Iedereen wil eerst……

Als het niet zo bizar zou zijn, was het hilarisch.

Er is een ziekte – een soort heftige griep – en er zijn een paar groepen die daar vatbaarder voor zijn, namelijk ouderen boven de 70 (puur door de leeftijd, die groep is vatbaarder voor elk virus) en mensen met chronische ziekten (als bv. Diabetes). Mensen onder de zeventig, kleine kinderen en gezonde mensen zijn gemiddeld zelfs minder vatbaar dan bij een gewone griep.

(Als je je mocht storen aan de term ‘een soort heftige griep’: sedert er Covid is, is er vrijwel geen griep meer. De virussen die griep veroorzaakten (waaronder ook coronavirussen!), zijn min of meer vervangen door dit virus. Zelfs het aantal sterfgevallen is nagenoeg gelijk aan de griep 3 jaar geleden. Het grote verschil is de extreem spastische manier waarop er op dit virus gereageerd wordt, met zogenaamde testen die allesbepalend maar nietszeggend zijn. Maar dat is een andere discussie).

Nu is er een vaccin – waarvan je je kunt afvragen waarom je zo’n experimenteel vaccin zou nemen; in plaats van op cavia’s of muizen wordt het in feite nu op mensen uitgeprobeerd en gaan we over een aantal jaren zien wat de gevolgen zijn als die al eerlijk in kaart worden gebracht – en je zou verwachten dat de kwetsbare groepen die als eerste zouden krijgen.

Sterker nog, waarom zou je dit vaccin geven aan mensen die op basis van wat we weten zelfs minder gevaar lopen dan bij een griep?

Ik bedoel dan wel qua ziekte, niet qua testen. Die testen zeggen mij helemaal niets. Nog nooit is een ziekte (ook geen griep) op die manier benaderd, er is geen enkele vergelijking. Nu is de zorg deels overbelast doordat mensen op testuitslagen moeten wachten of positief testen terwijl ze niets mankeren. Het zijn in feite de testen en de waarde die eraan wordt gehecht die de maatschappij ontwrichten – het is niet het virus, maar het zijn de politici en beleidsmakers die de wereld op z’n kop zetten met behulp van een test!

Maar goed, terug naar het vaccin. Er is een groep die je als eerste zou moeten vaccineren, vindt ook de gezondheidsraad (mensen die zijn ingehuurd om juist op dit punt dingen op een rij te zetten en advies te geven op basis van feiten), maar dat wordt volledig in de wind geslagen door onze minister van volksgezondheid en de adviserende artsen werkzaam in het ziekenhuis. Zij vinden dat het gezonde ziekenhuispersoneel eerst moet worden gevaccineerd. Want ‘anders kunnen we het niet aan’.

Laat ik eerst nóg eens benadrukken dat de meeste zorgverleners die niet kunnen werken dat niet kunnen omdat ze óf in afwachting van een uitslag van een test zijn óf omdat ze positief getest zijn en vrijwel geen klachten hebben (andere jaren werd er gewoon mee doorgewerkt, sterker nog, je moest je niet aanstellen, zelfs in maart 2020 nog). Een heel klein groepje heeft serieus klachten en is terecht afwezig, de rest is dat t.g.v. dit rare creatief bedachte testbeleid. Het zijn weer de dubieuze testen (nog nooit eerder zo gedaan) die alles bepalen!

Maar omdat de ziekenhuismedewerkers nu eerst mogen, voelen velen zich in de kou gezet. De huisartsen (ik heb als huisarts nooit een griepprik genomen, heb vele jaren heftige griepseizoenen meegemaakt, maar heb me nooit kwetsbaar gevoeld), het ambulancepersoneel, de leraren, de boa’s, en er zullen er nog wel een aantal volgen.
Maar hoe zit het nu met die meest kwetsbaren? De mensen boven de 70, de chronisch zieken? Al die mensen in verpleeghuizen?

Laten we die mensen (weer) stikken omdat iedereen vooral aan zichzelf denkt, terwijl die gedachte/angst ook alleen maar is ingegeven door de tsunami aan angstvoer die door de media wordt verspreid, maar niet is op basis van echt feiten, van echte getallen. 

Wat mij zo tegenvalt is dat artsen, waarvan je zou verwachten dat ze op feiten en niet op emoties afgaan, waarvan je zou verwachten dat ze checken of dingen juist zijn (zoals de kwaliteit van testen, zoals de slechts kort geteste vaccins), waarvan je zou verwachten dat ze boven de partijen staan en vooral boven de lang niet altijd waarheidsgetrouwe informatie van de farmaceutische industrie, dat juist artsen zo blindelings vertrouwen op die vaccins en nu ook meedoen met dat kinderachtige voordringen om een vaccin te krijgen.

En wat is na het vaccineren het idee van deze vaccins, waarvan slechts is aangetoond dat ze ervoor zorgen dat de symptomen wat minder zijn als je Covid krijgt (en zelfs dat is de vraag, maar dat zal de toekomst uitwijzen – eerdere ervaringen lieten het tegendeel zien – dat weten we pas op termijn). Er is niet bewezen dat je geen Covid krijgt als je bent gevaccineerd en er is al helemaal niet bewezen dat je het niet zou kunnen overbrengen als je een vaccin hebt gehad.

Dus wat verandert er aan alle malligheid die er nu is?

Ik ben bang van helemaal niets, als men eerlijk en logisch zou handelen. Ik voorzie dat er straks onterecht wordt aangenomen dat gevaccineerden geen gevaar meer zijn voor besmetting en daarom meer mogen (zoals reizen, vliegen, festifals) en minder getest worden, terwijl ze gewoon de virussen blijven overbrengen. Dat in de verpleging mensen minder getest en dus minder gecontroleerd gaan worden en daardoor virussen makkelijker over gaan brengen.

Ik denk dat er in het geheel en in de cijfers niet echt iets verandert, tot het betere weer aanbreekt en het virus zich net als elk jaar terugtrekt of minder actief wordt. Om in het najaar weer actiever te worden……

Telkens weer blijkt dat allerlei maatregelen niet echt zoden aan de dijk zetten en het virus een eigen levenspad en wil heeft. Ook nu zien we dat de versterkte maatregelen niet werken, dus wordt de - niet werkende - lock down verlengd. En daarmee de beknotting van vrijheid en de ellende voor heel veel mensen in ons land. En de landen overal om ons heen. 

Het hoofd bij de WHO, de mevrouw die het ene moment in een video zelfverzekerd vertelt dat vaccins 100% veilig en effectief zijn en 2 dagen later tijdens een congres heel nederig erkent dat er nooit goed onderzoek is gedaan naar effectiviteit en veiligheid, liet onlangs weten dat zij denkt dat de vaccins niet veel zullen veranderen en dat de maatregelen zoals we die nu kennen (maskers, afstand bewaren, lock downs) weleens tot minstens eind 2021 kunnen duren…..

Ik ben het dit keer vrees ik met haar eens. Ik denk dat het enige wat verandert een soort blinde vlek is. Een soort schijnveiligheid, zoals ook alle maatregelen een soort van schijnveiligheid zijn. Maar schijn bedriegt zoals we weten. Laten we alsjeblieft wakker blijven en het verschil blijven zien tussen wat echt is en wat opgeklopte onzin is.

Overigens mag iedereen van mij voordringen, ik hoef het vaccin niet. Ik zie er de noodzaak niet van in en ik wil geen proefkonijn zijn.

Ik ben naarmate ik ouder werd steeds meer de natuur gaan waarderen en de wisselwerking tussen ons mensen en de natuur gaan zien. Gaan zien hoe we ons kunnen beschermen met behulp van de natuur. Dit vaccin hoort daar zeker niet bij. Dat is kunstmatig en onnatuurlijk.

Maar laten we vooral ophouden met die kinderachtige voordringpraktijken van allerlei mensen die zichzelf belangrijker vinden dan de echt kwetsbare groepen!

Het is aan iedereen om met de eigen kennis (ook al komt die alleen van de nogal partijdige media) te beslissen om het vaccin wel of niet te ‘nemen’. Maar klaag daarna niet over de gevolgen ervan of over het feit dat het niets veranderd heeft aan de maatschappij. En blijf ook bij problemen de komende jaren bedenken dat je je als proefkonijn hebt laten gebruiken en dat die problemen mogelijk daarmee te maken hebben. 

Want een groot probleem vandaag de dag is dat we ons door zoveel dingen laten beïnvloeden (giftig eten, vervuilde lucht, drinken wat niet alleen maar gezond is, cosmetica met tal van giftige stoffen, vaccins, medicijnen met ladingen bijeffecten, emoties, etc.) dat het steeds lastiger wordt de oorzaak aan te wijzen van klachten. Dus kunnen de veroorzakers de handen in onschuld wassen, omdat het allemaal slecht te bewijzen is, omdat we onze gezondheid door zoveel dingen laten verslechteren.

Overigens blijkt nu dat meerdere mensen positief testen na het vaccin te hebben gekregen. Ik denk dan 'logisch, je spuit virus in dus reageer je op virus,, maar dat is niet zoals wordt gedacht. Het wordt verdedigd door te zeggen dat na de eerste vaccinatie er nog geen afdoende bescherming is....immers, er moet na 3 weken nog een vaccin volgen. 

Net als de industrie zich nog meer gaat indekken nu (waarom zouden ze dat doen als het allemaal zo veilig en goedwerkende is?): veel landen overwegen niet de 3 weken aan te houden omdat het niet praktisch is, en de industrie waarschuwt dat er niet bewezen is via het onderzoek dat iets anders dan 3 weken ertussen werkzaam is............

Er spelen nog veel meer dingen, zoals het feit dat de lock downs ervoor zorgen dat juist de sterkste virusstammen kunnen overblijven, terwijl het blootstellen aan grotere groepen mensen ervoor zou zorgen dat het virus juist verzwakt

of het feit dat als het straks beter gaat omdat we het betere weer krijgen en zoals elk jaar het virus minder vat heeft, dat zou komen door de vaccinaties

zoals als het niet beter gaat - zoals nu - dat zou komendoor ons gedrag......

..maar deze blog is alweer veel te lang.

Zorg goed voor jezelf! 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn