee mag knoeien omdat we zo snel mogelijk een vaccin willen hebben, is uiterst verwerpelijk en van 'God' los. Van de 'Natuur' los. Het laat zien hoe ver we zijn afgedreven van de natuur (en dus van onszelf!).

Maar dat juist de farmaceutische industrie die mede door al hun middelen en hun invloed op de vorm van geneeskunde heeft gezorgd voor de enorme aantallen chronisch zieken (en indirect doden via 'Corona'), die via hun zusterbedrijven heeft gezorgd voor alle pesticiden in ons eten en andere verontreinigingen in het milieu, dat juist die club nu mag rotzooien met DNA. 
Niet alleen krijgen we dus straks een vaccin wat niet voldoende getest kan zijn op veiligheid en lichaamsvreemde eiwitten bevat die weer de nodige nadelige effecten op ons afweersysteem gaan hebben, ook met het DNA in dat vaccin is gerotzooid. En dus is ook dat een potentieel bedreiging voor onze gezondheid, al is het alleen al omdat we veel te weinig afweten van die materie om er veilig mee te kunnen rotzooien. 
Bedenk dat vele artsen ervan overtuigd zijn dat er een verband bestaat tussen de enorme toename van auto-immuunziekten en vaccins. En bedek dat het feit dat je de griepprik had gehad de kans op corona met liefst 37% deed toenemen.

We krijgen zo een vaccin door de strot geduwd om ons te beschermen, terwijl het mogelijk precies het tegenovergestelde doet. En natuurlijk zal er een campagne worden gevoerd om zoveel mogelijk mensen zich te laten vaccineren. Misschien gaan ze zelfs wel proberen het verplicht te stellen, zeker voor bepaalde groepen.

Een verstandig mens gaat dit vaccin dus niet halen, maar angst heeft de afgelopen maanden vreemde dingen met verstandige mensen en de maatschappij gedaan........

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn