Er zijn een aantal dingen die we in deze ‘eindtijd’ kunnen doen om onze trilling te verhogen.

In alle blogs over scheppen heb ik het gehad over de emoties die een positieve vorm dienen te hebben, dus daar ga ik het nu even niet over hebben. Dat veronderstel ik als bekend.

Ik wil het hebben over een manier om niet keihard geraakt te worden en meegezogen te worden in negatieve emoties bij al het nieuws om ons heen.

Want wees eerlijk. Als je inmiddels weet dat de vaccins nergens goed voor waren (niet om de verspreiding tegen te gaan, niet om te voorkomen dat je ziek werd of doodging, niet om uit het ziekenhuis te blijven, niet om wie dan ook te beschermen), maar eerder crimineel en zeer kwalijk (volgens kritische analisten zijn er alleen al 20 miljoen mensen door de vaccins overleden, en dan nog de enorme toenames in hartziekten, kankers, e.d.), en je ziet dan hoe de overheid weer bezig is met het aanmoedigen van vaccins…………. Na 8-9 weken doet het vaccin niets meer en na 10 maanden is de kwaliteit van je afweersysteem gehalveerd, heb je 2x zoveel kans juist corona te krijgen! ….. Je zou toch uit je vel springen……

Als ik als arts (in ruste) zie hoe collega’s volslagen monddood worden gemaakt, door te dreigen hun bevoegdheid in te trekken als ze hun mening zeggen……. (in Australië heeft de politiek dat nu zelfs in een wet vastgelegd)…….

Als we weten dat er meer dan genoeg brandstof is (olie, gas, etc,) en we zien dat we door politieke spelletjes straks wellicht zonder brandstof komen te zitten; dat voedsel schaars wordt (nog erger in die gebieden waar toch al veel mensen een hongerdood stierven!) en ook dat door politieke spelletjes, die al jaren tevoren bedacht zijn, dan……

Als je jezelf op de hoogte houdt van wat er echt gebeurt in de wereld en wat er zit achter dat wat er gebeurt, dan moeten de emoties wel bijna alle kanten opspatten. De leugens die verteld worden, de media die meedoen in het bedrog, de ellende die ons zou kunnen wachten (‘zou kunnen’, want ik hoop nog steeds – ook naast het besef dat die er misschien niet komt – op een grote omwenteling waarbij alle kwaad wordt we gevaagd) ……….

Veel mensen keren zich er daarom vanaf. Ze willen het nieuws niet meer horen en zien. Maar m.i. is dat niet goed. Je kunt je op alle fronten beter voorbereiden als je op de hoogte bent van wat gebeurt en wat dreigt. Maar ik begrip het volledig, al is het precies wat 'ze' willen. 

Toch is het heel goed mogelijk niet met al die emoties mee te gaan. Tijdens mijn opleidingen NLP leerde ik de objectieve getuige (‘fair witness’) te zijn te midden van bijvoorbeeld een meningsverschil of een gesprek: de toehoorder zonder oordeel.

Je doet als het ware een stap achteruit en kijkt wat er daar voor je gebeurt. Alsof je er niet direct bij betrokken bent.

Zelfs als iemand jou aanvalt, kun je dat doen. In gedachten een stap achteruit en proberen zonder oordeel te kijken/luisteren naar wat er gebeurt. Het kan wonderen doen, en je kunt zelfs krachtiger reageren omdat je beter overzicht hebt en niet vanuit je emotie reageert. Een betere versie dan ‘tot 10 tellen’.
Je kunt zelfs een stap verder gaan, en in de schoenen van de ander (je ‘aanvaller’) geen staan en ervaren wat je dan ervaart.

Maar voor nu is de getuige, de waarnemer, de geschikte staat.

Je hoort wat er gezegd wordt, maar je zorgt dat het niet persoonlijk wordt. Alsof je op een afstand staat. Het raakt je daarom niet. Terwijl je wel op de hoogte bent van wat er gebeurt. Een iets grotere stap is de helikopterview: alsof je op grotere hoogte vanuit een helikopter de situatie bekijkt. Dat zou je bijvoorbeeld kunnen doen als de bedreiging nog groter is/voelt. 

Zelf maak ik er vaak een spel van me ook in de schoenen van de ander te verplaatsen. Waarom doet iemand iets wat ik niet begrijp? (Vanuit mijn perspectief, vanuit mijn schoenen).

En bijna altijd begrijp ik daarna die persoon beter.

Ik moet echter toegeven dat het me niet lukt met figuren als minister De Jonge, Kuipers en premier Rutte. Ik kan me niet inleven in hun situatie, er komt een heel duivels gevoel naar boven als ik dat doe. Met beweegredenen die niet in mijn aard passen, die ik me niet eens kan voorstellen. Hoe kun je het volk zo voorliegen en in gevaar brengen? Onder welke hypnose moet je dan zijn, wie heeft je in zijn macht?

Ik noem het, omdat het me vrijwel altijd met iedereen lukt. Dus dit is heel bijzonder.

Maar goed, terug naar de getuige, de waarnemer.

Het voordeel van de neutrale waarnemer is, dat je in trilling niet naar beneden wordt gehaald. Als je in een positieve staat was, dan kun je die behouden. Dat is beter voor je mogelijkheid te scheppen, maar ook om contact met je hart te houden en het is beter voor je gezondheid.

Wat mij ook helpt om die staat vast te houden als ie toch enigszins wordt bedreigd, is me realiseren dat ik een ziel ben in een menselijk lichaam. De ervaring is die van de mens die ik beziel, niet die van mij als ziel. Als ziel hoef ik helemaal niets met wat er gebeurt, met wat er wordt gezegd, met wat ‘ik’ hoor of zie. De ziel is eigenlijk al een neutrale waarnemer. Het is alleen een kwestie van je realiseren dat ‘jij’ de ziel bent.

En we zijn verbonden met onze ziel via de positieve emoties, via ons hart, zoals we eerder zagen. Dat zou kunnen maken dat het lastiger is om te beseffen dat je de ziel bent als je eenmaal bent verwikkeld in de emotionele mallemolen. Dus moet je proberen voordat je geconfronteerd kunt worden met emoties, met leugens, met ‘nieuws’, met wat dan ook, de staat van de neutrale waarnemer in te nemen, of vanuit de ziel-staat te observeren. Gaandeweg kun je het dan steeds vaker bijna automatisch doen.

Neem waar wat er gebeurt, en probeer er niet direct een mening over te hebben. Besef dat iedereen z’n eigen perspectief heeft, z’n eigen portie waarheid, z’n eigen ervaringen, z’n eigen opvoeding en vrienden, etc.

Er is zo’n quote in de sfeer van “wees verbaasd over alles of wees verbaasd over niets”.

Dat is het in feite.

Het is zoals ik het nieuws via vele social mediakanalen op Telegram doorneem. Ik pak er de mooie berichten uit, die me een lach geven, die me positieve vibes geven.

En ik bekijk het nieuws over de Oekraïne, Rusland, de energieproblemen, de voedselsituatie, de oorlog, de politiek, etc. vanuit de staat van getuige, van waarnemer. ‘Het zal allemaal wel’. Zelden raakt het nieuws zo mijn emoties. 

Bovendien is er een redelijke hoeveelheid informatie die ik zou bestempelen als ‘waar of niet waar?’. Ik weet niet wat ik er nu mee moet. De tijd zal het leren. Er wordt zoveel geschreven wat later toch niet blijkt te kloppen, terwijl andere dingen – waarvan je het voor onmogelijk hield dat ze zouden kloppen en daarom complottheorie werden genoemd – juist wel kloppen.
De man achter de Gezond Verstand Krant zegt niet voor niets dat het nieuws vaak precies het omgekeerde meldt van de waarheid. Dus: een korrel zout, en vaak juist beseffen dat de waarheid het tegenovergestelde is. 

Het is goed om steeds weer te beseffen dat niets is wat het lijkt. Het thema van deze tijd. 

Maar los van dat gegeven, staat het ons vrij om bewust in het hier en nu te leven, om positieve emoties op te roepen, om ons zonder reden gelukkig te voelen, om onze vibratie te verhogen en contact met ons diepere (echte) zelf te maken.

Dat is een vrijheid die wellicht groter en belangrijker is dan andere vrijheden. Vorig jaar voelden mensen zich verplicht zich te laten prikken om naar de bioscoop of disco te kunnen, of zelfs naar een restaurant. Ik ervoer het juist als vrijheid om te kunnen kiezen daar gewoon niet naartoe te gaan als dat mijn vrijheid te kiezen zou aantasten. Vrijheid is niet te koop, dat zit van binnen
De vrijheid om je eigen stemming te bepalen, om ermee te spelen, om bewust fijne herinneringen op te roepen, om je zonder reden gelukkig te voelen, etc. is m.i. fors onder gewaardeerd. Dat is echte vrijheid.
En uiteraard ga ik ook voor fysieke vrijheid, maar besef de kracht die in je zit!

Want hoe we ook wijzen naar een ander als het bijvoorbeeld gaat om de maatregelen in verband met corona die zo verkeerd hebben uitgepakt voor velen, wij hebben met elkaar die wereld geschapen. En het is maar net hoe wij persoonlijk omgingen met de situatie waarin we zaten hoe we ons voelden, maar uiteindelijk konden die maatregelen ook alleen maar omdat de massa erin meeging. En omdat mensen zich lieten polariseren, omdat ze dat 'toestonden'.

Afgelopen week nog wilde iemand een knuffel geven aan een ander en deinsde op het laatste moment terug met de mededeling ‘we zijn bang van elkaar omdat de een wel en de ander niet gevaccineerd is’. Hoewel die angst (zeker die van de ongevaccineerde voor de gevaccineerde) misschien terecht was, laat het zien hoe het werkt met polariseren, met angst opwekken, met het hartelozer maken van de maatschappij. Wij laten ons manipuleren. Menselijke warmte maakt plaats voor angst

Al die verhalen over insecten eten heeft niets met het klimaat te maken, maar alles met de bewuste pogingen om mensen van hun (contact met hun) ziel te beroven. Men heeft namelijk door dat je dat doet door mensen dingen te laten doen waar ze instinctief van walgen en door harteloosheid in de maatschappij te creëren. Zo maak je mensen weerloos, volgzaam.

En dat is waar wij door bewust te leven en bewust te manifesteren, bewust onze wensen kenbaar te maken aan het universum in de juiste staat, kunnen zorgen voor een mooiere wereld. Door bewust een betere emotietrilling op te zoeken, dankbaarder te zijn voor de kleinste dingen, liefdevoller te zijn, tevredener te zijn, keuzes te maken die goed zijn voor een menselijke toekomst, maken we onze eigen wereld al mooier.

En daarin nemen we onze naasten mee, en zelfs de totale wereld.

Door de waarnemersstatus, door onze positieve uitstraling, door onze zelfverzekerdheid, , beïnvloeden we anderen. We zetten anderen aan het denken, we stralen positiviteit op de anderen over. Het maakt dat wat er ook gebeurt, we in staat zijn ermee om te gaan. En nogmaals, spiritueel hebben we ook gekozen voor het leven in deze periode. Wij zijn het licht dat mag schijnen.

Als je je niet door alles emotioneel heen en weer laat slingeren, als je in staat bent positieve emoties op te roepen als je daar behoefte aan hebt, kun je alles weerstaan of in de flow meegaan van wat gebeurt met instandhouding van je eigen normen en waarden, je eigen integriteit. Dat is niet alleen scheppen in optima forma, maar maakt dat we in staat zijn nog veel meer en beter te scheppen.

En je weet, ik ga voor die mooie wereld. Die wereld waarin geluk, plezier, respect, vrede en dankbaarheid vooral aanwezig zijn. Waarin insluiting in plaats van uitsluiting, waarin samenwerking in plaats van competitie en strijd.
Een wereld waarin de mens de natuur respecteert en niet manipuleert, een wereld waarin wederzijds begrip, respect en acceptatie voorop staan, zonder dat iemand op welke manier dan ook misbruik maakt van een ander.

With love.

Ed

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn