Een heel krachtige manier om jezelf in een goede staat te brengen al aan het begin van de dag, is bij alles wat je doet beginnen met dankbaarheid te voelen.

En niet alleen het denken of in jezelf zeggen ‘ik ben dankbaar’, maar het echt even in je hele lichaam voelen, in elke cel. Even bewust stil staan of zitten en dankbaarheid in je hele lijf voelen.

En daarbij beseffen dat je alles hebt wat je wilt. We zijn – zelfs als er problemen of klachten zijn – zo onvoorstelbaar gezegend vergeleken met het overgrote deel van de wereld. Natuurlijk is er altijd iets te wensen, en dat is mooi want dan kunnen we weer scheppen, maar gemiddeld hebben we het onvoorstelbaar goed, zonder dat we dat al te vaak beseffen.
Het is goed om met die gedachte, met die kennis, de dag te beginnen.

Het is overigens sowieso goed om de dag te beginnen met een bepaald ritueel. Denk aan bijvoorbeeld de dagelijkse energieroutine van Donna Eden (https://www.youtube.com/watch?v=Di5Ua44iuXc ). Dit zijn oefeningetjes van in totaal 11 minuten die zorgen dat de energie door je lichaam beter gaat stromen. Het is goed voor alle organen en voor de bloedsomloop. Het zorgt dat je in balans blijft (of komt). 

Daarnaast kan het goed zijn om te bedenken wie je dankbaar bent. En die personen of situatie(s) elke dag opnieuw te bedanken. Bedenk daarbij dat het soms je ‘vijanden’ zijn die maken dat je dingen deed die goed voor je uitpakten, soms kun je dus mensen bedanken waarvan je dat tevoren niet had bedacht. Of een situatie die niet prettig was.
Ik vertelde al eerder dat ik dat met mijn ongelukken had.

 Je kunt ook standaard elke dag bedenken wie er allemaal van je houden, of van wie jij houdt, en dat voelen. 

Volgende keer zal ik – ik moet het nog even bewerken en verduidelijken – een serie simpele oefeningetjes geven om negatieve energie los te laten en jezelf ook te versterken. Een paar minuten, en er gebeurt van alles door wat je doet. Elke dag maak je jezelf iets sterker en weerbaarder.

Een ritueel begin en/of eind van de dag maakt dat je bewuster in het leven staat, dat je je veel meer bewust bent van dingen die je kunt doen om jezelf sterker te maken en gelukkiger te zijn. Dat je ook dankbaarder bent voor wie je bent en wat je doet.

Zelf ben ik op dit moment een cursus aan het volgen van de sjamanistische arts Alberto Villoldo. Hij heeft het over de vier windrichtingen, die ook alle een krachtdier bevatten. En elk dier staat weer voor bepaalde eigenschappen. De Slang (zuid) bijvoorbeeld voor schoonheid en het loslaten van het verleden, de Jaguar (west) voor moed, ook om duistere kanten te onderzoeken van je ziel, de Kolibrie (noord) voor stilte, hulp op je reis en je epische zoektocht, en de Adelaar (oost) voor inzicht, overzicht, helderheid, het openen van de ogen en de vleugels uitslaan. 

Door elke ochtend en avond de 4 windrichtingen te begroeten, het krachtdier te benoemen en de eigenschappen te waarderen, word ik me bewust van die eigenschappen in mezelf, of het feit dat ik ze meer zou willen hebben. Maar aangezien ze meelopen op mijn pad, wat ik ze heb gevraagd, heb of krijg ik die eigenschappen steeds beter onder controle.

Het zijn soms simpele dingen, maar ze hebben zo ongelooflijk veel kracht. Dat geldt eigenlijk voor het hele verhaal rond scheppen of manifesteren.

Het lastige is dat wij mensen in het algemeen hebben geleerd veel te denken en we hebben iets te vaak geleerd dat dingen vooral moeilijk moeten zijn en ze anders niet kunnen helpen of werken. Stel je voor dat je gezond zou kunnen worden door je gezond te denken. Maar echt, dat aspect van de geest is ongelooflijk krachtig. 

We zien dat nu ook in de situatie met Corona. Dik in de 90% van de mensen die overleden op de IC’s had een te lage vitamine D spiegel. Van de mensen met een goede spiegel overleed vrijwel niemand. En ook van vitamine C is bekend dat het een belangrijke rol speelt bij de weerstand tegen virussen. Maar het adviseren van die eenvoudige dingen was te simpel, de oplossing moest een nog te maken vaccin zijn, met een nieuwe techniek, wat miljarden moest kosten. Waarbij de ontdekker als snel waarschuwde voor catastrofale gevolgen, die we nu ook beginnen te zien.

Naarmate ik ouder werd – en wat wijzer mag ik hopen – begon ik steeds meer te zien dat veel oplossingen eenvoudig waren. Zo eenvoudig soms, dat je er bijna niet aan zou denken. Gisteren legde ik nog aan een kennis uit dat de klachten die wij vaak als symptomen van ziekte zien vaak niets anders zijn dan een poging van het lichaam de balans te herstellen.
Denk aan koorts als reactie om een virus of bacterie te bestrijden. Maar het geldt voor bijna elke reactie van het lichaam.
Maar het is een feit, aan eenvoud valt geen geld te verdienen, dus moet dingen ingewikkeld gemaakt worden. En moet eenvoud vaak in de ban. 

Ooit had ik weken na een bezoek aan Kreta, waar ik zo naïef was om met blote voeten de zee in te lopen – hier kan dat immers – een zondagdienst als huisarts. De hele dag had ik vreselijke pijn op een bepaalde plek in mijn voet bij het lopen. Er was niet veel te zien, maar na dat lopen in de zee had ik tientallen zee-egelstekels in mijn beide voeten gehad, dus het zou wel zo’n ding zijn wat was blijven zitten.

De volgende ochtend nam ik een injectienaald, zoog wat verdovende vloeistof op en zette het naaldje in mijn voet. Daarna een jenner erin en er kwam een zee-egelnaald uit van bijna twee centimeter. Niet dit was overigens interessant, maar wel de stekels die er de weken ervoor waren uitgekomen via kleine ontstekinkjes met wat pus, waarbij de stekels er gewoon uit werden geduwd – deze laatste zat gewoon te diep. Stuk voor stuk mooie acties van de natuur, van mijn lichaam.

Het gemeenschappelijke van al deze zaken is de eenvoud (of het vergeten of ontkennen ervan). Vaak is eenvoud veel krachtiger dan al dat ingewikkelde denken. Het heet niet voor niets ‘ingewikkeld’. Hoe meer ‘wikkels’ erom gaan, hoe meer we vergeten wat er onder die ‘wikkels’ zit.

Daarom adviseer ik je om een eenvoudig ochtend- en avondritueel(tje) te creëren. Naast het feit dat het je direct iets positiefs geeft, zorg je ook dat je over de dag (en nacht) in een betere staat komt. En uiteraard maakt dat ook weer dat je beter in staat bent te scheppen en te ontvangen wat je wenst…….

Het ga je goed

Wordt vervolgd………..

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn