Het is weer even geleden dat ik over scheppen schreef.
Dat heeft alles te maken met de huidige periode; ik was te druk bezig met andere dingen, wat ten koste ging van inspiratie om te schrijven.
Jammer, omdat juist nu het scheppen, het creëren, van wat we willen zo belangrijk is.

Zelf ben ik dat overigens wel blijven doen. Een combinatie van scheppen en actie.
Zo zorg ik voor voldoende nachtrust en voldoende beweging, doe ik dagelijks Qigong, neem ik dagelijks een handje supplementen in, kijk en luister ik nauwelijks naar de (mainstream) media en doe ik dagelijks ook aan contemplatie of meditatie, al dan niet in de sauna, al dan niet in combinatie met Qigong.

En tijdens de meditaties en ook de Qigong ben ik bezig met positieve liefdevolle energie (overigens niet alleen dan) en stuur die ook naar alle mensen, naar de wereld, de aarde. Ik zie bijvoorbeeld de wereldbol tussen mijn handen en stuur daar helende liefde en helende Qi naartoe. Maar genoeg over mij, het gaat niet over mij, het gaat over scheppen.

Even snel samenvattend kunnen we alleen scheppen en alleen ontvangen wat we willen als we in een bepaalde staat zijn. We bestaan allen uit een tastbaar, zichtbaar, materieel deel en uit een onzichtbaar deel. We zijn allen via dat onzichtbare deel verbonden met het universum, met het veld van onbegrensde mogelijkheden, met het Al, met God.

Via dat onzichtbare deel zijn we in staat te scheppen, maar alleen als we daarmee verbonden zijn. 

En daarvoor hebben we dus die juiste staat nodig. En op zich lijkt het eenvoudig om daaraan te voldoen, aangezien die staat aanwezig is als we zijn in een situatie van liefde, compassie, respect, dankbaarheid, blijheid. Als we ons hart openstellen.

Maar in deze tijd nog veel meer dan in de periodes hiervoor, ligt dat voor heel veel mensen moeilijk. Veel mensen proberen wel zichzelf op te pompen en doen heel vrolijk, maar als je echt naar ze kijkt of als je je in hen verplaatst (als je dat kunt), merk je dat ze helemaal niet zo vrolijk en blij zijn. Er is angst, er is boosheid, er is twijfel, er is machteloosheid, verstopt onder een masker van lolligheid. 

En het mes snijdt ook een beetje aan twee kanten. Immers, als je niet in de juiste staat weet te komen, kun je ook niet scheppen; je kunt veel minder beweging creëren in de situatie als wanneer je wel kunt scheppen. Ook in je emoties. Doordat je niet ‘verbonden’ bent met jouw universele ziel-deel (het onzichtbare deel) kun je dat nu niet en is het lastiger om je oké te gaan voelen.

Angst is wellicht de grootste boosdoener op dit moment. Angst die als een voortdurende sneeuwstorm wordt gecreëerd door de media en door de overheid. Ik ga daar nu verder niet op in, maar de manier waarop dit gebeurt (en de reden waarom het gebeurt) is walgelijk. Het maakt dat veel mensen heel angstig zijn. En als je angstig bent, zit je onderaan de ladder van creatie. Op nummer 22. Niet in staat te scheppen.

Daarnaast zijn angst en boosheid sterk verbonden. Achter de boosheid van veel mensen zit angst. Angst maakt boos. En boosheid is zelfs een iets betere emotie (17), iets hoger op de ladder, maar nog steeds te laag om de juiste staat te hebben.

Angst maakt ons kleiner, maakt ons energieveld letterlijk kleiner, maakt dat we niet verbonden zijn. Liefde daarentegen doet precies het omgekeerde. Het maakt ons (energieveld) groter, maakt dat we verbonden zijn. Niet alleen met het universum, maar ook met onze medemensen.

Omdat het dus voor veel mensen heel moeilijk is om soms zelfs maar in de buurt van de juiste staat te komen, vandaag wat over manieren om hoger op de ladder te komen.
Even ter herinnering:
Op 1 staat liefde, waardering, vreugde, gevoel van (echte) vrijheid, compassie
Op 2 staat hartstocht, passie
Op 3 staat geluk, enthousiasme, gretigheid

Belangrijk is dat je moet bezig zijn met wat je wenst, en niet met de afwezigheid van wat je wenst…

Een voorbeeld is geld. Wat je wellicht wilt is meer geld en kunnen kopen wat je wilt, maar vaak zijn we vooral bezig in ons hoofd met wat we niet kunnen en niet hebben. Natuurlijk weten we wat we willen, maar dat is niet wat er in ons hoofd rond gaat…..en dat is wat bepaalt wat we aantrekken!

Het gaat om wat we voelen. Is dat verrukking, of niet. Is dat een oké-gevoel of niet?
Het thema van de benadering van vandaag is ‘welke gedachte voelt beter?’.
(En dat los van wat een ander zou kunnen vinden, het gaat om jou!). 

Uiteraard is dit vooral nuttig bij zaken die emoties oproepen, vooral negatieve emoties. Een negatieve emotie is verzet, is weerstand, en staat tussen jou en wat je wilt. Tussen jou en wat je wilt scheppen.

De eerste stap is bepalen wat je voelt als je denkt aan een bepaald onderwerp. Als je effectiever wilt zijn, kun je die gevoelens opschrijven. En eventueel een toelichting die je gevoelens duidelijker maakt. Het gaat immers over de gevoelens.
Bijvoorbeeld: je maakt je druk over het gedrag van een ander, je partner of je kind. Schrijf op wat je allemaal denkt en hoe dat voelt.
De volgende stap is dat je bedenkt dat je je beter zult voelen als je andere gedachten ervaart over dezelfde situatie. Schrijf daarom nu andere gedachten op en kijk hoe die gedachten voelen. Zoveel mogelijk…..

Abraham noemt een dochter die alles achter zich laat slingeren en niet helpt met opruimen of het huishouden. Daar kun je veel negatieve gedachten over hebben.
Maar iets betere gedachten zijn ‘voor mij is een opgeruimd huis belangrijk’, en betere gedachten ‘ik weet dat ze veel aan haar hoofd heeft’, ‘ik herinner me nog welk een lief meisje ze was’, ‘ik hoef het vandaag niet op te lossen’, ‘ze heeft zoveel leuke kanten in haar karakter’, ‘ik weet dat er meer in het leven is’, ‘het is OK dat ze hier nu niets om geeft’. 

Probeer eens te voelen wat de uitspraken, de gedachten, met je doen. Voel bij elke zin wat je ervaart. Het gaat erom dat je gaat beseffen dat een andere gedachte een ander gevoel geeft. Pas desnoods de situatie aan zodat het iets meer past bij jou….
Besef ook dat hoe beter jij je voelt, hoe beter het gaat met alles en iedereen om je heen. Zoveel kracht heeft jouw gevoel op je omgeving – als je je goed voelt.

Als je verlangens hebt, gaat het erom dat je je er goed bij voelt. Is dat niet zo, dan schiet je je doel voorbij, dan ligt het voorbij je overtuigingen.
Immers, wat voelt beter? Iets nu direct willen hebben en schulden aangaan? Of zeggen ‘het is iets waarnaar ik kan uitkijken’?.

Persoonlijk heb ik – hoewel ik torenhoge schulden aanging om de huisartsenpraktijk te kunnen starten – altijd het uitgangspunt gehad dat ik pas iets wilde hebben als ik het geld had. Ik heb nooit iets gekocht op afbetaling, ik kocht pas iets als ik het geld had. Dan voelde het goed, anders niet. En als ik het geld niet had en ik het niet kon kopen, dan wilde ik het gewoon (nog) niet. Ik bedacht me dan dat ik me gelukkig voelde met waar ik was en met wat ik had. Als student had ik geen cent en moest ik elk dubbeltje omdraaien, maar het was niet anders, daar heb ik dat geleerd denk ik.

Ik heb dat nog. Dagelijks krijg ik de Zalando Lounge aanbiedingen op mijn telefoon. Ik kijk ernaar en zie soms mooie dingen – en sporadisch bestel ik iets – maar denk vrijwel altijd ‘ik heb het niet nodig’. Of ik vraag aan mezelf ‘heb ik het nodig? Mis ik het als ik het niet koop’? En direct daarachteraan bedenk ik me hoe blij ik ben met wat ik allemaal heb om aan te trekken, hoe rijk ik me daardoor voel. Alleen al daarom is de app mooi. En ik denk erachteraan hoe blij ik ben met alle andere dingen in mijn leven. 

Natuurlijk zijn er ook dingen waar ik niet blij mee ben, maar in het kader van het thema dit keer: het voelt beter om blij te zijn met wat ik wel heb dan bezig te zijn met wat ik niet heb.

Deze tijd maakt dat als je bewust kiest voor je gezondheid, je niet meedoet aan een potentieel gevaarlijk experiment met gentherapie (de officiële benaming volgens de staatspapieren) en je dus niet laat vaccineren, dat er nogal wat beperkingen zijn.  
Zeker als je je ook niet elk moment wilt laten testen om aan alles mee te doen.

Die beperkingen kun  je het belangrijkste bestanddeel van je leven laten zijn. Ik heb geen last van die beperkingen, omdat ik tevreden ben met wie ik ben en waar ik ben. Ik hoef niet zo nodig andere dingen dan ik heb, of op andere plaatsen te zijn dan ik ben. Dan maar niet. Ik ben bezig met wat ik heb, met wat ik wil – een mooiere en (echt) vrijere wereld voor iedereen, maar ik ben niet bezig met wat ik niet heb en niet kan.

Zelfs alle berichten (bijvoorbeeld de links die ik bijhoud) rond corona halen me slechts tijdelijk uit de goede staat. Als ik er niet direct mee bezig ben, ben ik er niet mee bezig. Het speelt niet in mijn hoofd. Als dat wel zo is – en ik had dat even eind vorig jaar – dan moet ik iets veranderen, meer afstand nemen. Mezelf de gelegenheid geven andere gedachten te hebben. En dingen doen die maken dat ik meer in de goede staat ben.
Ik doe meer Qigong en meer lichamelijke oefeningen dan voorheen, neem meer tijd om te mediteren en energiewerk te doen (via tapping/EFT en Qigong), ga wat vaker in de IR-sauna, ga vaker wandelen.En gebruik sjamanistische rituelen omdat ze iets toevoegen aan mijn leven. Ik had het er eerder over. 

En wat ik nu in de vorm van daden noem, houdt ook in dat ik kies voor gedachten die me beter doen voelen. Het thema van deze keer.

Bedenk wel, dat het voor iedereen anders is. De gedachte die voor de een goed voelt, doet dat niet per se voor de ander. Het gaat er dus om dat het voor jou goed voelt. Dat jouw gedachten voor jou goed voelen. 

Wat voelt beter? Ontevreden zijn omdat je iets nog niet hebt, of tevreden zijn met wat je hebt? Kritiek hebben op wat je nog niet hebt bereikt, of trots zijn op wat je wel al hebt bereikt? Boos zijn op dingen die niet kunnen, of blij zijn met dingen die wel kunnen binnen die beperkingen?

Begrijp je het idee van het thema van vandaag? Vraag je af welke gedachte beter is, beter voelt. En koester die gedachten. Wees daarbij vooral eerlijk naar jezelf. Dat brengt je dichter bij de bovenkant van de ladder, en dus dichter bij scheppen en meer invloed op je leven, zelfs als je nu onderaan zit……….
Het helpt je de ladder op te klimmen…….
in een betere stemming te komen………
in een betere energie te komen………
in een betere gezondheidstoestand te komen….

En uiteindelijk weer te kunnen gaan scheppen….

 

Wordt vervolgd……..

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn