Blog Pak je Geluk

Ed in de bergen

Een blog met een positieve inslag. Onderwerpen op het gebied van groei en ontwikkeling, van een beter en gelukkiger mens worden. 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

We zijn scheppers………..

Het mooie van het manifesteren of scheppen – of het nu gaat om grote dingen of kleine wensen – is dat het vooral lukt als we verbonden zijn met ons hart, met onze ziel.

En dat lukt alleen maar als we in een positieve vibratie met positieve emoties zitten. Je kent ze nog wel: dankbaarheid, blijheid, vrede, geluk, tevredenheid, liefde. 

Het wordt steeds duidelijker, dat die positieve emoties uiteindelijk ook positief doorwerken op de wereld, op je omgeving. 

En misschien wel de mooiste dingen manifesteren we zonder het te weten. Want door die positieve emoties, door het contact met ons hart, door het contact met onze ziel en daardoor met het onmetelijke veld van mogelijkheden, beïnvloeden we ook onze eigen gezondheid positief.

Het is bekend dat onze cellen continu vernieuwen, dat ze zich delen en oude cellen vervangen. In een veld/sfeer van positieve emoties (hogere vibraties) zullen nieuwe cellen zich eerder manifesteren als gezonde cellen, zelfs als ze zieke cellen vervangen. 

Het omgekeerde is ook waar helaas. Niets voor niets is het zo dat mensen met heel veel negatieve emoties, of veel trauma’s in het verleden, eerder ziek worden en eerder ook chronische of ernstige ziektes ontwikkelen. Zeker als ze met die trauma’s en negatieve zaken bezig blijven, zonder dat er iets ‘helends’ gebeurt.
Niet voor niets gaan mensen er soms ‘ellendig’ uitzien, alsof ze zware lasten dragen.

Omgekeerd kennen we vast allemaal ook wel mensen die fikse ellende hebben gekend en er helemaal niet ‘ellendig’ uitzien, die positief en optimistisch in het leven staan. Zelfs bij mensen met forse beperkingen door bijvoorbeeld ongelukken zien we dat nogal eens. En natuurlijk heeft het allemaal met de mindset te maken.

Immers, zeg je tegen jezelf ‘ik kan het niet verkroppen, het is niet eerlijk, waarom ik, waarom moest dat gebeuren, ik kan het niet loslaten’, of zeg je tegen jezelf ‘ik weet dat het gebeurd is, en ik weet dat ik ermee bezig kan blijven, maar ik kies ervoor vooruit te kijken en iets moois te maken van mijn leven’.

Dat klinkt overigens makkelijker dan het is. Want mensen hebben allemaal een achtergrond die mede bepaalt hoe ze denken. Je kunt mensen die negatief denken en voelen dat niet verwijten, deels zitten ze zo in elkaar door hoe ze zijn opgevoed, wie ze hebben ontmoet, door wat ze wel of niet hebben geleerd.

Hoewel het soms kan helpen om ze op de mogelijkheden te wijzen.
Ik kan me de man herinneren die ik de helse boodschap moest brengen dat zijn kanker uitgezaaid was en dat er niets meer aan te doen was…….Ik was de boodschapper, niet eens zijn eigen huisarts. Hij maakte niet de indruk van een rasoptimist. Toch vertelde ik hem dat hij waarschijnlijk op niet al te lange termijn dood zou gaan, al relativeerde ik dat een beetje door te vertellen dat ik eerder dood kon zijn als ik morgen een black out in het verkeer zou hebben.

Maar hoe dan ook, zijn situatie was niet fantastisch. Ik stak dat niet onder stoelen of banken. Ik confronteerde hem ermee. Om vervolgens te vertellen dat hij twee dingen kon doen: in een hoekje gaan zitten treuren en wachten tot ie doodging, of met zijn vrouw gaan genieten van de tijd die hij nog had, en leven bij de dag.
Een week later hadden ze al een vakantie geboekt voor een week later. Ze namen de uitnodiging aan en gingen samen nog genieten zolang het kon. Ik had tranen in mijn ogen toen ik na dit bezoek in mijn auto stapte, zo mooi dat ze dit hadden besloten! 

En tot die keuze kunnen we allemaal komen. Kiezen voor het leven bij de dag en vooral vooruitkijken met een positieve visie. Zelfs als de maatschappelijke ontwikkelingen (ook binnen het gezin of de familie) niet lijken te gaan zoals we dat zouden wensen. Of zelfs als het lichaam niet helemaal doet wat wij zouden wensen……

Narigheid en het verleden kunnen uiteraard onbewust doorwerken als we het niet optimaal verwerken, maar zullen veel minder impact hebben als we bewust positieve beslissingen nemen over ons leven. Maar geen blind positivisme zoals de volwassen kinderen die niet wilden horen dat hun vader doodging, want 'als je dat niet zei, zou hij blijven leven'……..dat is blind positivisme wat niets met realisme te maken heeft en averechts werkt. Blijf wel realistisch, en zie vooral de positieve opties.

Als we tegen onszelf zeggen dat elke dag een nieuw begin kan zijn, niet eens elk jaar, maar elke nieuwe dag, zelfs elk moment…….dan scheppen we voor onszelf de mogelijkheid om met een frisse blik vooruit te kijken. En het morgen anders/beter te doen, morgen positiever te starten, of vanaf morgen aan een betere gezondheid te werken, of vanaf morgen elke mogelijkheid tot een liefdevolle toenadering of ondersteuning van onze partner te benutten. 

Onze ziel is onsterfelijk, en ons lichaam is slechts een tijdelijke huisvesting van onze ziel. De dood is wat dat betreft een transformatie: ons bewustzijn blijft bestaan, ons lichaam niet. Maar anderzijds is dat wel waarmee ‘we’ het moeten doen, met dat lichaam als huis. Zelf ben ik ervan overtuigd dat we hier niet voor niets zijn, we zijn hier om te leren. Om ervaringen te hebben en ervan te leren. Bovendien ben ik positief genoeg ingesteld om te denken dat we hier ook zijn om te leren hoe we gelukkig kunnen zijn. En volgens channelingen zouden we hier nu ook vooral zijn om de vibratie van de mensheid en de aarde te verhogen...... 

En dat komt mooi uit, dat zorgt voor een win-win-situatie. Door de juiste staat manifesteren we en helpen we de mensheid en de aarde..........

Ik denk dat we allemaal zo onze momenten van een leerschool zullen kunnen opsommen. Bij de een is de lijst langer, bij de ander heftiger. En sommigen weten niet zo snel iets te bedenken, maar als je hun geschiedenis doorgaat met ze hebben ze heftige dingen meegemaakt, soms veel heftiger dan anderen, ze zijn er alleen niet in blijven hangen. Ze zijn ‘gewoon’ doorgegaan met leven.

Ik weet nog dat toen ik van de orthopeed te horen kreeg dat hij niets meer voor me kon doen, dat ik vooral veel geduld moest hebben en dat met veel geluk de klachten (vooral heel veel pijn) misschien in de loop der tijd wel zouden kunnen verminderen, was dat een – overigens wel verwachtte – figuurlijke klap in mijn gezicht. Maar hij zei erbij dat hij verwachtte dat door mijn positieve en optimistische instelling dat eerder vroeger dan later zou gebeuren.

Ik was me eerlijk gezegd niet bewust van die positieve en optimistische instelling, al heb ik behoorlijk leren relativeren door het werk als arts, wat ik zelf meer zag als een overlevingsstrategie.
Maar als ik me vergelijk met veel anderen mensen moet ik toegeven dat ik geen zwartkijker ben. Ik zie helaas wel wat er gebeurt in de wereld, maar zelfs daar kan ik de positieve dingen uithalen en me erop focussen zonder de negatieve te ontkennen.

Maar ook ben ik steeds meer gebruik gaan maken van alle kennis die ik verworven heb in de loop van de tijd. Vooral door veel te lezen en ook wel via online cursussen. Zelfs dingen die ik nooit voor mogelijk had gehouden, helpen me nu om krachtig in het leven te staan. Een van de vele dingen die me bijvoorbeeld helpt is de (Sjamanistische) energie van het zuiden, de slang (serpent), die niet alleen helpt (via lessen) om zaken in het leven los te laten, maar ook helpt om de schoonheid in alles te ervaren. In wat je ziet, hoort, voelt, proeft, ruikt, maar ook in wat je denkt en zegt. Door elke dag de slang te bedanken voor de lessen, ben ik me elke dag bewust van dat loslaten en alle schoonheid.  

Het nodigt uit tot bewuster leven, tot het besef dat er zoveel moois is, tot het besef dat je niet in dingen moet blijven hangen. En eerlijk is eerlijk, ook de levenservaring heeft me die dingen geleerd. Die vreselijke pijnen zijn bijna geheel wegegaan omdat ik op een bepaald moment besloot om Qigong te gaan doen, ook al deed het pijn, in de hoop dat daarmee mijn lichaam beter zou gaan functioneren en de pijn daardoor misschien zou gaan afnemen. En omdat ik besloot dat wat ik patiënten leerde op mezelf te gaan toepassen…..op weg naar een betere toekomst. 

Nu – achteraf – realiseer ik me dat ik daarmee heb gevisualiseerd, heb gemanifesteerd, heb geschapen, wat er vervolgens gebeurde. Lichamelijk ging het steeds beter. En de pijn werd gaandeweg minder, ik kon meer zonder pijn. En niet alles is geworden zoals het was, maar dat was wellicht ook niet de bedoeling. Maar waar ik niet meer in staat was te lezen, kan ik nu weer boeken lezen en kan ik zelfs weer hele stukken schrijven. Wat storend blijft is de overgevoeligheid voor prikkels die me beperkt, maar dat geeft me ook weer andere positieve opties waar ik niet buiten zou willen (ik zou niet willen ruilen!).  

Brian Johnson, de man achter de ‘Philosopher Notes’, nodigt iedereen uit om de beste versie van zichzelf te zijn. Niet alleen als het zo uitkomt, maar gaandeweg naar elk moment de beste versie van jezelf. In de zin van je normen en waarden naleven. Zorgen voor optimale energie, voor goed werk en voor een liefdevolle houding. Met 1% per dag verbetering functioneer je na een jaar duizenden malen beter…….. 

Maar goed, het moge duidelijk zijn dat dingen niet los van elkaar te zien zijn. Alles heeft met alles te maken. Zorgen voor een positieve staat waarin zoals we eerder zagen manifesteren of scheppen mogelijk wordt, leidt ook tot een betere gezondheid, leidt tot betere contacten met anderen, leidt tot een positiever wereldbeeld, tot meer optimisme. Het leidt tot meer genieten van dingen, ook al hoeft dat niet overduidelijk voor de wereld te zijn. (Het gaat erom wat jij voelt. Niet om wat anderen denken of zien dat je voelt). 

Leef je eigen leven, zorg goed voor jezelf. Als je met anderen samenleeft, wees dan betrokken en liefdevol, bespreek zaken als dat mogelijk is en laat los wat je niet dient. Bedenk dat je in feite nergens een oordeel over hoeft te hebben (wat het leven op zich al een stuk eenvoudiger kan maken) je hoeft alleen maar te bedenken hoe je dingen graag zou willen zien (zonder eraan te hechten, want dan word je een gevangene van je wens) en als het even kan de emoties erbij te voelen van het hebben ervan.

Je nodigt op die manier het universum uit je te geven wat je wenst. Maar nogmaals, hou het niet te krampachtig vast. Geniet alvast voor als het zou gebeuren……..alleen dat al roept de staat op die je in staat stelt te manifesteren, en is positief voor je gezondheid.........

Manifesteren wordt steeds makkelijker naarmate we liefdevoller en bewuster in het leven staan. 

Het ga je goed……..

In licht en liefde
Ed

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Beste medescheppers 

Ik vertelde de vorige blog over de Qigong oefening met meditatie die ik elke ochtend doe met de intentie niet alleen de gezondheid en vibratie van mezelf te verhogen, maar die van de hele wereld…….

Ik nodig daartoe virtueel iedereen uit die (al dan niet bewust) mee wil doen. Zo doen mensen van letterlijk rondom de hele wereld mee. En tijdens de oefening brengen we met z’n allen liefdevol de wereld in een hogere vibratie/trilling.

Wat mooi is, is dat er elke dag iets verandert in wat er gebeurt tijdens de beoefening.
Zo vraag ik elke keer mijn 'support-team' me te helpen bij de oefening (waarbij ieders support-team anders zal zijn). Ik merk steeds dat als ik minder tijd heb, mijn supportteam laat weten dat ze er zijn voordat ik ze gevraagd heb me te helpen, zodat ik sneller kan doorgaan……

- - God vraagt je niet het allemaal uit te zoeken. Hij/Zij vraagt je erop te vertrouwen dat Hij/Zij het al gedaan heeft...... - -

Maar wat ik als heel bijzonder ervaar is de samenstelling van de mensen die meedoen. Ik zie mensen van alle mogelijke culturen, met alle mogelijke huidskleuren en alle mogelijke verschillende kleding, haardrachten, uiterlijk, hoofdtooien, sierraden, etc. En dat heeft zich de afgelopen tijd ontwikkeld. Het wordt elke dag mooier.
Het is een bont gezelschap van allemaal mensen die het vizier hetzelfde hebben afgesteld:

Met elkaar en voor elkaar zorgen dat we een betere wereld krijgen.
Als ik er gevoelsmatig induik, ervaar ik mensen die allen vanuit hun hart leven, allen nieuwsgierig zijn naar elkaars ervaringen en culturen, allen goed gemutst zijn, vriendelijk en blij, hartelijk, met een (glim)lach. Helemaal passend ook bij de emoties die bij de meditatie horen: geluk, blijheid, vrede, tevredenheid en dankbaarheid.

Het maakt me ongelooflijk dankbaar dit te mogen ervaren.
Hier geldt ook dat steeds meer alle mensen al binnenstromen voordat ik ze heb uitgenodigd. Vloeiend en massaal stromen ze binnen in de flexibele ruimte waar ‘we’ oefenen. En ze doen gelijk mee.

Natuurlijk kan dit een gevolg zijn van inbeelding, verbeelding, fantasie, maar het is wat ik voel, wat ik visualiseer, wat ik ervaar als ik meditatief mijn oefening doe. Het wordt elke dag echter. En ik geniet ervan in stilte. 

En waarom ik het noem, is dat het zo’n contrast is met de beelden die ik dagelijks via de social media zie. Het is zo’n contrast met hoe de 'politiek' op dit moment maakt dat mensen van verschillende culturen elkaar ontmoeten onder vreemde/gecreëerde omstandigheden.
Het maakt me dankbaar en tegelijk als ik erover nadenk (als ik uit het hier en nu stap) ook verdrietig. De wereld maakt me dan verdrietig (als ik peins, uit het hier en nu ben).  

Er gebeuren zoveel dingen die niet kloppen.

Persoonlijk was ik altijd al sterk voor rekening houden met het milieu. Ik was lid van diverse milieuverenigingen. Ik zal in de jaren 80 de enige huisarts in Den Haag zijn geweest die in zijn wachtkamer een deel had ingeruimd voor recycle spullen (blikken, doppen, etc.etc.). Toen al. Achteraf vraag ik me af hoe ik het durfde, het is een beetje gek, en ik kreeg er ook wel kritiek op uiteraard. Ik volgde mijn hart (en trok de schouders op met een glimlach).

- - JIJ bent hier met een reden. Er is niets toevalligs aan jou. Er is een specifiek doel, opdracht, en missie op aarde die alleen jij kunt vervullen. Twijfel nooit aan JOUW uniekheid......  - -

Maar als ik nu zie wat onder het mom van milieu wordt verteld en bedacht, de ene oplossing nog slechter voor het milieu dan de andere, dan heb ik de neiging om er helemaal niets meer mee te maken te willen hebben. Alles is zo doorgeslagen, zo beïnvloedt door het grote geld en politiek die bepaalde dingen wil forceren, dat het nauwelijks meer echt met milieu te maken heeft. In tegendeel zelfs. Hetzelfde geldt voor het klimaat. En als ik hetzelfde door oprichters van milieugroepen hoor zeggen weet ik dat ik niet gek ben.

En dan al die woke toestanden. Ik had in de huisartsenpraktijk destijds al transgenders. En homo’s en lesbische vrouwen. Ik had er geen oordeel over. Het was zoals het was. Het ging/gaat om een gering percentage mensen op de hele bevolking. Ik respecteer en accepteer ze voor wie ze zijn. Stuk voor stuk unieke personen, net als elk ander. Maar nu worden alle mogelijke varianten ineens door de strot van iedereen geduwd en moeten we genieten van overal regenboogvlaggen en -paden en -prenten en satanisch kindermisbruik in allerlei vormen wat dan kunst moet heten. Het klopt gewoon niet, het heeft iets bizars. 
(Het vervelende is dat ik gek was op regenbogen, alle kleuren van de Chakra's...)

Iets dergelijks gebeurt er met immigranten. Ik was altijd van mening (en nog) dat we goed voor alle burgers van ons land zouden moeten zorgen, maar dat er daarnaast ook ruimte zou moeten zijn voor mensen die wegvluchten van ellendige situaties. ‘Ruimte genoeg’. Zeker als het om oorlog ging (en dan heb ik het niet over de Oekraïne). Als je ziet hoe waanzinnig veel geld sommige mensen hebben (zoals die zogenaamde filantropen á la Bill Gates, die vooral hun geld gebruiken om geld te maken voor zichzelf en macht over de wereld te krijgen), zou het best wat eerlijker verdeeld mogen zijn, zodat iedereen wat te eten heeft en een dak boven het hoofd. En theoretisch kan dat.

Bovendien is berekend dat als we overal gezonde landbouw (biologisch dus) zouden invoeren er voldoende eten geproduceerd kan worden voor de hele wereld, en het bovendien duurzamer is omdat de bodem niet uitgeput raakt. Daardoor kunnen allerlei weersinvloeden ook beter het hoofd worden geboden. We zorgen beter voor moeder Aarde en moeder Aarde kan beter voor ons zorgen. En we behoeven zo geen genetisch gemanipuleerde producten, en geen insecten. Gezond eten van een gezonde grond. (Nadeel is dat de rijken er minder op verdienen……)

Voor iedereen zou ruim plek op aarde kunnen zijn, en elke mond zou gevoed kunnen worden. Als de zogenaamde filantropen hun geld in plaats van in dubieuze vaccins zouden stoppen in een eerlijkere verdeling van voedsel en het stoppen van allerlei zinloze oorlogen (die ook vaak met voedsel of grondstoffen te maken hebben – zie de Oekraïne), zou er geen hongersnood meer zijn. Ik zie die wereld voor me! Ik visualiseer dat!

Maar als ik nu zie hoe – al doen ze geloven dat het niet zo is – dat regeringen in Europa massaal immigranten uit Afrika lokken, ten koste van hun eigen bevolking, dan voel ik dat mijn humane inborst zich samenknijpt. Ik neig ook hier af te haken. Mijn altruïsme heeft z’n grenzen. Zeker met al die agressie die we in Zuid-Europese landen zien. Mensen worden hierheen gelokt met valse beloften, en omdat ze al niet tevreden zijn met waar ze zijn………

- - Wees waarnemer, maar geen spons, absorbeer het niet - -

Hoe groot is de kans dat ze hier wel tevreden worden? Hoe groot is de kans dat ze met elkaar hun ontevredenheid botvieren? Hoe groot is de kans dat het goed blijft gaan als de eigen mensen geen huis krijgen, maar zij wel? Hoe groot is de kans dat het goed blijft gaan als er domweg te veel mensen in dit land zijn om onderdak te geven? Hoe groot is de kans dat de onvrede en chaos alleen maar groter worden? Hoe groot is de kans dat ze voor eigen rechter gaan spelen? In het buitenland zien we dat de niet autochtonen in de minderheid en in de verdrukking raken, met alle gevolgen van dien. Dat kan niet de bedoeling zijn. Of toch?

Er gebeuren kortom dingen die niet kloppen met hoe het m.i. zou moeten. Milieu beschermen doe je niet door het te verpesten, en eerlijk verdelen doe je niet door het door de strot te duwen. Hetzelfde geldt voor genderproblemen. Net zoals je niet meer voedsel produceert (hard nodig, op dit moment zijn er al meer dan 6,5 miljoen mensen door honger overleden dit jaar) door boeren te verjagen en de productie van voedingsstoffen te stoppen. Dat laatste leidt juist tot hongersnood en doden door honger. Dat is het feitelijke gevolg van de politiek van nu. Dat is waar de politiek op inzet.

Maar goed, ik voel en weet dus dat het heel anders kan. Dat maakt dat ik weet wat ik wil manifesteren. Ik heb daardoor de neiging steeds langer over mijn meditatieve oefening te doen, met als positief effect dat het effect op de wereld mogelijk ook weer groter is……… en eerlijk is eerlijk, ik voel me er ook beter door (en het mooie is, er lijken steeds meer mensen mee te gaan doen). 

En hoewel er momenten zijn dat ik ook een beetje moedeloos kan worden – er wordt zoveel de verkeerde kant opgestuurd, hoe kan dat ooit nog goed komen? – leer ik steeds weer van mensen met meer ervaring en via channelingen dat elke bijdrage helpt. Dat zelfs je aanwezigheid alleen al helpt als je bereid bent licht uit te stralen, te schijnen. Jezelf te zijn. We schijnen echt de goede kant op te gaan, het licht gaat het uiteindelijk winnen!

- - De wereld lijkt soms niet te redden, maar geef je niet te snel gewonnen. Zelfs de allergrootste boom is als een zaadje hoop begonnen - -

En dus doe ik dat, en help op die manier een wereld te scheppen met een hogere vibratie, een wereld waarin het goede (het licht) het wint van het slechte (het onlicht). Of liever gezegd, een wereld waarin alleen plaats is voor het licht omdat het onlicht niet kan bestaan.

Zelfs nu onze wereld overstroomd lijkt te raken, niet door water maar door onrecht en chaos, zal de toekomst er fantastisch uitzien. En nog meer en eerder als we met elkaar ervoor zorgen dat we het goede manifesteren. En dat kunnen we! Doe je met me mee?  

Of we willen of niet, we zijn allemaal op elke manier met elkaar verbonden, zoals we ook met het milieu en de natuur verbonden zijn. Wat we elkaar aandoen, doen we onszelf aan. Wat we een ander toewensen, wensen we onszelf toe. Al dan niet via het scheppen. Wat we het milieu aandoen, doen we onszelf aan. Zo simpel is het. Ging iedereen dat maar eens beseffen. Alles is één.

Ik vertelde over mijn oefeningen dat ik tijdens het (hard)lopen vaak alleen het stuk met de 5 emoties/kleuren doe. Ik zou me kunnen voorstellen dat je thuis alleen het meditatieve stuk zou doen zonder de op de energiebanen gerichte voor- en achterkant van de oefening.
Door een aantal dagen dat stuk (ik zou je adviseren: nodig ook al die anderen uit) te doen, heb je het snel onder de knie. Zie de vorige blog daarvoor.

Gun jezelf een kwartiertje om die meditatie te doen, en ik durf te wedden dat je hem steeds langer gaat doen. En misschien wel mét voor- en achterkant. Omdat ie zo fijn is, omdat ie je in een andere wereld brengt, omdat ie je verbindt met wie je werkelijk bent, met je ziel, met het universum, met 'God'. Omdat je schept. Omdat je er gezonder en krachtiger door wordt.
Of omdat je in de scheppende staat komt….. en ga je eruit, roep de kleuren op of de emoties ( ze raken steeds meer inwisselbaar) en je bent er weer….

- - Het is veel beter de schepper te volgen dan de menigte  (Sabin) - -

Een van de beste hulpmiddelen die we verder kunnen inzetten is zorgen dat we onze negatieve gedachten onder controle krijgen, dat we ze opmerken en compenseren met een corrigerende gedachte. Hetzelfde geldt voor visualiseren: zie je beelden voor je die je niet bevallen, vervang ze door beelden die je graag wilt zien.
Eigenlijk hetzelfde als met de TV: als beelden je niet bevallen (Journaal? Actualiteiten?), kijk er niet naar en zorg dat je in je geestesoog (of voor je echte ogen) mooiere beelden creëert.

Sommige mensen zouden dat ‘de kop in het zand’ noemen, maar het tegendeel is waar. Je schept. Je creëert uiteindelijk je eigen toekomst via je eigen werkelijkheid. Al die media proberen de meute zo te beïnvloeden dat ze onbewust het toekomstbeeld van de media (van hun geldschieters – de grootaandeelhouders) scheppen, net als ze de meute de producten van de reclames (diezelfde grootaandeelhouders in feite) laten kopen via de reclames.

Eigenlijk is juist het kijken naar al die programma’s die jou programmeren ‘je kop in het zand steken’. Niet zelf nadenken, maar je laten programmeren door instituten die macht willen over jou, in allerlei opzichten. En daar betaal je ook zelf nog voor. Letterlijk en figuurlijk.

- - Jij bent de boeken die je leest, de films die je kijkt, de muziek die je beluistert, de mensen waar je tijd mee doorbrengt, de gesprekken waarin je meedoet. Kies verstandig waarmee je je geest voedt..... - -

Maar wij zijn als enig levend wezen op deze aardkloot in staat onze eigen werkelijkheid te scheppen, en dus ook een mooiere wereld, als we dat maar met genoeg doen. Zo kunnen we met elkaar die mooie wereld scheppen waar ik het al vaker over had. Met behulp van gevoelens van ‘geluk’, ‘blijheid’, ‘vrede’, ‘tevredenheid’ en ‘dankbaarheid’……eigenlijk allemaal ‘liefde’.
(of voor mij inmiddels ‘groen’, ’rood’, ’geel’, ’wit’ en ‘blauw’…..)

Heb een mooie dag! 

In licht en liefde
Ed

P.S. Als het gaat om de vibratie, heeft dankbaarheid de hoogste trilling. Hoger dan liefde en geluk. Daarom voelt het waarschijnlijk ook zo machtig om dankbaar te zijn……Daarom is het zo krachtig om voor heel veel dankbaar te zijn en dat uit te spreken. Dank je! !

P.S.2: Ondanks alle ‘foute’ zaken die ik hierboven beschreef ben ik heel dankbaar in deze tijd te leven, de tijd waarin steeds meer mensen gaan beseffen waartoe ze in staat zijn. Een tijd waarin we gaan beseffen dat we zelf onze wereld kunnen scheppen en vormen zoals wij dat willen. Met liefde en licht. Niet met agressie en chaos. Vanuit het hart en niet vanuit ego. Wat we aandacht geven groeit. Wat ik hierboven noemde over de wereld was niet voor de aandacht, want die is zoveel mogelijk in het hier en nu, maar juist om te laten zien dat de aandacht elders moet liggen. Niet bij de problemen, maar bij de echte oplossingen. Bij het scheppen, bij het manifesteren wat we echt willen…………

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Velen die de wereld bekijken en die graag anders zouden zien, zouden dat kunnen betwijfelen.
En toch, ik ben ervan overtuigd. 

Zelfs zonder dat directe lintje met het universum, zonder het direct verhoord worden van je wens in de juiste staat van zenden en ontvangen.

Zoals ik al eerder opmerkte veroorzaakt alles wat we doen een rimpeltje in het water wat zich steeds verder uitbreid, tot je het niet meer ziet maar het nog wel voortbeweegt…..

Stop met bang te zijn voor wat er mis kan gaan. Begin met enthousiast te worden over wat goed kan gaan (onbekend)

En als we dus iets goeds doen, zetten we iets goeds in beweging, wat doorgaat ook als we het niet meer zien. Oneindig. Dat is het mooie. 

Maar wat ook mooi is, is dat alles wat we goed doen – zeker als we dat met liefde doen – leidt tot een betere staat (en gezondheid) van iedereen die erbij betrokken is.

We zijn bovendien in staat om op elk moment, zelfs in tijden van tegenslag, onze eigen staat in positieve zin te veranderen. Als we opstaan of ’s ochtends wakker worden, zouden we bijvoorbeeld als eerste kunnen denken aan hen waarvan we houden. Of aan de dingen waar we dankbaar voor zijn.

Het maakt dat we de dag beginnen met een heel positieve stemming, met een hoge trilling. Het maakt dat we aangenamer gezelschap zijn voor een ander, en dat we die ander mee laten liften op die hogere trilling. 

Op diezelfde manier kunnen we de nacht ingaan door soortgelijke gedachten te hebben.

Auteurs over positieve psychologie hebben het ook wel over micro-momenten van geluk of van positieve resonantie. 

De pessimist klaagt over de wind. De optimist verwacht dat het zal veranderen. De leider stelt gewoon de zeilen bij  (John Maxwell)

Een uitdaging kan dus gevonden worden in het najagen of streven naar zoveel mogelijk van die micro-momenten. Het maakt dat onze resonantie positief blijft, en dus ook onze stemming.

Denk aan het gedag zeggen van een ander met de eerdergenoemde glimlach, of een positieve opmerking maken, of zelfs gewoon iemand even kort aanspreken, of alleen maar naar iemand glimlachen. Het doet wonderen voor sommige mensen. Of zelfs even denken aan een mooie herinnering, een mooie ontmoeting, een mooi cadeau.

De afgelopen weken kwam ik regelmatig iemand tegen die heel serieus voorbijliep, zonder iemand te zien, in gedachten verzonken. Telkens zei ik vriendelijk lachend gedag, en brak er een lach door, zag ik die ander openbloeien. En die lach was er even later nog. Een micro-moment van waarde.

Brian Johnson, de man van ‘Philosophers Notes’ heeft het over love 1.0 als hij de liefde bedoelt voor je gezin, voor de familie. En hij heeft het over love 2.0 als hij het heeft over deze micro-momenten, die voor zowel onszelf als een ander die erbij betrokken is helend zijn.

Niet minder belangrijk noemt hij love 0.0: de liefde voor onszelf. Niet op een narcistische manier, maar door goed voor onszelf te zorgen, zodat we ook goed voor anderen kunnen zorgen. En voor de volledigheid op dit moment dan ook maar love 3.0: het bemoedigen van anderen. Anderen een hart onder de riem steken. Iemand een oppepper geven, een compliment, een hartversterkertje zonder alcohol.

Hoe meer van die micro-momenten, hoe meer we een wereld scheppen die we willen. Bedenk ook dat liefde het cement van zo ongeveer alles is. Zeker van de maatschappij. Zeker van relaties, zeker van een mooiere wereld. Bedenk dat romantische liefde fijn is, maar dat er naast die romantische liefde ook liefde voor de medemens is, en voor jezelf. 

We hebben allemaal over de evolutietheorie geleerd, dat we geëvolueerd zijn onder andere door moeilijkheden te overwinnen, door strijd te voeren en te winnen. Die hele evolutietheorie blijkt inmiddels achterhaald (Darwin was er ook al niet zeker van, maar de ‘macht’ kwam dit verhaal goed uit en dus kwam het gelijk in de leerboekjes) en dus ook dat idee van strijd en competitie.

Je kunt sterker worden als je winnend uit een strijd komt, ja zeker. En je kunt zelfs sterker worden en leren als je verliest. Maar de meest ultieme manier om sterker te worden, om te groeien, om meer te bereiken, is samenwerking. Door samen te werken en te leren van elkaar. Door liefdevol kennis te delen.

Dat is heel wat anders dan de leiders van deze wereld doen. Bedenk dat wij in het klein de rimpels kunnen creëren in het water, bedenk ook dat onze goede daden energetisch rimpels in het energieveld maken die nooit ophouden voort te gaan. Een kracht die negatieve daden veel minder of zelfs niet hebben. 

Op die manier zijn we scheppers van een mooiere wereld. Een wereld met positieve resonantie, positieve emoties.

En de oplettende lezer zal het al hebben herkend: automatisch komen we in de staat waarin we nog veel beter en krachtiger in staat zijn te scheppen. De staat van dankbaarheid, liefde, blijheid, tevredenheid, vrede, geluk. Eigenlijk een staat waarbij er geen grens meer is tussen ons en het universum, tussen ons en onze ziel, tussen ons en ons hart. 

We zijn dan direct verbonden met dat deel van ons wat ‘het universum is’ en energetisch in staat is dingen te laten gebeuren die we graag willen. We zijn in staat die wens goed te verzenden en evenzo goed te ontvangen.

Laten we ons aanleren micro-momenten van positieve resonantie te scheppen, en we scheppen een betere wereld. Samen, met elkaar. Voor elkaar.

Bedenk: Je houding bepaalt altijd je geluk, niet de omstandigheden.

In licht en liefde

Ed

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Terwijl ik vanochtend mijn ochtendritueel aan het doen was en daar volop inzat, bedacht ik me hoe mooi het zou zijn die te delen, het met elkaar te doen. 

Ik heb al eens eerder wat over een ochtendroutine gezegd, en over Qigong en over de 5 ‘belangrijkste’ emoties, en over meditatie. Ik heb het tappen uitgelegd en de dagelijkse energie routine. Maar hoe mooi zou het zijn als meer mensen zouden 'aanhaken' zodat we met nog meer mensen de vibratie van onze aarde (en de mensen erop) verhogen.

 

Voor mij is mijn ochtendritueel heel belangrijk, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik besteed veel tijd aan het bijhouden van alle nieuws rond medische zaken (en dus ook de Covid-vaccins). Om balans te houden moet ik goed voor mezelf zorgen. Dat probeer ik.

Als je het na het doornemen/doorlezen toch te ingewikkeld vindt of het teveel tijd vindt kosten, treur niet. Ik nodig je elke ochtend uit om virtueel mee te doen. Zeg daar 'ja' op, en je behoort tot de grote groep die (onbewust en virtueel) meedoet. 

Ik ga de oefening helemaal doornemen. Een combinatie van o.a. meditatie, visualisatie, ontgiften, creatie, Qigong, healing, lichtwerk, energiewerk en emotioneel werk.  Het lijkt veel, maar als je 'm door hebt is het fantastisch. Duur ca. een half uur, maar kan korter of langer. (mijn ervaring is dat 30 minuten perfect is).
Zeg tevoren tegen jezelf ‘ik heb alle tijd van de wereld’, dat helpt jezelf de tijd te gunnen.

Overigens sta ik er vaak 30 minuten eerder voor op (en ga ook iets eerder naar bed als het lukt). 

Begin met de voeten schouderbreed te zetten en terwijl je de armen los laat bungelen, veer je vanuit je knieën op en neer. Je buigt je knieën en strekt ze, en zo door. Je ademt in door de neus en uit door de mond.
Eerst breng je je aandacht naar je navelstreek en dan omhoog naar je hartstreek. Als je inademt adem je vanuit het centrum van het universum licht naar je hartstreek. Dat licht wordt steeds krachtiger.
Na een paar minuten breng je de armen boven je hoofd waarbij je de polsen slap houdt, de handen bewegen mee op de beweging van je knieën.
Na een minuutje breng je de armen weer omlaag en draai je enkele keren om je ruggengraat naar links en rechts terwijl je de armen laat bungelen.

En dan stop je met dit deel, wat vooral is om te ontgiften.

Je staat nog steeds schouderbreed en je verandert nu je ademhaling: in door de neus en uit door de neus. We gaan wat tappen/kloppen met de vingers en cuppen (je houdt je handen als een kopje): doel o.a. het ‘wakker’ maken van de energiebanen.

Eerst klop je vlak onder je beide ogen op het kaakbeen (5-7x), dan bdz aan het begin van de wenkbrauwen aan de neuszijde (5-7x), dan cup je 5x bovenop het hoofd, en 5x op het achterhoofd. Dan masseer je het gebied rond je onderste nekwervel (meestal dikker). Vervolgens klap je 5x zachtjes in de handen voor je, je cupt 5x je linker elleboogholte, dan rechts, vervolgens de linker oksel 5x en dan rechts.
Nu klop je op de onderrug/heiligbeen, en daarna met lege vuisten liefdevol op beide heupen van opzij 5x
Dan gaan we naar de knieën. We cuppen eerst links 5x met de handen van links en rechts en dan voor en achter, en daarna rechts hetzelfde.
(met het cuppen brengen we Qi in de gewrichten, of waar we cuppen)

Ga dan rechtop staan, nog steeds schouderbreed.
Breng de handen in bidpositie, met de vingertoppen stevig op elkaar. De nek is recht, de kin iets ingetrokken en de tong tegen het verhemelte achter de boventanden.
Nu vraag je aan je ‘meesters’ om je te helpen met je oefening.
(Persoonlijk vraag ik het aan mijn ‘support-team’, zijnde alles en iedereen die me kan helpen: goddelijk licht, goddelijke gidsen, aartsengelen, ‘God’, het net van licht, mijn Qigong-leraren, voorouders, het Universum, krachtdieren, etc. – af en toe neem ik de moeite om ze alle apart te benoemen, maar meestal is het gewoon mijn ‘support-team’)
En bedank ze alvast voor de hulp!

Je zegt ‘al mijn kanalen staan open, ik ben kerngezond (I am quantum-health)’.

Vervolgens vraag je in je mind (virtueel dus) aan anderen om met je mee te doen; vrienden, collega’s, familie, buren, onbekenden, etc. Stel je voor dat ze vanuit waar ze leven naar je toe komen in jouw ruimte – die je denkbeeldig zo groot kunt maken als je wilt. Ik vraag hen ook weer anderen mee te nemen, liefst menen van rondom de hele wereld, zodat ze/we met elkaar verbonden de hele wereld omringen. Je heet ze welkom en vraagt hen mee te doen om samen de vibratie van de wereld te vergroten en het een nog mooiere ‘plaats’ te maken.

Dan zeg je samen de ‘toverformule’: “Ik ben in het universum, het universum is in mijn lichaam, wij werken samen…………”

(Bij ‘ik ben in het universum’ breng je je aandacht naar het Universum overal om je heen. En bij ‘het universum is in mijn lichaam’ breng je je aandacht weer in je lichaam) 

En dan beginnen we pas echt goed, zijn we er klaar voor, dit waren de voorbereidingen. 

 • Je staat nog steeds schouderbreed, ietsje door de knieën. Je brengt een hand zo’n 25-30 cm voor je borstkas en de andere voor de buik. En je stelt je een lichtkolom voor langs je wervelkolom en van daaruit rondom stralend. Als je je handen lichtjes naar en van je lichaam beweegt, kun je misschien de Qi voelen. Geniet van het licht in je en blijf zo een paar minuten staan.

  Neem voor de volgenden stappen telkens 4-5 minuten (of zoveel langer als je wilt, en korter als je tijdnood hebt)

 • Nu breng je de hand voor je borst ter hoogte van je voorhoofd en de hand voor je buik ter hoogte van je schaambeen. De onderste hand breng je langzaam met de handpalm omhoog langs je lichaam omhoog terwijl je tegelijkertijd de andere hand met de handpalm naar beneden wat verder voor je lichaam omlaag brengt. We bewegen op die manier de Qi door de grote kanalen van borst/buik en rug.
  Stel je nu voor dat je je intens gelukkig voelt (roep desnoods beelden uit je herinnering op om dat gevoel te krijgen). Bij dit gevoel van geluk hoort de kleur groen. Stel je bij de inademing voor dat je groen inademt en het geluksgevoel nog groter maakt en bij het uitademen gaat het naar alle organen en uiteinden van je lichaam. Stel je zo ook voor dat je DNA-strengen baden in het groen van geluk, net als de uiteinden ervan (de telomeren, die korter worden met de leeftijd) verlengen. En je stamcellen baden eveneens in het groen.
  (En bedenk dat al die mensen nog steeds met je mee doen……)
  Je ademt groen in en dan bij het uitademen verspreid je het groen om je heen, elke keer krachtiger. En met dat groen ervaar je geluk. Je brengt het in het universum.
  (En als alle anderen dat ook doen, die virtueel bij jou zijn, maar ook rondom de wereld, maken we de hele wereld/aarde en omgeving groen van geluk….. en weet dat wat je stuurt ook teruggegeven wordt…..dus nog krachtiger…..

 • Dan gaan we naar de volgende etappe. Nog steeds schouderbreed in stand. We brengen de handen voor de buik alsof ze een bal vasthouden (Qi-bal). Je stelt je nu voor hoeveel plezier je hebt, hoeveel pret/lol. En bij dat gevoel van plezier hoort de kleur rood. Bij het inademen adem je nu rood/blijheid in en als je uitademt zak je iets door de knieën en brengt de handen verder van elkaar. Het rood (plezier) verspreid zich door je hele lichaam. Bij het inademen handen dichter naar elkaar en knieën gestrekt. Ook nu stel je weer voor hoe je DNA-strengen baden in rood/plezier (zie ze dansen…), je telomeren zich strekken en je stamcellen eveneens baden in rood/plezier.
  Dus adem in (knieën recht), rood/plezier in, adem uit (knieën gebogen) rood/plezier wordt uitgestraald. Eerst in het hele lichaam, dan in ons energieveld en dan richting universum. (Samen met alle anderen rondom de wereld, en we laten de hele wereld baden in rood/plezier). Laat dit gebeuren in een tempo wat voor jou goed voelt en tot het voor jou goed voelt
  (bij mij kan dat per dag verschillen, afhankelijk van stemming en focus, denk ik)

 • Vervolgens laten we de handen hangen en stellen ons voor hoe vreedzaam en kalm we zijn, daarbij hoort de kleur geel (of goud). Langzaam brengen we de armen zijwaarts omhoog tot boven het hoofd. Bij het inademen buigen we de knieën iets en laten we het gele licht/vrede in ons lichaam stromen, bij het uitademen strekken we de knieën en zenden we het gele licht/vrede uit. We zijn verbonden met hemel en aarde, volkomen in balans. Eerst weer in het hele lichaam (inclusief DNA, telomeren en stamcellen) en dan elke keer een stuk verder rondom ons en richting universum…….(‘ik ben in het universum’). Bij inademen door de knieën en geel licht/vrede naar binnen (“het universum is in mijn lichaam) en bij uitademen knieën gestrekt en geel licht/vrede naar de hele wereld en universum.
  (Samen natuurlijk weer met al die anderen die door jou worden geleid, met behulp van je steun-team, zodat we de hele wereld omringen en doordringen met de kleur/emotie)

 • Dan brengend we de handen weer voor de buik, met de vingertoppen tegen elkaar, de vingers omlaag en de duimen ook ietsje omlaag zodat je een hart vormt. Stel je voor hoe intens tevreden je bent; daarbij hoort de kleur wit. Je zet je rechtervoet een klein stukje opzij en naar voren. Je ademt wit/tevredenheid in terwijl je meer op links staat en beweegt iets naar rechts als je uitademt en het wit/tevredenheid verspreid. Eerst weer door je hele lichaam (en is er een deel wat meer aandacht nodig heeft, breng het daar dan nog duidelijker naartoe – dat geldt voor elke kleur/etappe) en je DNA, telomeren en stamcellen. Daarna steeds groter en verder. Blijf telkens het wit en de tevredenheid ervaren. (Zie hoe de hele ruimte met al die anderen wit kleurt en hoe rondom de wereld – maar ook erin – alles wit wordt: tevredenheid.

 • Daarna brengen we de voeten iets dichter bij elkaar en de handen in bidpositie. Met weer vooral wat druk op de vingertoppen. Stel je nu voor hoe dankbaar je bent, de kleur die daarbij hoort is blauw. Als je inademt (blauw/dankbaarheid) buig je iets voorwaarts en als je uitademt strekt je je weer en verspreid je het blauwe licht en de dankbaarheid door je lichaam, naar alle weefsels en cellen, en vervolgens steeds verder om je heen. Denk ook weer aan je DNA-strengen, je telomeren en je stamcellen. En verbind je met al die mensen die met je mee doen, zodat je samen de wereld/aarde blauw van dankbaarheid laat kleuren. Bedenk zaken waar je dankbaar voor bent, mensen die je dankbaar bent, desnoods eigenschappen waar je dankbaar voor bent, bedank al die anderen, bedank je leraren, je steun-team.

 (Persoonlijk bedank ik mijn persoonlijk krachtdieren en de krachtdieren van de windrichtingen:
-          De serpent in het zuiden = loslaten van zowel oude als recente zaken, de
                                                             schoonheid in alles ervaren
-          De jaguar in het westen = onbevreesdheid (ook t.a.v. de schaduwzijden van
                                                             de eigen psyche), moed
-          De kolibrie in het noorden = begeleiding bij deze epische reis, met aandacht
                                                              voor momenten van stilte en het hier-en-nu
-          De adelaar in het oosten = overzicht, inzicht, visie, helderheid, vooruitzien
                                                             en zelfstandig kunnen ‘vliegen’
-          Moeder Aarde (Gaia)    = liefde, koestering, aarding, uitwisseling, balans,
                                                          voeding, wijsheid, warmte
-          De hemelen (vader zon, moeder sky en grootmoeder maan, de sterren, Univ.)
                                                       = veilig en beschermd voelen, het levenslied mogen
                                                          zingen

Afronding: Breng nu de aandacht naar je navel. En bedank je leraren.

Vergeet niet al de mensen die meededen te bedanken en weg te laten gaan uit je ruimte naar hun eigen levensgebied.

Wrijf de handpalmen stevig en masseer dan langs je neus omhoog en boven je voorhoofd de handen zijwaarts voor de oren langs weer omlaag (4-5x)
Ga nu met de vingertoppen over je hoofd van voorhoofd naar onderaan achterhoofd (5x)
Cup dan 5x op het achterhoofd (basis)

Masseer de oren (van de top naar beneden, neem alle stukjes oor mee) 5x

Nu cup/tap je met je rechterhand vanaf de schouder links langs de binnenzijde van de arm naar beneden en via de hand aan de buitenzijde weer omhoog, over de schouder en weer naar beneden 3x, aan het eind van de 3x keer ga je naar het borstbeen en ga je door met de linker hand die cupt/tapt op dezelfde manier aan de rechterkant. Ook 3x.
Vervolgens cup/klop je met beide handen over borst/buik omlaag tot de liezen 4x
En dan 4x de linker zijkant (linker hand even op achterhoofd) en 4x de rechter kant.

Dan buig je iets voorover en cupt zachtjes de nieren beiderzijds. Je masseert dat gebied met de handrug, en daarna met de handpalm.
Vervolgens met beide vuisten weer op de heupen kloppen bdz. 5x
Strengel nu de vingers ineen en wrijf 5x met de klok mee over de buik
Sta nu rechtop en beweeg de kin in een rondje voor je van links naar rechts 5x en dan van rechts naar links 5x
Dan sta je rechtop en breng je de kin omhoog, naar voren, omlaag, en langs je borstbeen weer omhoog 5x (soort mini-dolfijnen)

Nu dolfijn je uitgebreider: je kin naar voren en je hoofd er achteraan en verder omlaag, dan door de knieën die wat naar voren gaan, je brengt de onderrug naar achteren en sterkt de rug achterwaarts, het hoofd naar achteren. En weer voorwaarts…..Ook dit 5x

Dan de armen op schouderhoogte, horizontaal en gebogen en terwijl je bekken naar voren blijft, breng je de armen stevig zijwaarts links en rechts 5x
Dan idem ter hoogte van je onderste ribben 5x
Tenslotte cuppen we de knieën nog 5x. Eerst links van opzij en achter/voren, dan rechts.

Als laatste gaan we op de tenen staan en laten de voeten omlaag vallen 4-5x.

Dat was het.

Natuurlijk had ik me kunnen beperken tot de delen van de emoties/kleuren, maar zowel de acties ervoor als erna hebben belangrijke functies voor ons lichaam en energiesysteem. Zo samen is dit een perfecte oefening, die alles samenbrengt. Voor mij een Goddelijke mix. 

Als ik wandel of hardloop, beperk ik me wel tot die 5 kleuren en emoties (groen, rood, geel, wit, blauw = geluk, blijheid, vrede/kalmte, tevredenheid, dankbaarheid) – ik adem ze in, voel ze en laat ze door mijn hele lichaam steeds sterker aanwezig zijn. Vooral waar ze nodig zijn. 

Doe ermee wat je wilt, maar ik zou je willen uitdagen het eens echt serieus te proberen. Hoe vaker je het doet, en hoe meer gefocust, hoe fijner en krachtiger het is. En je gaat er steeds meer mee spelen. 
Niet alleen maakt het jezelf krachtiger, stabieler en gezonder, maar het verhoogt ook de trilling van de aarde, zeker met zoveel mensen die meedoen……..

Over scheppen gesproken………

In licht en liefde,

Ed

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ik heb eerder al eens besproken hoe het nuttig is om een dagelijks ochtendritueel te hebben, al dan niet met Qigong of Yoga of meditatie in elke vorm dan ook.

Of het begroeten van de windrichtingen met hun krachtdieren.

Of dagelijks een half uur beginnen met te schrijven, of iets te doen wat je echt leuk vindt.

Vandaag noem ik drie korte dingen op die ik als onderdeel gebruik van mijn ochtendritueel, waarbij ik moet toegeven dat het ritueel nog steeds niet is ingeslepen en daarom van dag tot dag anders is, afhankelijk van de bekende 'pet' en de 'verplichtingen'. 
De volgende 3 zaken probeer ik daarbij niet te vergeten.

Het zijn 3 rijtjes van stellingen, of affirmaties.

De eerste was een mengeling van Reiki-basis en de SpringForest Qigong meditatie. Dit is wat het uiteindelijk is geworden: 

Ik zal me vandaag gelukkig voelen
Ik zal vandaag plezier hebben
Ik zal vandaag vredig en kalm zijn
Ik zal vandaag tevreden zijn
Ik zal vandaag dankbaar zijn
Ik zal vandaag liefdevol zijn
Ik zal vandaag vriendelijk zijn tegen elk levend wezen

Het tweede rijtje komt uit boodschappen van 'elders', en heeft alles te maken met de tijd waarin we leven en de ascentieprocessen die aan de gang zijn:

Ik ben het licht
Ik ben de liefde
Ik ben de waarheid
Ik ben.

Het laatste rijtje komt van de ademhalingstechnieken van Naraj Naik:

I'm Whole                    (Ik ben Heel)
I'm Perfect                   (Ik ben perfect)
I'm Strong                    (Ik ben sterk)

I'm Harmonious          (Ik ben harmonieus)
I'm Loving                   (Ik ben liefdevol)
I'm Happy                    (Ik ben gelukkig)

Doe ermee wat je wilt. Voor mij zijn het krachtige affirmaties die maken dat ik mijn dag mooi begin. 
Als je ze uitspreekt (in jezelf of hardop), doe het met overtuiging. Meen wat je zegt. En ervaar wat het met je doet.

Ik Ben

In licht en liefde,
Ed

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn