Ik zat vanochtend te mediteren, en daarbij kwamen heel veel dingen langs.

We zijn ontstaan uit één cel, in de loop van de tijd zijn dat er steeds meer geworden.
Al die cellen werken tot op zeer diep niveau en op alle mogelijke manieren met elkaar samen. Maar in feite was en is de basis liefde.

Liefde, vertrouwen, verbinding……

Op Netflix is een film over fungi (schimmels, paddenstoelen). Het is onvoorstelbaar hoe dat stukje natuur – veel ouder dan wij mensen – leeft en zich ontwikkelt. En voor ons van levensbelang is. Met enorme netwerken, van zelfs kilometers onder elke voetstap die je zet in het bos. En alles is met elkaar verbonden. Alles werkt samen.

Dat lijkt op het netwerk in ons lichaam, van alle zenuwbaantjes, alle structuren die met elkaar in verbinding staan en constant in beweging en groei zijn. Die elkaar en ons als mens beschermen (als we dat niet zelf verknoeien).
En ook op het onzichtbare netwerk van (elektromagnetische) energie, de matrix, die door het hele universum en overal ook op aarde aanwezig is. Overal omheen, overal in. Nog veel groter en uitgebreider dan de fungi.

Verbinding, samenwerking, liefde…. 

Eigenlijk zijn wij net zo onderdeel van dat gehele netwerk van het leven. Hoewel ons lichaam beperkt lijkt tot wat we zien, weten we dat we reageren op wat er om ons heen gebeurt. We weten dat we energetisch verbonden zijn met alles en iedereen, dat we stemmingen oppikken (en daarop reageren) van anderen. Dat ons energieveld en dat van anderen elkaar de hele dag door ontmoeten en aftasten, elkaar beïnvloeden. En we weten ook dat we alleen door samenwerking kunnen blijven bestaan.

Maar we kunnen alleen samenwerken als we elkaar vertrouwen. En we weten ook dat liefde de grote verbindende factor is, of het nu liefde voor elkaar is, of voor het voortbestaan.

Verbinding, samenwerking, vertrouwen, liefde…

Als we al die verbluffend ingewikkelde natuurlijke netwerken (ik laat die internetnetwerken even voor wat ze zijn) bekijken, die tot op microscopisch niveau doorgaan, dan moet er wel een regelende intelligente kracht zijn.

De meditatie die ik deed was er een met Niraj Naik, een man die in de meditatie verschillende soorten ademhaling combineert met muziek en ritme. Hij laat je een optimale staat ervaren, brengt je naar wat men ‘Bliss’ noemt. Gelukzaligheid is daar wellicht een goede vertaling voor.

De synchroniciteit wil dat de film over fungi eindigde met onderzoeken waarbij de paddo’s werden gebruikt bij mensen met kanker in een vergevorderd stadium. Wat ze vertellen is dat ze een staat van gelukzaligheid bereiken waarin ze zich één voelen met alles, nietig in het geheel, maar de angst voor de dood volledig kwijtraken. Een staat van liefde, van eindeloos vertrouwen

Ik denk dat ik daar dichtbij kom met de meditaties van Niraj. Trouwens ook met in de goede staat Qigong bedrijven.
Maar hoe dan ook, er is veel meer dan wat wij zo met het oog zien, wat wij denken dat er is, waar wij ons naar richten.

In de vorige blog vroeg ik me af wat er allemaal gebeurt.

Dat kan me af en toe even bezighouden, maar wordt over het algemeen snel opgevolgd door een heel andere benadering van het leven.
Ik zit als ziel in een lichaam en ben hier kennelijk om te leren. Bij voorkeur op een leuke manier. En diversiteit en tegenstellingen horen daarbij.

De basis is het netwerk, de matrix, is het ‘Al’, het Universum, de ‘Intelligentie’, ‘Moeder Natuur’, ‘God’ of hoe je het allemaal noemen wilt.

Die basis, dat netwerk, is zoveel intelligenter dan wij mensen, zoveel krachtiger dan alles wat er nu in deze wereld gebeurt, dat het bijna verspilde energie is om ons druk te maken over wat er gebeurt.

Monica Smit uit Australie, van de Reignite Democracy Australia schreef 7 oktober vanuit cel 22 een boodschap, een soort van gedicht, waarin ze zoals al eerder schreef dat onze moed en gemeenschappelijkheid zullen zorgen voor een betere wereld.

Over de huidige situatie:

“Het doel is onze geest en ziel te breken in onderdanigheid. Maar dat zal niet gebeuren.

De vijand is slim, ongetwijfeld, maar ze zijn geen goden.

Wij hebben God aan onze zijde en God wint altijd……..”

Het gaat me om die laatste zin. Ik ben er inderdaad van overtuigd dat ‘God’, het ‘Universum’, de ‘Intelligentie’, de ‘Goddelijke matrix’, of welke naam je ook aan (de leiding van) die natuurlijke netwerken geeft vele malen krachtiger is en liefdevoller dan welke materiele of menselijke interactie dan ook.

Enerzijds neemt dat niet weg dat wij als lerende zielen best van ons af mogen bijten als we onze wereld bedreigd zien, als we onze vrijheid, onze gezondheid, onze integriteit bedreigd zien door mensen met alleen winstbejag of kwaadaardige bedoelingen.  
Of als we het samenspel van verbinding, liefde, vertrouwen en samenwerking ondermijnt zien worden. Dat samenspel zullen we altijd moeten verdedigen. 

Anderzijds mogen we vertrouwen op die Intelligentie, op die Goddelijke matrix. Als we dat combineren met de kennis die ons is gegeven over de kracht die we hebben als we zorgen in een ‘goede’ staat te zijn…….

Die Bliss door de paddo’s deed wonderen. Mensen met bijna dood ervaringen hebben wonderen ervaren, als je één kunt worden met het geheel (en tegelijkertijd heel nietig in dat geheel) op wat voor manier dan ook, al is het maar een stukje in die richting, bezit je een kracht die maakt dat er geen enkele reden is om je echt zorgen te maken.

Gooi alle angsten weg, ga genieten van het leven, leer van het leven, maar hou oog voor en respecteer je integriteit (en dus die van een ander). Laat niet met je marchanderen, laat je niet manipuleren. Of het nu gaat om normen en waarden, of om je lichaam, je eigen gezondheid, laat je je integriteit niet afnemen.

We leven in een mooie wereld (en ik zie het als geheel, niet de details waarvan sommige minder fraai zijn), met geweldige netwerken gebouwd in de loop van miljoenen jaren op basis van liefde, vertrouwen, verbinding en samenwerking.

Die netwerken waren er en zullen er altijd zijn. Als er stukjes worden vernietigd, worden ze weer net zo snel opgebouwd. Dat is de basis, de basis van ons bestaan. Vertrouw daarop.

Liefde, vertrouwen, verbinding en samenwerking.

Ik leef in liefde, verbinding, samenwerking en vertrouwen………(en dat zal niet veranderen). En ik hoop dat jij dat ook doet

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn