Verdere conclusies van Thomas Vazhakunnathu zijn:

  • Voor alles wat gebeurt is er een reden en de meeste ervaringen leren ons waarden als liefde, geduld, bescheidenheid etc.
  • Wij zijn de oorzaak, en de situaties van ons leven zijn de effecten.
  • Als we inwendig veranderen, veranderen we de wereld
  • Waarheid is alleen te vinden met een open mind; als wij open zijn, kan de waarheid zich openen.

Het wonderlijke is, dat we in een wereld leven waarin de meeste mensen zich willen verstoppen, geen verantwoording willen nemen.
We neigen te geloven dat de dingen die gebeuren niet door ons komen, dat wij daar nauwelijks invloed op hebben. Daarom leggen we de verantwoording bij bijvoorbeeld overheden, en verliezen we steeds meer onze intuïtie en ons hart in wat we doen. 
We leggen niet alleen de verantwoordelijkheid bij de overheid (of BigPharma of BigTech), maar wijzen ook met de beschuldigende vinger naar anderen….. in deze COVID-tijd wordt dat overduidelijk.

Maar de lessen uit al de geschriften zijn dat we zelf onze ervaringen scheppen, we zijn zelf verantwoordelijk! Wij zijn zelf de oorzaak van vrijwel alles wat gebeurt. Wij zijn de scheppers!

En geloof me, als je zelf de verantwoordelijkheid neemt (omdat je die nu eenmaal ook hebt), zal je je beter voelen. Enerzijds kan het een last zijn omdat je nu weet dat je zelf verantwoordelijk bent voor wat er met je gebeurt, maar anderzijds geeft het je ook het gereedschap er zelf iets aan te doen. Beter voor jezelf te zorgen, eigen beslissingen te nemen, je leven wordt iets van jezelf. Jij bent de schilder van je levensschilderij, de schrijver van je levensboek.

Maar tegelijk met dit boek van Thomas las ik dus The Power of Love van James van Praagh.

James van Praagh is een wereldwijd bekend medium die al meer dan 30 jaar readings, lezingen en cursussen geeft. Veel van zijn bijeenkomsten zijn bijeenkomsten waar mensen worden herenigd met hun overleden dierbaren. Tijdelijk en ontastbaar, maar toch.
Het zijn de zielen van de overledenen die contact zoeken met James door middel van vibraties, die worden omgezet in een frequentie die hij net kan ontvangen (zien, horen, voelen). En dus ook verwoorden.
De zielen geven antwoord op vragen van de nabestaanden of vertellen wat ze kwijt moeten.

Door deze al tientallen jaren durende ervaringen met overgegane zielen, en de gesprekken die hij met hen voerde, kan James nogal wat vertellen over die wereld en over wat zij over onze wereld te vertellen hebben.

Maar ik had dus ook al de boeken ‘Ra, het contact’ gekocht. Bovendien kwam ik erachter dat er een podcast is waarin al de sessies met Ra worden besproken en uitgelegd. Daar was ik blij mee, omdat de letterlijke weergave van de sessies lastig te lezen zijn. Het taalgebruik is niet alledaags, zal ik maar zeggen. En dan nog is het lastig te volgen, die taal van ‘Ra’.

Maar ‘Ra’ dus. Even uitleggen hoe dat zit.

Tussen 15 januari 1981 en 15 maart 1984 werden vele sessies opgenomen van het medium ‘Carla’ wat doorgaf wat ‘Ra’ wilde communiceren met de twee mensen die ook aanwezig waren. Ook hier was sprake van bepaalde frequenties die uiteindelijk via Carla in woorden geuit werden.

Ra maakte zich bekend als een beschaving van buitenaardse ‘wezens’, maar was een grote verzameling van zielen die verder dan wij waren geëvolueerd (ontwikkeld), naar een niveau waarin ze geen menselijk lichaam meer hadden. Een niveau, waar de zielen min of meer één waren in de zin dat ze elkaars kennis en gevoelens deelden, konden ervaren. En 'buitenaards' omdat zielen overal tegelijk kunnen zijn, en dus niet perse op aarde zijn. 

Het klinkt allemaal ingewikkeld, en dat is het ook. Maar deze zielen hebben universele kennis en dus overal een antwoord op. Gedurende meer dan 3 jaar (mensentijd) vertelden zij dingen en werden hen vragen gesteld. De reden dat ze contact zochten is dat er een naderend einde van een cyclus van 75.000 jaar evolutie is. We naderen zeg maar de stap naar een volgende dimensie, een volgend niveau.

Ik ga het niet verder over de dimensies (niveaus van evolutie) hebben, maar wij zitten in de 3e en Ra in de 6e. De 4e, waar wij t.z.t. als zielen naar overgaan is al een dimensie waarbij we niet meer in een menselijk lichaam terugkeren (het is een dimensie van liefde en begrip). Je zou kunnen zeggen dat dat het einde is van de cyclus van dood en wedergeboorte (verlichting, nirwana, etc.). Overigens duurt elke dimensie miljoenen jaren…..en keert elke ziel talloze malen terug in een lichaam. 

Maar – nogmaals – even los van het gegeven dat het voor velen lastig te geloven zal zijn dat dit soort dingen gebeurden (veel mensen hebben al moeite met het begrip ‘ziel’, laat staan met ‘wedergeboorte’), alle oude geschriften én de informatie van James van Praagh én Ra én Abraham, waar ik nu over zal vertellen, komen in feite met dezelfde informatie als het gaat om de grondbeginselen van ons bestaan. Van leven en dood. Van het doel hier in het leven, van het scheppen, van wie we zijn.

Wordt vervolgd (met Abraham…..)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn