Het menselijk lichaam, het is zo mooi en zit zo prachtig in elkaar.

Dat geldt overigens voor het grootste deel van de natuur. Hoe alles in elkaar past, met elkaar samenwerkt tot een groter en beter functionerend geheel. (Zolang de mens zich er maar niet mee bemoeid).

Al ga ik het niet over homeopathie hebben: Toen ruim 200 jaar geleden Hahnemann de homeopathie ontwikkelde, was dat zonder de huidige kennis van kwantumfysica. Puur op basis van wat hij zag en ervoer, op basis van natuurwetten, op basis van gelijkenissen tussen de natuur en de ziekteverschijnselen, ontwikkelde hij een geneeskunde die met de kennis van nu pas te begrijpen is qua werking.

Maar hij had het over een levenskracht, een autocratie. Het lichaam heeft een vitale levenskracht en die houdt in principe het lichaam gezond, tenzij die levenskracht verstoord wordt. In dat geval moet dat worden gedaan wat die persoonlijke levenskracht weer versterkt. Hahnemann deed dat met gepotentieerde (homeopatische) middelen, maar het kan op meer manieren.

Hoe dan ook, nu met de kwantumfysica erbij, weten we dat het lichaam vooral een energielichaam is. Door energie worden we beïnvloedt en door energie raken we verstoord; door energie leven we.

Elke verandering gebeurt eerst op energieniveau. In het Oosten wisten ze dat 5000 jaar geleden al, maar de westerse geneeskunde – onder invloed van de chemiebedrijven – heeft de afgelopen 120 jaar z’n best gedaan dat als onzin in de hoek te zetten. 

Een verstoring van de energie(stromen) in het lichaam leidt tot een verstoring in een orgaan of weefsel en zo tot ziekte.
Net als een tekort van een mineraal of vitamine of spoorelement leidt tot een verstoring van cellen en daardoor van weefsel/orgaan. En dus leidt tot ziekte.
En als je naar die twee kijkt, leidt het een waarschijnlijk ook nog tot het ander.

Als je het lichaam onder een vergrootglas legt, zou je door het hele lichaam kleine stroompjes zien die zorgen dat elke cel energie heeft en krijgt om optimaal te functioneren.
En als je de cel onder een vergrootglas legt, zie je dat er honderden chemische processen zijn, die een veelheid aan mineralen en vitamines vereisen, en bovendien veel afvalstoffen opleveren. Fabrieken in de cel (Maar uiteindelijk is ook dat energie!). Alleen al een stofje als magnesium is nodig voor zo’n 400 van die processen. Een tekort aan magnesium kan dus tal van problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld hartproblemen.

Het lichaam zit prachtig in elkaar. Maar het moet dus de energie kunnen laten stromen en voorzien zijn van de juiste mineralen en vitamines. Anders gaan er problemen ontstaan die steeds groter worden.

Maar dan is er gelukkig de dokter. Alleen weet die daar helemaal niets vanaf, want dat heeft hij/zij niet geleerd. Die uit het oosten waren immers achterlijk, en vitamines en mineralen, ach……onbelangrijk….zit wel in je voeding…..
De dokter heeft vooral geleerd welke medicijnen hij/zij moet geven om klachten (niet ziekte, ‘klachten’) te bestrijden. Zoals David Icke het zo mooi verwoordt: “De gemiddelde reguliere arts heeft geen idee hoe het lichaam werkt, of zelfs maar wat het is, en is vooral een receptenschrijver voor BigPharma”.

Ooit was ik (als reguliere dokter) vast woest geworden om zo’n uitspraak, nu ik oud(er) ben en veel meer kennis heb, moet in constateren dat hij gelijk heeft.
Dat is ook de oorzaak van de hele ellende met dit coronavirus. Het virus is namelijk helemaal niet het probleem, maar de gezondheidstoestand van de gastheer. In een gezonde verhouding zou het virus ons sterker maken, zoals alle virussen dat doen. 

Tijdens colleges leerde ik dat ook nog: aan de ene kant heb je de mogelijke ziekteverwekker, aan de andere kant de gastheer. Maar ziekte kan alleen verwekt worden als de gastheer verzwakt is, anders heeft de ziekteverwekker geen kans.
Dat was echter theorie, want in de praktijk werd er helemaal niets gedaan om de gastheer te versterken…….alleen de mogelijke ziekteverwekker werd benaderd als vijand. En klachten moesten worden weggewerkt.

Maar als je begrijpt dat als de energie niet oké meer is, niet goed kan stromen en/of er een tekort aan een mineraal of vitamines is, dat dan het lichaam ziek gaat worden, begrijp je ook dat als je dat probleem niet oplost, het lichaam niet beter zal worden. In tegendeel.

De westerse geneeskunde doet niets aan die problemen, dus wordt het lichaam niet beter.
Alleen de symptomen (de uitingen van ziekte, of eigenlijk van het proberen oplossen van de verstoring) worden verminderd door de medicijnen, waardoor het lijkt alsof het beter gaat, maar het lichaam in feite alleen maar verder in kwaliteit vermindert, dus zieker wordt…..

Eigenlijk is het coronavaccin hier ook weer een mooie illustratie van: als je geluk hebt, dan heb je wat minder klachten als je COVID krijgt. Als je geluk hebt, want het kan ook dat je juist ernstig ziek wordt of doodgaat als bijwerking. Daarnaast doet het niets aan het voorkomen van ziekte of aan het overbrengen ervan. Eigenlijk doet het dus niets nuttigs, maar lijkt het alsof het heel belangrijk is.

Bovendien kun je ongemerkt de ziekte makkelijker doorgeven als je minder symptomen hebt terwijl je ziek bent….waardoor gevaccineerden eigenlijk misschien wel gevaarlijker zijn dan ongevaccineerden.

Hoe dan ook, wat we in de wereld zien is dat steeds meer mensen chronische ziekten krijgen, wat zoveel betekent als dat bestaande ziektes niet worden genezen en we er juist ziektes bijkrijgen. Alleen wordt vergeten die conclusie te trekken en er iets aan te doen. 

Ik zag dat in Amerika volgens de CDC 95% van de COVID-doden gemiddeld 4 bijkomende ziektes had! Uit Italië kwamen soortgelijke verhalen.

Als je het bovenstaande goed hebt begrepen, is het ook logisch dat dit allemaal gebeurt.

Het rare is dat alle onzin die verkocht wordt onder het mom van bevorderen van de gezondheid die gezondheid alleen maar verslechtert. Zo ook de vaccins. Leiden ze niet alleen tot een krankzinnige hoeveelheid doden en gehandicapten, ze zorgen bovendien voor een veel slechtere (en ook nog tijdelijke) weerstand dan de natuurlijke weerstand en maken ons daarmee weer afhankelijker van BigPharma.

Bovendien zorgen ze voor meer chronisch zieken, en daar was de hele poppenkast van de afgelopen 1,5 jaar voor nodig, voor die chronisch zieken die veel te ziek werden en een veel te groot risico liepen.

Het kan zijn dat het daar alleen om te doen is, en dat zal ook zo zijn vanuit economisch handelsoogpunt, maar hoe kan het zijn dat mensen die een vak zijn gaan leren om mensen te genezen daarin zo meegaan
Dat die artsen niet inzien wat ze aan het doen zijn? Zoals politici nu niet inzien wat voor iets raars ze steunen met al die wetenschappelijk niet onderbouwde onzinmaatregelen. Blinde vlekken? Angst? Verlamdheid? Indoctrinatie? Brainwashing? Dubbele agenda’s? Demagogie?

Ik ben gaandeweg de westerse geneeskunde als een sekte gaan zien. Een religie waar geen ruimte is voor twijfel en alle andere leren per definitie slecht zijn. Bovendien blind voor de eigen tekortkomingen, en het afwijzen van andere oplossingen verlicht te worden. Immers, er is maar één God en dat is BigPharma.

Ik las dat de gezondheidsraad (wat een naam voor een verzameling lieden die niet begrijpt hoe je gezondheid bevordert) nu vindt dat zwangeren de griepprik moeten nemen, want dat ‘beschermt hun kindje’. Hoe verzin je het.
Je spuit een vaccin in een mens waarvan je geen idee hebt wat de hulpstoffen en ontstekingsbevorderende bijvoegsels doen (heeft de WHO toegegeven), behalve dat ze een ontstekingsreactie moeten maken in het lichaam omdat het vaccin anders niet werkt. Je weet uit allerlei onderzoeken dat het vaccin sowieso nauwelijks bescherming biedt. En dan weet je ook nog dat de persoon zwanger is en dus een ongeboren en nog in ontwikkeling zijnde vrucht draagt, gevoelig voor alle mogelijke invloeden…… 

Hoe intelligent moet je dan zijn om te bedenken dat je dat beter niet kunt doen?
Wel, je moet in elk geval geen medicijnen gestudeerd hebben, want dan ben je kennelijk ontdaan van die intelligentie. Je denkt alleen nog maar in religie, in sekte, in BigPharma. Je bent vergeten hoe de natuur werkt, hoe het lichaam in elkaar zit, hoe belangrijk energie is en hoe belangrijk het is om de natuur van het lichaam ongeschonden te laten zijn.

Omdat dat belangrijk is om gezond te blijven.

En we willen onze kinderen gezond op de aarde zetten, als het even kan met een goed immuunsysteem, niet bij voorbaat al verpest door vaccins die zijn gegeven voordat ze ook maar geboren zijn.

Zoals het hele gebeuren rond het virus getuigt van kokervisie, het maar op één manier kunnen zien (zoals de industrie graag heeft dat je kijkt), is de hele geneeskunde één kokervisie. Het lichaam moet zogenaamde geneesmiddelen hebben om minder klachten te kunnen uiten. Het gaat niet meer over gezonder worden, gezonder maken. Elke arts die dat echt denkt leeft in een waan. Sterker nog, liever zelfs niet, liever chronisch ziek. Dat is kassa.

Natuurlijk is er geen dokter die bewust mensen niet geneest en chronisch ziek maakt, maar het is wel het gevolg van het toepassen van wat je hebt geleerd tijdens je studie en vooral wat je hebt geleerd in de praktijk. Tijdens de studie lijkt het soms nog of je kritisch leert denken, hoewel ik dat weinig terugzie bij jonge artsen. Ze springen gelijk in het systeem en doen gelijk volop mee, vrijwel zonder kritiek (een enkeling uitgezonderd). 

Juist in deze tijd van corona heeft de industrie een dubbele slag geslagen: niet alleen verrijken ze zich met een vaccin wat op z’n zachtst gezegd dubieus is, maar ze hebben er gelijk voor gezorgd dat via de overheden en social media de tegengeluiden verstommen.
Er mag niets meer worden gezegd over alternatieven, over geneeswijzen die veel beter genezen dan de westerse geneeskunde. Over geneeswijzen die echt mensen beter en gezonder maken.

Genezen betekent dat je processen die verkeerd zijn gegaan terugdraait, dat je herstelt wat fout is. Dus dat je aanvult wat het lichaam tekortkomt (en door de voedselbewerking en de leefstijl is dat vaak nogal wat, en niet te vergeten door medicatie!) en dat je zorgt dat de levensenergie in het lichaam (weer) vrij kan stromen.

Zolang je die laatste twee niet doet, maak je iemand steeds zieker ook al maskeer je dat deels met symptoom bestrijdende medicatie.

Het lichaam is zo fantastisch.
Niet alleen qua bouw en samenstelling, qua vermogen, maar ook qua weergave van storingen. Het lichaam geeft het direct aan als er iets niet in orde is. Zelfs in de vorm van emoties. Als we daar toch eens naar luisterden.

Het meest frappant is nog dat negatieve emoties vaak aan de basis liggen van ziekte. Is daarom die hele angsthype rond corona opgezet? Om zoveel angst te genereren en elkaar te gaan wantrouwen dat we vanzelf ziek worden?

Want negatieve emoties verlagen direct de weerstand, en dus zijn we vatbaarder. Dat neurotisch handenwassen, afstand houden, niet knuffelen, geen handen meer geven, binnen moeten blijven, mondkapjes, het heeft indirect de weerstand er niet beter op gemaakt. Ook al niet omdat het geringe contact met het virus op die manier soms werd voorkomen zodat ons afweersysteem geen afweerstoffen kon maken. 

Vervolgens heeft het vaccin er ook nog eens voor gezorgd dat we een plaatsvervangende slechtere afweer ervoor in de plaats kregen.

Overigens over angst gesproken, de grootste risicofactoren voor dood door COVID bleken volgens de CDC  situaties met angst/zorgen en overgewicht. Het is logisch na wat ik schreef.

Maar goed, een van de redenen dat ik steeds meer moeite krijg met de westers benadering van gezondheid is de manier waarop het lichaam wordt gezien als winstmodel in plaats als dat fantastische systeem wat ons van het leven kan laten genieten, wat ingenieus in elkaar zit, wat in staat is tot op hoge mate zichzelf te genezen (als er niet van buitenaf verstorend wordt ingegrepen – ook al omdat symptomen vaak een deel van de genezing zijn; die bestrijden is nogal eens het genezen van het lichaam bestrijden).

Als we op de juiste manier omgaan met ons lichaam (en ons leven, de juiste levensstijl is heel belangrijk, respect voor het lichaam is belangrijk, respect voor onze geest is belangrijk) zijn we niet alleen in staat het langer gezond te houden, maar het ook weer gezond te laten worden als er iets mankeert. 

Dat kun je soms zo mooi horen van mensen die supplementen zijn gaan gebruiken of die anders (bijvoorbeeld vegetarisch, of intermittend vastend, of glutenvrij, of paleo) zijn gaan eten. Ze voelen zich beter, hebben meer energie.
Maar ook mensen die hebben besloten vroeger naar bed te gaan en vroeger op te staan, mensen die hebben besloten dagelijks minstens een half uur stevig te gaan wandelen, mensen die hebben besloten dagelijks 15 minuten EFT te doen (of dat door de dag af en toe even te doen als ze iets ‘tegenkomen’), of mensen die Qigong vormen gaan beoefenen.

Als we toch eens zouden kijken naar het lichaam met de bewondering die het verdient, zouden we er niet zo roekeloos mee omgaan. Het is niet alleen een nuttig vervoersmiddel, het is ons ‘alles’, de tempel van onze ziel.

Ik las onlangs dat de hele westerse geneeskunde is gebaseerd op angst voor de dood. Zoals Deepak Chopra een boek heeft geschreven dat we in de gevangenis van ons intellect zitten, door die angst voor de dood. Omdat we bang zijn gaan we naar de dokter en slikken we alle mogelijke medicatie. Bang voor de dood.

Maar wat als we niet doodgaan? Wat als we alleen onze menselijke ‘jas’ afleggen en gewoon doorleven? Als ziel. Waar zouden we dan bang voor moeten zijn? Ja, je neemt tijdelijk afscheid van je geliefden, dat is waar, maar die zie je weer terug. 

Ik heb geleerd dat heel veel klachten van het lichaam verstoringen van energie zijn, of zoals eerder gezegd een reactie van het lichaam om een verstoring recht te breien. Dus luister ik naar die klachten en kijk wat ik kan doen om het lichaam te ondersteunen.

Ik heb jarenlang na mijn ongelukken heel heftige klachten gehad, zowel lichamelijk als geestelijk, maar medicijnen deden geen fluit, maakten het eerder erger.  

Het waren bewustwording, supplementen en Qigong die me hielpen herstellen. Het besef wat er gebeurde met mijn lichaam, het besef dat ik misschien zelf wel de beste heelmeester voor mijn eigen lichaam was, het besef dat mij lichaam een steuntje nodig had en geen extra verstoring, het besef dat werken met levensenergie wellicht goed zou zijn, etc.

Nadenken over wat het lichaam echt nodig heeft.
Het lichaam, het is echt geweldig. Kijk in de spiegel en aanbid je lichaam. Hoe het er ook uitziet, het is fantastisch. Zoals ook iemand die er misschien niet zo aantrekkelijk uitziet een gouden hart heeft of kan hebben. En zelfs als er verbeterpunten zijn, werk daar dan aan zonder je lichaam te veroordelen.

Vraag je af wat je beter kunt laten of beter kunt doen om beter in je vel te zitten, om je lichaam gezonder te maken. En vraag je af of je dat ervoor over hebt. Of je bereid bent iets te doen wat jouzelf en je lichaam gezonder maakt. En als dat niet zo is, vraag ja dan ook af waarom je dat er niet voor over hebt. Het leert je veel. 

Je hebt niet perse een gezond lichaam nodig om gelukkig te zijn, maar het helpt wel als je op een liefdevolle manier naar je lichaam kijkt, het behandelt alsof je ervan houdt.

Ons lichaam is fantastisch, laten we dat waarderen, adoreren.
Ook als niet alles het doet zoals het zou moeten. En als we het liefdevol benaderen (en niet als een nutteloos vuilnisvat), er goed voor zorgen, brengt het ons nog meer vreugde en plezier. Laten we gaan voor vreugde en plezier. Het lichaam verdient het.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn