Had ik het in mijn vorige blog over de Chinese Zhineng (of Chi Neng) Qigong leraar Li Hongshi, een man waar ik mooie herinneringen aan heb en waar ik veel van geleerd heb, dit keer wil ik de ook Chinese (althans van afkomst Chinese) leraar Chunyi Lin in het middelpunt zetten. Of in elk geval wat werk van zijn kant. 

Vele jaren geleden al ontwikkelde hij de SpringForestQigong, een serie oefeningen die met elkaar ervoor zorgen dat je alle meridianen opent en deblokkeert, dat je gezonder wordt of blijft, dat je je gelukkiger voelt. Heel andere oefeningen dan ik met de Chi Neng Qigong leerde, maar ook deze oefeningen gaven een meer dan goed gevoel.

Zijn motto is “een healer (genezer) in elk gezin, zorgt dat alle pijn verdwijnt". Dat is ook zijn streven.

Onlangs werd voor het eerst na dus heel veel jaren (tientallen) een nieuwe serie oefeningen gelanceerd. Nog beter en nog gerichter. Op basis van de ervaringen van de afgelopen vele jaren. Het mooie is ook dat er redelijk veel wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de effecten van de oude oefeningen. Met ook veel adviezen van medisch specialisten om deze oefeningen te doen.

En ik begrijp dat, want ze zorgen ervoor dat alle energiebanen worden gestimuleerd. Dat alle organen en weefsels daardoor beter functioneren. En net als bij de Chi Neng Qigong, zien we ook hierbij de kennis van de kwantumfysica terug, de meest ultieme (eerlijke) wetenschap. Of dat bewust is of op basis van ervaring durf ik niet te zeggen. 

Ik was zelf begonnen aan een ‘gong’, het 100 dagen doen van de(zelfde) oefeningen. En pas na 14 dagen ontdekte ik dat er naast de fysieke oefeningen ook een ander patroon in zat, namelijk een emotionele component, een emotionele sturing. Tijdens de oefeningen laat hij je gaan door een vijftal emoties die stuk voor stuk te maken hebben met bepaalde organen en weefsels.

Door die positieve emotionele stadia te doorlopen zorg je daardoor ook voor een betere doorstroming van de Qi, van de levensenergie, door de energiebanen, voor het beter functioneren van weefsels, voor het beter functioneren van jouzelf als geheel. Bovendien brengt hij alles zo liefdevol – net als teacher Li Hongshi dat doet – dat het geen enkele moeite kost in die stadia van emoties mee te gaan.

En voor mij geldt dat alles wat ik in de blogs hiervoor schreef daardoor wordt versterkt. Je verbindt je tijdens deze oefeningen al vanzelf met je ziel, met het universum, met je ware zelf. Daardoor open je jezelf voor alle mogelijkheden, voor onbeperkte creativiteit en opties.

Bovendien maakt het dat je oké bent met wat er ook gebeurt, maar dat je tegelijkertijd vooral positief gestemd bent en daarmee ook positieve dingen aantrekt. En wat voor mij verrassend was (ook al wist ik dat eigenlijk al) is dat die emoties – eigenlijk de energiebaan waar ’t mee te maken heeft – ook weer met bepaalde weefsels te maken hebben.

Het is kortom een ideale mix van fysieke oefeningen met de positieve invloed van de positieve emoties op het lichaam.

Naast de fysieke oefening van 30 minuten, heeft deze leraar ook een aantal meditaties gecreëerd, ook elk van 30 minuten. Daaronder een ‘small universe’ meditatie waarbij je 12 punten langsgaat en zorgt dat je via die punten Qi opneemt en blokkades opheft. En een ‘deep healing’ meditatie waarbij je alle kanalen openzet en je openstelt voor heling.
En de derde is een mediatie van de 5 positieve emoties. Daar wil ik het over hebben.

Niet in het minst omdat ze zo passen in het kader van deze blog. Ze maken dat je in de perfecte staat bent, ze zorgen dat je gelukkiger en gezonder wordt, ze maken dat je kunt manifesteren en scheppen (al heeft Chunyi Lin het daar niet over).

Tijdens deze meditatie van 30 minuten – maar als je de stappen weet kun je dat veel korter doen – gaat hij 3x door de 5 verschillende positieve emoties, en telkens iets dieper. Tegelijkertijd vertelt hij dat hijzelf elke dag 5 minuten neemt om deze meditatie te doen, om door deze 5 emoties te gaan…….en dat maakt het voor iedereen behapbaar.

En pas nadat ik deze meditatie van 30 minuten intens beluisterd en samengevat had, merkte ik dat tijdens de fysieke oefeningen hij door dezelfde emoties gaat. Twee vliegen in een klap, zou je kunnen zeggen. Bijna zonder dat je er erg in hebt.

De 5 emoties waar het om gaat zijn achtereenvolgens ‘geluk (blij zijn)’, ‘plezier’, ‘vrede’, ‘tevredenheid’ en ‘dankbaarheid’. Als je er zo naar kijkt, lijken ze heel dicht bij elkaar te liggen. En dat is ook zo, als je kijkt naar de frequenties, de golflengte, van deze emoties liggen ze bij elkaar in de buurt, maar alle in het traject wat zo belangrijk is om te scheppen, om te manifesteren, om gedaan te krijgen wat je (positief) graag wilt. 

Wat hij doet is beginnen met je het gevoel van ‘geluk’ te doen oproepen. Jezelf gelukkig/blij voelen. Begin met een lach op je gelaat. En denk iets waar je je gelukkig door voelt. Dat kan van alles zijn, maar is voor iedereen anders. Ik weet dat Li een baby noemde, wat voor bijna iedereen werkt, maar hij noemde ook een oud omaatje en dat werkt bij mij bijvoorbeeld eerder averechts (mijn ervaringen met ‘oma’). Dus kijk wat voor jou werkt.

Geluk, het gevoel van geluk, heeft te maken met de lever (het hout-element) en heeft effect op je ligamenten, je pezen, zelfs je nagels. Stel je voor dat je dat gevoel van geluk door al die weefsels laat stromen, alle cellen……….voel je gelukkig met alles wat je omringt, alles wat je gebeurt, iedereen die je tegenkomt……. 

Laat dan het gevoel van geluk overgaan in het gevoel van ‘plezier’. Daarbij kan het volgende muziekje helpen: https://www.youtube.com/watch?v=C6ox_VO-ej4

Plezier heeft met het hart te maken (vuur-element), en maakt dat de bloedstroom verbetert richting elke cel. Plezier in het moment, zonder oordelen. ‘Ik ben gevuld met plezier….. Altijd en overal’.

Laat dat gevoel overgaan in een gevoel van ‘vrede’, van sereniteit, van stilte. Vrede heeft te maken met de maag (hout-element). Voel vrede in het hele lichaam, voel je veilig en geaard, verbonden met de aarde en de hemel. Voel de vrede/rust in je spieren en gewrichten, laat eventueel geel licht door je spijsverteringsstelsel gaan…..je bent omringd met onbegrensde helende Qi…..

Laat dat gevoel van vrede overgaan in het gevoel van ‘tevredenheid’. Dat heeft te maken met de longen (metaal-element).’Alles is oké’. Breng je aandacht in dat gevoel naar je neus, je tanden, je huid en je longen. Laat wit licht door en vanuit je longen gaan. Naar elke cel. Naar waar het nodig is. Je heelt nu.

En tenslotte laat je die tevredenheid overgaan in een gevoel van ‘dankbaarheid’. Dat heeft een relatie met de nieren (water-element). Wees dankbaar voor alles wat je maar kunt bedenken. Breng je aandacht naar je haren, je botten, je geslachtsorganen, je nieren, je knieën……Voel je verbonden met het Universum/God. Adem dankbaarheid in, en geef het bij het uitademen aan de wereld. Laat dankbaarheid zijn als helend water door je lichaam. Je kunt zinnetjes zeggen als ‘ik ben dankbaar voor….’ (bepaalde mensen, situaties, de planeet, de lucht, voedsel, Qi, zon, Universum, Goddelijkheid, etc….) 

En zo kun je met een korte meditatie, zelfs als je een samenvatting maakt en al kijkend door de 5 fases gaat, niet alleen je energie en stemming verbeteren, maar ook je gezondheid. 

Bovendien – in het kader van deze blog over scheppen – manoeuvreer je je in een uitstekende frequentie om je wensen te verzenden en ontvangen. Je verbindt jezelf met je ziel, met je echte ik.

En het is wel grappig, want ik voel me in het algemeen heel gelukkig, maar heb altijd al snel last van mijn pezen en ligamenten. Door deze oefening/meditatie heb ik geleerd dat gevoel van geluk te vergroten en bovendien door mijn pezen en ligamenten te laten gaan….
Ik ben benieuwd of het gaat maken – dat is wel de wens die ik uitstraal naar het universum, die ik communiceer via mijn ziel – dat ik nog eens een halve marathon kan lopen… of desnoods 10 km, daar ben ik ook al blij mee.

Maar wat ik eigenlijk wil doorgeven aan jullie is hoe ingenieus deze oefening is, hoe compleet, hoe waardevol.

Als je voor jezelf de belangrijkste punten opschrijft bij ‘geluk’, ‘plezier’, ‘vrede’, ‘tevredenheid’ en ‘dankbaarheid’, en de fases doorgaat gedurende een minuut per emotie, duurt het slechts 5 minuten.

Je hebt je lichaam en je geest, en je ziel, dan wel even volledig een boost gegeven. Vergeet ook niet op het eind (of aan het begin) je intentie te zeten. Bedenk wat je graag wilt bereiken, en spreek dat voor jezelf uit.

En houd de glimlach die deze oefening je laat hebben de rest van de dag op je gezicht. Je geeft zo een deel van je fantastische energie de hele dag door aan anderen. Zonder dat zij het weten en zonder dat het jou moeite of energie kost.
En natuurlijk staat het je vrij om op elk moment de cyclus even te herhalen…..

Geluk/blijheid – plezier – vrede – tevredenheid – dankbaarheid……………

With love…

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn