Veel mensen jagen geluk na, vaak niet eens zo bewust. We proberen op allerlei manieren een beter gevoel over onszelf en ons leven te krijgen.

Sporten, bodybuilden, cursussen doen, vrijwilligerswerk, werken in de zorg, make-up, haren verven, etc. Allemaal manieren om dat gevoel te verbeteren. Soms ook het kopen van mooie dingetjes voor onszelf om ons (even) beter te voelen.
Sommigen hangen het gevoel van geluk op aan materie of bezit: die mooie cabrio, die mooie meid, dat mooie huis, die fantastische vakantie, die wereldbaan.

Toch blijkt telkens weer dat we onszelf meenemen in elke situatie. Met die mooie auto ben je nog steeds hetzelfde, en als de nieuwigheid en het gevoel van blijheid eraf is - en dat kan vrij snel zijn - zit je weer met jezelf opgezadeld.
Want dat is duidelijk: wij zijn het zelf die het gevoel van geluk wel of niet hebben, of scheppen.

Deels heeft dat te maken met ons gevoel van tevredenheid, deels met hoe we naar de wereld en onszelf kijken. Met hoe hoog we de lat leggen, hoe onze eisen aan onszelf, anderen en de wereld zijn. Waar we onze focus, aandacht naar laten uitgaan.
Natuurlijk spelen chemische stoffen in ons lichaam ook een rol, vooral de hormonen, maar ook die reageren weer op hoe wij reageren op dingen die we tegenkomen. En soms is het nodig op dit punt even medicamenteuze ondersteuning te krijgen. En ongetwijfeld zijn ook de sterren belangrijk, maar ook dat is geen reden om niet aan jezelf te werken ten einde de controle meer te krijgen.

Uiteindelijk is geluk een staat, een vorm van zijn, een levenshouding.
Als je beseft dat geluk niet iets is wat je kunt kopen, dat het niets met materie of bezit te maken heeft, maar dat het alles te maken heeft met hoe je omgaat met en reageert op dingen in het dagelijks leven, dan bevind je je op het pad richting geluk.
Ga door op die weg en je zult het steeds sterker gaan ervaren en steeds makkelijker terugvinden als je het even kwijt lijkt te zijn...........

Op deze site heb ik onder 'Hulpmiddelen' een groot aantal zaken genoemd die - als je ermee gaat spelen, je ervan bewust wordt - invloed kunnen hebben. Verhaaltjes, teksten die je helpen ontwikkelen in de richting van meer geluk. Onder 'Blog' schrijf ik regelmatig stukjes aan de hand van actualiteit of quotes. 

Het is toch verbazingwekkend dat een kind in Afrika zonder huis en zonder bezit gelukkiger lijkt dan wij met al onze luxe. Of misschien is het ook niet zo gek, dat kind heeft wellicht beter door wat echt belangrijk is in het leven, of heeft niet zoveel te kiezen.  Wij worden overladen met zoveel mogelijkheden, zoveel mogelijke keuzes, dat we het belangrijkste uit oog verliezen.

Tenslotte ben ik aan een aantal boeken begonnen, waarvan ik er enkele als E-book onder 'boek' op de site zal zetten, voor iedereen te lezen.

Besef dat je je geluk zelf kunt pakken, en doe het.

Pak je geluk!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn