Zoals beloofd zou ik vertellen hoe ik aan de informatie kom die ik in de blogs gebruik. 

Om te beginnen viel alles ongeveer samen. Vanaf eind jaren 80 ben ik al bezig mezelf persoonlijk te ontwikkelen, nadat ik ontdekte dat er meer was dan geneeskunde in de vorm van reguliere medicatie en zelfs homeopathie.
Ik merkte ook dat het bezig zijn met brede persoonlijke ontwikkeling het leven een stuk leuker maakte. Interessanter, meer waard voor te leven zelfs. 

Zo deed ik heel wat cursussen en las ik heel veel boeken. Mijn ongelukken (of liever de gevolgen ervan) waren een verstoring daarin, hoewel: ze brachten me ook veel. De informatie die ik verzamelde en die me hielp ‘groeien’ was breed en divers. Van NLP tot puur fysieke activiteiten en van heel basale, aardse zaken tot spiritualiteit.

De laatste maanden kwamen er ineens een aantal dingen op mijn pad (het zal geen toeval zijn) die enerzijds een paar zaken versterkten en anderzijds andere zaken verduidelijkten. En ik weet eerlijk gezegd niet meer precies wat nu eerst kwam.

Mijn beste vriend kreeg terminale kanker (en is inmiddels overleden), zoals nog meer mensen in mijn omgeving (of de nabijheid ervan) kanker kregen. Corona was in de media een hot item, maar ik ‘kende’ meer mensen die kanker kregen/hadden. Natuurlijk had ik dat al veel meegemaakt in de werksituatie (en ook al lang geleden met beide ouders), maar gepensioneerd en dan ineens vrij veel verhalen van kanker was toch anders.

Het maakte dat de vragen over het leven en de dood toch wat meer omhoogkwamen, niet in het minst omdat wij zelf ook ouder worden (en ik bijvoorbeeld mijn beide ouders qua leeftijd al overleefd heb).
Ik denk dat ik het boekje “The Power of Love” van James van Praagh al had gekocht als E-book. Toen kwam mijn zoon met een of andere moderne ‘goeroe’ die hij beluisterde tijdens het lopen waar hij enthousiast over was. Omdat wat hij vertelde me deed denken aan de (ontspannende) theorie rond Qigong, raakte ik geïnteresseerd. 

Maar de podcasts waar hij naar luisterde vond ik te langdradig, dus ging ik op zoek naar de bron waar de man het over had, “The Law of One”.
Ik kocht en downloadde daartoe de boeken “Ra, the Ra-contact”.
Maar zag tegelijk een ander boek wat mijn aandacht trok: “The Spiritual Theory of Everything”, wat ik ook kocht en eerst las. Tegelijk met James van Praagh – ik lees graag meerdere dingen tegelijk, altijd al gedaan, en hoe meer divers hoe leuker.

Lees vooral door, ook als je het niet helemaal begrijpt, of als je het te spiritueel gaat vinden. Ooit waren dit soort onderwerpen voor mij niet te vatten. Maar ik beschouw me tegenwoordig als een stuk nuchterder dan tevoren: dingen zijn zoals ze zijn en ze ontkennen omdat we het niet begrijpen is niet nuchter maar kortzichtig. Laat dingen bezinken en vraag je af of het toch niet gewoon zo zou kunnen zijn.....

Ik stond versteld van de overlappende onderwerpen en de gelijkenis van informatie die ik in beide – toch heel andere – boeken tegenkwam. Een soort aha-erlebnis, aangezien ik hetzelfde had toen ik me in homeopathie ging verdiepen en eenzelfde ervaring tegenkwam: de overeenkomsten in verschillende boeken met informatie. En overigens ook het feit dat homeopathie werkte, waar ik eerst niets van wilde geloven....

The Spiritual Theory of Everything (spirituele theorie van alles) van Thomas Vazhakunnathu gaat over “het ontdekken van de oorsprong en het doel van het leven, naast het ontwaken van het bewustzijn en het leiden van een gelukkig leven”. Hij heeft meer dan 10 jaar gezocht en informatie verzameld.

Zijn informatie komt van oudere volkeren en boeken, zoals uit Egypte, India en Griekenland, de Bijbel, en niet te vergeten de informatie via kanaliserende mediums, zoals van ‘Ra’. Later zal ik naast James van Praagh nog een andere noemen.

Uiteindelijk blijkt ook al die informatie grote gelijkenissen met elkaar te hebben.

De vragen van Thomas tijdens zijn zoektocht waren: “Wie zijn we?’, ‘Wat is leven?’, ‘Wat is het doel ervan?’, ‘Wat gebeurt er na de dood?’, ‘Wat schept alles?’, “Is er een God?’

Hij zegt ook 2 dingen over ‘de waarheid’ die nuttig zijn om te vermelden:

  1. Een waarheid die te vroeg verteld wordt (als de tijd er nog niet rijp voor is), is gevaarlijk voor de verteller ervan (misschien zien we dat nu in de vorm van de vele censuur wel).
  2. Waarheid kun je pas ontvangen als je er klaar voor bent

Zoals het collectieve bewustzijn of overgegane zielen (via James van Praagh) ook aangeven dat het geen zin heeft om mensen (dus ook kinderen) dingen te vertellen als ze er niet om gevraagd hebben. Ze luisteren dan namelijk niet.

Ook vertelt deze informatie dat veel mensen niet in staat zullen zijn de universele waarheden te begrijpen. 

(Ik zie dat ik deze bronnen ook in etappes moet vertellen, anders komen ze niet tot hun recht of worden de stukken te lang).

De conclusie van Thomas is in elk geval: “We zijn eeuwige spirituele wezens, die nu een menselijk leven ervaren. Het ultieme doel is zelfrealisatie, het kennen (ontdekken) van onze ware aard, onze spirituele aard”.

In alle oude geschriften komen we termen tegen die op hetzelfde neerkomen, zoals ‘verlossing’ (zieleheil, zaligheid), ‘Moksha’ (bevrijding van de cyclus van dood en wedergeboorte), ‘Nirvana’ (algemene en absolute vrede, verlichting) en natuurlijk ‘verlichting’. Dat is het uiteindelijke resultaat van zelfrealisatie, zelf-verwezenlijking. 

Wordt vervolgd….

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn