Dit keer bij wijze van uitzondering een afwijkend format

 

Omdat het heel lastig was om de oefening die ik vorige week beloofde zo op de site te zetten, heb ik het dit keer anders gedaan.

Ik heb de oefening in de vorm van een pdf gemaakt, en die kun je hierbij openen. Je kunt hem dan ook makkelijker downloaden of printen.

Ik adviseer om eerst even pagina 2 te lezen, pagina 1 kan daarna gebruikt worden als het schema.

 

Vorige keer had ik het over dagelijkse rituelen. Ik ben ervan overtuigd dat als je deze korte oefening tot een dagelijks ritueel maakt, je het steeds meer zult gaan waarderen. 

De energie in je lichaam zal beter gaan stromen, omdat de energiebanen minder geblokkeerd worden. En dat werkt door in alles

Ik ben me de afgelopen tijd steeds meer gaan realiseren dat - omdat ons lichaam in feite vooral een energieveld is - alle mogelijke invloeden ons energieveld en dus ons lichaam beïnvloeden (lees: verstoren).
Als we in een rustig vaarwater zitten en goed voor ons lichaam en de geest zorgen, zal er een status quo zijn, een stabiele situatie.
Maar hoe meer we daarvan afwijken, hoe meer invloeden aan ons knagen of aan de deur bonzen, hoe meer die energie uit balans gaat en hoe meer kans we hebben klachten te krijgen. 
In eerste instantie als uiting tot zelfcorrectie, maar als het te lang duurt ook als uiting van ziekte.

We kunnen dat niet altijd voorkomen, maar we kunnen wel proberen om de verstoringen die zich vastzetten in de energiebanen zoveel mogelijk op te heffen.
Het zijn niet alleen de dingen die om ons heen gebeuren en waar we emotioneel (al dan niet onderdrukt) op reageren. Het zijn ook de dingen die we denken, die we doen, en de manier waarop we dat doen, de stemming waarmee we dat doen.
En vergeet niet dat het krijgen van een vaccin ook de energie verandert. 
Ik zal nooit vergeten hoe een van mijn kinderen (zal de oudste wel zijn geweest) na zijn vaccinatie ineens een heel ander gedrag had. 

En ik denk dat menigeen die ervaring ook zal hebben met medicamenten. Ik heb verschillende mensen gesproken die na het gebruik van staties voor hun cholesterol merkten dat ze zich anders gingen voelen en anderen zeiden dat ze zich anders gedroegen, en zeker niet altijd prettiger. 
Het gaat er nu niet om een oordeel te vormen over de medicamenten of vaccins, maar ze beïnvloeden ons. Ze beïnvloeden de stabiliteit van ons energieveld, en daarmee onze gezondheid.
En natuurlijk gebeurt dat ook met wifi en met 5G. 

Maar terwijl ik het enerzijds zou toejuichen als de overheid met dit soort zaken wat voorzichtiger zou zijn, moet ik anderzijds constateren dat we nu eenmaal in deze tijd leven.
Hoewel er veel zaken zijn die onze gezondheid en energetische balans bedreigen, leven we ook in een tijd met heel veel mooie mogelijkheden
En dat betekent dat we met de obstakels moeten leren leven. Dat we zouden kunnen proberen door bewust onze balans te promoten en zoeken, zo gezond mogelijk te blijven. 

Eigenlijk is alles wat ik over scheppen gezegd heb ook iets wat in die richting werkt. En dat is geen toeval.
Het optimale energieveld is dat waar wij uit voortkomen en waar wij (ons niet fysieke deel van ons) ook nog mee verbonden zijn.
En door er vaker mee verbonden te zijn, zorgen we ervoor dat we gezonder kunnen blijven, dat ons energieveld optimaler is.
Ik had het al heel veel over de juiste staat.

Maar het mooie van deze oefening is dat ie dus helpt verstoringen te verwijderen, en daarmee het energieveld en dus ons lichaam verbetert.
Bovendien zal je zien dat als je het bewust doet, er even die 5 minuten voor neemt, het je helpt beter in je vel te gaan zitten.
En dat maakt dat je ook makkelijker de juiste staat kunt oproepen en makkelijker kunt scheppen.

Alles past telkens mooi in elkaar, en vult elkaar aan.
Als we maar wat vaker uit die automatische besturing konden blijven, die programmering die er al vanaf de kindertijd in zit. 
Overigens helpt deze oefening daar ook een beetje bij.

En uiteraard kun je de zinnetjes aanpassen naar jouw wens of taalgebruik. Hoewel de affirmaties wel telkens te maken hebben met de meridiaan/het orgaan waar ie mee te maken heeft, dus verander niet teveel.
Het staat je eveneens vrij om de serie twee maal achtereen te doen, of 6x per dag. 
Ik denk dat ik niets miszeg als ik zeg 'hoe vaker, hoe beter'. Omdat we ontelbare kleine blokkades hebben ontwikkeld in de loop van de tijd en er elke dag - zeker in deze tijd - bij kunnen komen. 

Succes!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn