Voorjaar 2020 werden we opgeschrikt door rare beelden uit China, mensen vielen dood op straat neer, werden tegen hun wil in tenten (met tralies) gesleept, het was een rare situatie.

Even later bleek er een virus – corona, later COVID-19 genoemd – te zijn, erg besmettelijk en dodelijk. Die indruk gaven die beelden ook wel.

Al binnen enkele maanden bleek het helemaal niet zo dodelijk, en ook niet zo besmettelijk, maar toen was er al een cascade in gang gezet. Zodra een land dacht een besmetting (niet een zieke, een besmetting) te hebben, ging de zaak op slot. En voor het beeld hielp het natuurlijk niet dat de situatie in Noord-Italië waar de lucht slecht was en er veel zwakke ouderen waren uit de hand leek te lopen.

Dus kregen we hier ook dat soort acties, omdat door alle bezuinigingen in de zorg het aantal IC-bedden en ook ziekenhuisbedden gigantisch was verminderd. Terwijl elke winter de IC’s vollopen, gebeurde dat nu ook, maar nu was dat ineens paniek en werd het nogal opgeblazen in de media. Waardoor het allemaal héééél erg leek. Waarmee ik geenszins de ellende voor de COVID-slachtoffers wil ontkennen en evenmin dat er mensen ernstig ziek kunnen worden of zelfs overlijden. Het is voor behoorlijk wat mensen een rotvirus.

Het gaat om de verhoudingen, de proporties. Die waren op z’n zachtst gezegd een beetje raar. Er moeten toch heel veel mensen met mij het gevoel hebben gehad dat het allemaal niet klopte, niet logisch was, dat er mensen met een andere waarheid aan de macht zijn. En wat we met die idiote beelden uit China moeten achteraf is ook wel een vraag waard.

De eerste acties van de overheid leken gerechtvaardigd en gezien het onbekende logisch, maar al snel was er zoveel bekend, dat die overreactie had kunnen stoppen. Desondanks werden maatregelen gehandhaafd en versterkt, ook al hadden ze geen enkele wetenschappelijke basis, terwijl het woord wetenschap wel keer op keer werd gebruikt. Er werd vastgebeten in een beleid wat tot grote schulden en veel meer doden zal lijden. Bovendien werd vanaf het begin gezegd dat een vaccin de enige oplossing was. Vreemd of liever bizar en uiteraard onzin.

We zijn nu 1,5 jaar verder en er liggen met vaccins nu aanzienlijk meer mensen in het ziekenhuis dan vorig jaar zonder vaccins. Maar dat geeft kennelijk niet te denken, de vaccins zijn immers de oplossing. Net zomin als openbaar gezegd mag worden dat de vaccins meer doden en vooral handicaps veroorzaken dan ze voorkomen. Dat past niet in het ‘verhaal’. Net zomin als we nu zien dat in Israël blijkt de vaccins misschien zelfs wel veel meer ellende veroorzaken, en zeker niet veilig en/of effectief zijn of het doorgeven voorkomen.

Ten aanzien van de ziekenhuisopnames is verder te constateren dat het bij ons redelijk stabiel is, terwijl om me heen heel veel mensen verkouden zijn en grieperig zijn. Het is dus logisch dat er meer getest wordt, en gezien de kwaliteit van de testen ook logisch dat er meer positief getest wordt. Maar zelfs dan mogen we toch constateren dat het ‘goed’ gaat, dat zo’n maatregel die toch al onzin lijkt als een coronapas nu van tafel kan. Dat wordt vastgehouden aan een afname van ziekenhuisopnames is onzin, omdat de ziekenhuizen altijd in het najaar en winter voller liggen door virussen. Het is een kul-reden om maatregelen te handhaven.

We zagen in Duitsland dat het feit dat het goed gaat alleen betekent dat er geen nieuwe maatregelen komen, kennelijk is het dus de bedoeling dat de pas blijft. Dat de tweedeling bewust wordt vergroot in plaats van beëindigd. Ik vraag me intussen af hoe vaak Hugo de Jonge al gelogen heeft over maatregelen de afgelopen 1,5 jaar, en hoe hij met de Pinokkio neus nog ergens naar binnen kan.

Maar we zijn er nog niet, want er gebeuren nog meer rare dingen. En het heeft vast allemaal met elkaar te maken. De vraag is alleen hoe. De redenen die gegeven worden zijn zoals wel vaker een beetje ‘raar’.

Zo is er ineens een brandstofprobleem. Het gas-deel is gemakkelijk op ‘Groningen’ te schuiven, maar dat verklaart niet waarom dat voor heel Europa en Engeland geldt, en zelfs ver daarbuiten. Het verhaal ‘Rusland’ is eveneens ‘raar’ omdat de situatie al jaren zo is, en Rusland nu niet ineens een grotere dreiging vormt dan ervoor.

Bovendien is ook de olie ineens veel duurder. En zelfs de elektra ontloopt de dans niet. Dus is de vraag gerechtvaardigd. Hoe komt dit allemaal?

En m.i. is het een smoes om de schuld op de coronamaatregelen af te schuiven. Bovendien is het dan de schuld van degenen die met alle geweld al die maatregelen in stand hielden.

In Amerika gaat een voedselfabriek 3 maanden dicht wegens te dure brandstof en te weinig voorraad. De grootste winkels van Amerika zullen straks lege schappen hebben. Ook hier is al gedreigd dat bepaald voedsel minder te krijgen zal zijn straks, bovendien wordt heel veel al duurder. Ten dele komt dat door maatregelen – waardoor minder makkelijk vervoerd kon worden uit den verre – maar ook hier kan dat niet de hele verklaring zijn. Bovendien blijkt dan dat we veel te afhankelijk zijn van voedsel van ver weg. Niet ecologisch.

Goed, dan hebben we voedsel wat te kort zou kunnen zijn en brandstofprijzen die grote extra lasten voor veel mensen met zich meebrengen.

Maar er is ook nog het klimaat. Het ‘verhaal’ (daar heb je het weer) is al jaren dat we steeds meer opwarmen en dat de gemiddelde temperatuur elk jaar oploopt, wat grote gevolgen heeft. Maar er komen ook steeds meer andere geluiden, die dat verhaal in twijfel trekken. De afgelopen zomer was zeker niet heter dan de vorige twee. De golfstroom in de Noordelijke IJszee, die normaliter elke 5-7 jaar draait, is nu al 17 jaar niet omgekeerd, waardoor wij warmer weer hadden. Nu staat ie op het punt te draaien 

Dat zou betekenen dat we ijskoud water krijgen wat naar de oceanen stroomt, in plaats van de warme stroom vanuit de oceanen naar ons. Dat betekent weer flinke afkoeling in onze regio’s de komende jaren. Het is maar wat ik lees, wat aan de hand van grafieken wordt getoond, maar niet in de mainstream media. Dit soort verhalen mogen niet verteld worden, het ondermijnt het wereldwijde verhaal van opwarming. YouTube weert nu zelfs alles over het klimaat wat niet klopt met het ‘verhaal’. Net zoals met corona.

De andere waarheid mag niet gehoord worden, we mogen alleen een gekozen (deels zelfs bedachte) ‘waarheid’ horen.

Zonder dat ik het nu allemaal zo goed weet, geven dit soort zaken me te denken en vergroten niet mijn vertrouwen in de ‘verhalen’ en de daden aan de hand daarvan van de overheden.  

Dan is er nog het gebeuren met de zogenaamde complotdenkers. Als je niet meegaat in het door de overheid omarmde verhaal ben je al snel een complotdenker.

Maar iemand als David Icke, die ik heel lang als een echte complotdenker heb ervaren – hij vertelde dingen die ik niet wilde geloven – blijkt al 20 jaar te hebben voorspeld wat nu gebeurt. Met al zijn studie die hij had gedaan naar het gedrag van overheden en machtshebbers, beweert hij al 20 jaar dat dit ging gebeuren……

Aldous Huxley schreef in 1932 het boek “Brave New World” waarin hij beschreef wat nu aan het gebeuren is: door middel van de techniek een steeds meer totale controle over de bevolking en hun gedrag. Daar was ook de 5G voor nodig, voor die controle. De beelden uit China laten zien hoe je vooral als je alles doet wat de overheid wil een redelijk – zij het gecontroleerd – leven kunt hebben, maar als je dat niet doet, krijg je geen leningen, mag je niet vliegen, is werk lastig, etc. Het leven word je moeilijk gemaakt.

Dat leek onmogelijk naar ons te kunnen overvliegen, maar kijk zelf.
Als ik 2 jaar geleden had verteld dat de bevolking in twee werd gedeeld en dat alleen mensen die klakkeloos een nauwelijks getest experimenteel vaccin zouden nemen van de overheid, met alle gevolgen van dien, in een restaurant zouden mogen eten en naar de film mochten, zou je me voor complotdenker hebben uitgemaakt…..

George Orwell met zijn boek 1984 zat ook goed. Het gaat er niet om of iets waar is, maar of je het eens bent met de ‘waarheid’ van de overheid. Sommige ministers liegen er maar wat op los en vertellen dat bepaalde dingen absoluut niet gaan gebeuren om ze vervolgens in te voeren. Of beweren dat vaccins veilig en effectief zijn, terwijl dat ook niet waar is.

Al de genoemde dingen samen maken dat het er toch sterk op lijkt dat er het een en ander gemanipuleerd wordt, dat we steeds meer marionetten worden aan de touwtjes van de overheid (als die tenminste echt iets te zeggen heeft) die vertelt dat we ‘vrij’ zijn, maar steeds meer de bewegingsvrijheid controleert en beperkt. Bij de minste aanleiding wordt er weer iets beperkends bedacht.

En ik zou het bijna vergeten, maar er is ook nog het Wereld Economisch Forum (WEF) van Klaus Schwaab. Dit instituut heeft een draaiboek tot 2030, waarin alles wat nu gebeurt bekokstoofd lijkt. En alle topstukken van overheden, bedrijfsleven en media komen jaarlijks bijeen bij dit forum.....

En er is - hoe bizar het ook mag klinken - een 10-stappenplan voor genocide, waarin we door de maatregelen en uitspraken van ministers inmiddels in stap 6 zitten. Ik hoop dat dat toeval is en niets te betekenen heeft, maar toch..... er zijn artsen die het vaccin-gebeuren al genocide noemen gezien het aantal doden door de vaccins, wat via de officiële meldingen tot in de tienduizenden, maar waarschijnlijk in de honderduizenden loopt. Maar door mensen tegen elkaar op te zetten en te ontmenselijken (de manier waarop De Jonge bijvoorbeeld praat over antivaxxers), ben je raar bezig. 

Gelukkig zijn er landen die niet mee willen in die gekte. Of in elk geval lang niet helemaal. In de VS zie je enorme tegenstellingen tussen staten. Bij de een moet je overal mondkapjes dragen en kun je niet werken zonder vaccins, bij de ander zijn er grote boetes voor bedrijven of scholen die een mandaat op vaccins of mondkapjes invoeren.

Ongetwijfeld zitten daar soms ook politieke redenen achter, maar ik ben blij dat er landen zijn die nog wel zelf na lijken te denken.

Afgelopen week las ik een stuk van een psychiater die zei dat het allemaal niet om COVID ging, maar om een door angst gecreëerde massa-illusie, psychose dus. Ik ben bang dat hij gelijk heeft, maar vraag me af of alle andere psychiaters daar ook onder lijden. Wanneer staan de helden uit de medische wereld nu eens echt op?

Hoewel, er wordt toch niet naar hen geluisterd zoals blijkt uit de inmiddels toch al vele verklaringen en petities die door vele duizenden artsen zijn ondertekend. Het ‘verhaal’ gaat z’n eigen weg en lijkt zich nauwelijks iets aan te trekken van logica, wetenschap en gezond verstand van mensen.

Daarom mijn vraag ‘Wat gebeurt er toch allemaal?’

En waarom wordt het zo gelaten geaccepteerd? Tot hoever kan dit doorgaan tot er geen weg meer terug is?  

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn