Zoals we de wet van de zwaartekracht heel normaal vinden en weten dat ie overal op aarde werkt, zo is de wet van aantrekkingskracht (The Law of Attraction) een nog veel algemenere wet die in het hele universum werkt.

Het doet me natuurlijk denken aan de homeopathie, waar een wet geldt, die er iets op lijkt. Je kunt het gelijke met het gelijkende genezen. Een plant die bepaalde verschijnselen oproept, zoals belladonna (roodheid, hoge koorts, hitte-uitstraling, hallucinaties, om maar wat te noemen), is in staat dezelfde verschijnselen bij een zieke te genezen (acute hoge koorts met roodheid en een uitstralende hitte).
Naarmate de kennis van de behandelaar toeneemt, worden allerlei karaktertrekken en de uitstraling van de persoon bepalender voor het juiste middel. Je ‘herkent’ als het ware het middel wat bij de persoon past…..het gelijke trekt het gelijkende aan..

Met de wet van aantrekking is er een soort van gelijkenis, maar dan zonder tussenpersoon: je trekt aan wat je uitstraalt. Je bent een soort van magneet.

En je straalt dus je wens uit, of – als je niet oplet – wat je juist niet wilt. En dat trek je aan. 

Zo zijn er heel wat mensen die op die manier ellende aantrekken, omdat ze daar alleen maar mee bezig zijn en zich ellendig voelen. Ze menen dat ‘t ellendig voelen terecht is, omdat ze die ellende ook op hun bord krijgen. Er ontstaat zo een vicieuze cirkel waar moeilijk uit te komen is.
We kennen allemaal het gezegde ‘de duivel schijt altijd op dezelfde hoop’, wat aangeeft dat het een bekend verschijnsel is dat bepaalde mensen alle ellende lijken te krijgen.

De enige manier om die cirkel te doorbreken is het mechanisme van de wet van aantrekking te gaan begrijpen. En te gaan zorgen voor een optimistischer en positievere instelling, vaker fijnere en mooiere gedachten, dankbaarheid, blijdschap en liefdevolle gevoelens.

Het kan helpen – zoals ik vorige keer beschreef – om herinneringen op te halen van momenten dat je je heel erg fijn, blij en/of gelukkig voelde.
Maar je kunt ook gebruik maken van je verbeelding en je voorstellen dat je je heel fijn, blij en gelukkig voelt door een gebeurtenis die je je inbeeldt.
Iets wat ook kan helpen als je bijvoorbeeld aan een wedstrijd meedoet. Zie jezelf een puike prestatie neerzetten en blij zijn door je resultaat voordat je begint! 

In het voetbal zien we regelmatig een topploeg verliezen van een zwakkere tegenstander (waar ze de vorige keer ook verloren!). Op de een of andere manier lijkt het alsof ze bezig zijn (met het hele team) met dat vorige verlies. Dus wat trekken ze aan? Hetzelfde zien we als ploegen zich helemaal gaan aanpassen op het spel van de tegenstander........ze zijn niet bezig met de eigen kracht, met geloof in het eigen kunnen, met overwinnen

Ik weet nog dat de orthopeed me in 2004 ontsloeg met mijn posttraumatische dystrofie (CRPS tegenwoordig). Ik had veel pijn, kon vrijwel niets en de man kon eigenlijk ook niet goed vertellen hoe het allemaal kwam. Kon ook niets zeggen over een prognose.
Maar hij stelde me gerust (of ie ’t echt meende of niet doet er niet eens toe) door te zeggen dat mijn positieve instelling en optimistische inborst me zouden helpen er wellicht toch ooit vanaf te komen met heel veel geduld…..

Ik moet toegeven dat het me niet altijd lukte om optimistisch te blijven en positief vooruit te kijken. Mijn hele roeping was onmogelijk geworden, wat mijn hele leven vervulde was weg. Geneeskunde bedrijven was mijn ziel en zaligheid. Alles stond op z’n kop, elke dag veel pijn, een totaal gebrek aan energie, werken ging niet, zelfs lezen kon ik niet meer. 

Toch bleef ik regelmatig voor me zien dat ik weer in staat was dingen te doen. En Hanneke hielp me door op mijn wanhopige momenten te vragen wat het ergste was wat er kon gebeuren…….en dan….en dan…. ? Uiteindelijk - zelfs als we alles zouden verliezen door de financiële tegenslagen - zouden we elkaar nog hebben! 

Toen ik na 5 jaar (2008) helemaal stopte met werken omdat het echt niet meer ging, zelfs niet op 20% (ik was uitgeput door het proberen dingen te doen die niet konden), en begon met dagelijks uren Qigong te doen (veelal zittend, soms zelfs liggend), stelde ik me voor dat ik daardoor weer veel meer zou kunnen doen en minder pijn zou krijgen.

Mijn intentie was ‘meer balans op emotioneel en lichamelijk niveau’ bij elke oefening die ik deed. (Mijn karakter was helaas ook iets veranderd, ik kon nu heel opvliegend zijn, wat kon passen in het beeld van een niet aangeboren hersenbeschadiging door de val) 

En heel langzaam ging het beter, ik werd optimistischer en positiever, ik kreeg minder pijn, kon weer iets meer, de emoties raakten meer in balans, ik kon zelfs weer gaan lezen (nu pas op het oude niveau, 18 jaar later), ben Qigong les gaan geven. Omdat ik een probleem met prikkels bleef houden was werken niet meer mogelijk, en vermijd ik drukte en bijeenkomsten, verjaardagen, zelfs lastige gesprekken. 
Bijzonder is overigens dat mijn heel depressieve buien verdwenen na mijn tweede val, doordat ik tijdens de behandeling van alle schaafwonden besefte dat ik ook mijn nek had kunnen breken; door de pijn heen was ik enorm blij dat ik nog leefde! 

Ik ben elke dag nog blij dat ik de meeste tijd ben blijven geloven en vertrouwen in herstel. Ik heb uitgezonden dat ik herstelde, dat ik pijnvrij werd, dat ik me gelukkig voelde ondanks de ellende die er nog was, dat ik weer wilde kunnen lezen.

En eigenlijk geen moment heb ik getwijfeld aan een positieve uitkomst. Zelfs niet als ik me down voelde (want natuurlijk had ik dat ook), dan was ik alleen met dat moment bezig. 

Natuurlijk kan ik het niet bewijzen, maar ik ben ervan overtuigd dat ik door mijn instelling, door mijn wensen, ben waar ik nu ben.

En dat ik nu ook deze informatie over scheppen met jullie kan delen.

Volgende aflevering zal ik vertellen over mijn bronnen op dit gebied van scheppen en leven. 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn