Terwijl ik vanochtend mijn ochtendritueel aan het doen was en daar volop inzat, bedacht ik me hoe mooi het zou zijn die te delen, het met elkaar te doen. 

Ik heb al eens eerder wat over een ochtendroutine gezegd, en over Qigong en over de 5 ‘belangrijkste’ emoties, en over meditatie. Ik heb het tappen uitgelegd en de dagelijkse energie routine. Maar hoe mooi zou het zijn als meer mensen zouden 'aanhaken' zodat we met nog meer mensen de vibratie van onze aarde (en de mensen erop) verhogen.

 

Voor mij is mijn ochtendritueel heel belangrijk, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik besteed veel tijd aan het bijhouden van alle nieuws rond medische zaken (en dus ook de Covid-vaccins). Om balans te houden moet ik goed voor mezelf zorgen. Dat probeer ik.

Als je het na het doornemen/doorlezen toch te ingewikkeld vindt of het teveel tijd vindt kosten, treur niet. Ik nodig je elke ochtend uit om virtueel mee te doen. Zeg daar 'ja' op, en je behoort tot de grote groep die (onbewust en virtueel) meedoet. 

Ik ga de oefening helemaal doornemen. Een combinatie van o.a. meditatie, visualisatie, ontgiften, creatie, Qigong, healing, lichtwerk, energiewerk en emotioneel werk.  Het lijkt veel, maar als je 'm door hebt is het fantastisch. Duur ca. een half uur, maar kan korter of langer. (mijn ervaring is dat 30 minuten perfect is).
Zeg tevoren tegen jezelf ‘ik heb alle tijd van de wereld’, dat helpt jezelf de tijd te gunnen.

Overigens sta ik er vaak 30 minuten eerder voor op (en ga ook iets eerder naar bed als het lukt). 

Begin met de voeten schouderbreed te zetten en terwijl je de armen los laat bungelen, veer je vanuit je knieën op en neer. Je buigt je knieën en strekt ze, en zo door. Je ademt in door de neus en uit door de mond.
Eerst breng je je aandacht naar je navelstreek en dan omhoog naar je hartstreek. Als je inademt adem je vanuit het centrum van het universum licht naar je hartstreek. Dat licht wordt steeds krachtiger.
Na een paar minuten breng je de armen boven je hoofd waarbij je de polsen slap houdt, de handen bewegen mee op de beweging van je knieën.
Na een minuutje breng je de armen weer omlaag en draai je enkele keren om je ruggengraat naar links en rechts terwijl je de armen laat bungelen.

En dan stop je met dit deel, wat vooral is om te ontgiften.

Je staat nog steeds schouderbreed en je verandert nu je ademhaling: in door de neus en uit door de neus. We gaan wat tappen/kloppen met de vingers en cuppen (je houdt je handen als een kopje): doel o.a. het ‘wakker’ maken van de energiebanen.

Eerst klop je vlak onder je beide ogen op het kaakbeen (5-7x), dan bdz aan het begin van de wenkbrauwen aan de neuszijde (5-7x), dan cup je 5x bovenop het hoofd, en 5x op het achterhoofd. Dan masseer je het gebied rond je onderste nekwervel (meestal dikker). Vervolgens klap je 5x zachtjes in de handen voor je, je cupt 5x je linker elleboogholte, dan rechts, vervolgens de linker oksel 5x en dan rechts.
Nu klop je op de onderrug/heiligbeen, en daarna met lege vuisten liefdevol op beide heupen van opzij 5x
Dan gaan we naar de knieën. We cuppen eerst links 5x met de handen van links en rechts en dan voor en achter, en daarna rechts hetzelfde.
(met het cuppen brengen we Qi in de gewrichten, of waar we cuppen)

Ga dan rechtop staan, nog steeds schouderbreed.
Breng de handen in bidpositie, met de vingertoppen stevig op elkaar. De nek is recht, de kin iets ingetrokken en de tong tegen het verhemelte achter de boventanden.
Nu vraag je aan je ‘meesters’ om je te helpen met je oefening.
(Persoonlijk vraag ik het aan mijn ‘support-team’, zijnde alles en iedereen die me kan helpen: goddelijk licht, goddelijke gidsen, aartsengelen, ‘God’, het net van licht, mijn Qigong-leraren, voorouders, het Universum, krachtdieren, etc. – af en toe neem ik de moeite om ze alle apart te benoemen, maar meestal is het gewoon mijn ‘support-team’)
En bedank ze alvast voor de hulp!

Je zegt ‘al mijn kanalen staan open, ik ben kerngezond (I am quantum-health)’.

Vervolgens vraag je in je mind (virtueel dus) aan anderen om met je mee te doen; vrienden, collega’s, familie, buren, onbekenden, etc. Stel je voor dat ze vanuit waar ze leven naar je toe komen in jouw ruimte – die je denkbeeldig zo groot kunt maken als je wilt. Ik vraag hen ook weer anderen mee te nemen, liefst menen van rondom de hele wereld, zodat ze/we met elkaar verbonden de hele wereld omringen. Je heet ze welkom en vraagt hen mee te doen om samen de vibratie van de wereld te vergroten en het een nog mooiere ‘plaats’ te maken.

Dan zeg je samen de ‘toverformule’: “Ik ben in het universum, het universum is in mijn lichaam, wij werken samen…………”

(Bij ‘ik ben in het universum’ breng je je aandacht naar het Universum overal om je heen. En bij ‘het universum is in mijn lichaam’ breng je je aandacht weer in je lichaam) 

En dan beginnen we pas echt goed, zijn we er klaar voor, dit waren de voorbereidingen. 

 • Je staat nog steeds schouderbreed, ietsje door de knieën. Je brengt een hand zo’n 25-30 cm voor je borstkas en de andere voor de buik. En je stelt je een lichtkolom voor langs je wervelkolom en van daaruit rondom stralend. Als je je handen lichtjes naar en van je lichaam beweegt, kun je misschien de Qi voelen. Geniet van het licht in je en blijf zo een paar minuten staan.

  Neem voor de volgenden stappen telkens 4-5 minuten (of zoveel langer als je wilt, en korter als je tijdnood hebt)

 • Nu breng je de hand voor je borst ter hoogte van je voorhoofd en de hand voor je buik ter hoogte van je schaambeen. De onderste hand breng je langzaam met de handpalm omhoog langs je lichaam omhoog terwijl je tegelijkertijd de andere hand met de handpalm naar beneden wat verder voor je lichaam omlaag brengt. We bewegen op die manier de Qi door de grote kanalen van borst/buik en rug.
  Stel je nu voor dat je je intens gelukkig voelt (roep desnoods beelden uit je herinnering op om dat gevoel te krijgen). Bij dit gevoel van geluk hoort de kleur groen. Stel je bij de inademing voor dat je groen inademt en het geluksgevoel nog groter maakt en bij het uitademen gaat het naar alle organen en uiteinden van je lichaam. Stel je zo ook voor dat je DNA-strengen baden in het groen van geluk, net als de uiteinden ervan (de telomeren, die korter worden met de leeftijd) verlengen. En je stamcellen baden eveneens in het groen.
  (En bedenk dat al die mensen nog steeds met je mee doen……)
  Je ademt groen in en dan bij het uitademen verspreid je het groen om je heen, elke keer krachtiger. En met dat groen ervaar je geluk. Je brengt het in het universum.
  (En als alle anderen dat ook doen, die virtueel bij jou zijn, maar ook rondom de wereld, maken we de hele wereld/aarde en omgeving groen van geluk….. en weet dat wat je stuurt ook teruggegeven wordt…..dus nog krachtiger…..

 • Dan gaan we naar de volgende etappe. Nog steeds schouderbreed in stand. We brengen de handen voor de buik alsof ze een bal vasthouden (Qi-bal). Je stelt je nu voor hoeveel plezier je hebt, hoeveel pret/lol. En bij dat gevoel van plezier hoort de kleur rood. Bij het inademen adem je nu rood/blijheid in en als je uitademt zak je iets door de knieën en brengt de handen verder van elkaar. Het rood (plezier) verspreid zich door je hele lichaam. Bij het inademen handen dichter naar elkaar en knieën gestrekt. Ook nu stel je weer voor hoe je DNA-strengen baden in rood/plezier (zie ze dansen…), je telomeren zich strekken en je stamcellen eveneens baden in rood/plezier.
  Dus adem in (knieën recht), rood/plezier in, adem uit (knieën gebogen) rood/plezier wordt uitgestraald. Eerst in het hele lichaam, dan in ons energieveld en dan richting universum. (Samen met alle anderen rondom de wereld, en we laten de hele wereld baden in rood/plezier). Laat dit gebeuren in een tempo wat voor jou goed voelt en tot het voor jou goed voelt
  (bij mij kan dat per dag verschillen, afhankelijk van stemming en focus, denk ik)

 • Vervolgens laten we de handen hangen en stellen ons voor hoe vreedzaam en kalm we zijn, daarbij hoort de kleur geel (of goud). Langzaam brengen we de armen zijwaarts omhoog tot boven het hoofd. Bij het inademen buigen we de knieën iets en laten we het gele licht/vrede in ons lichaam stromen, bij het uitademen strekken we de knieën en zenden we het gele licht/vrede uit. We zijn verbonden met hemel en aarde, volkomen in balans. Eerst weer in het hele lichaam (inclusief DNA, telomeren en stamcellen) en dan elke keer een stuk verder rondom ons en richting universum…….(‘ik ben in het universum’). Bij inademen door de knieën en geel licht/vrede naar binnen (“het universum is in mijn lichaam) en bij uitademen knieën gestrekt en geel licht/vrede naar de hele wereld en universum.
  (Samen natuurlijk weer met al die anderen die door jou worden geleid, met behulp van je steun-team, zodat we de hele wereld omringen en doordringen met de kleur/emotie)

 • Dan brengend we de handen weer voor de buik, met de vingertoppen tegen elkaar, de vingers omlaag en de duimen ook ietsje omlaag zodat je een hart vormt. Stel je voor hoe intens tevreden je bent; daarbij hoort de kleur wit. Je zet je rechtervoet een klein stukje opzij en naar voren. Je ademt wit/tevredenheid in terwijl je meer op links staat en beweegt iets naar rechts als je uitademt en het wit/tevredenheid verspreid. Eerst weer door je hele lichaam (en is er een deel wat meer aandacht nodig heeft, breng het daar dan nog duidelijker naartoe – dat geldt voor elke kleur/etappe) en je DNA, telomeren en stamcellen. Daarna steeds groter en verder. Blijf telkens het wit en de tevredenheid ervaren. (Zie hoe de hele ruimte met al die anderen wit kleurt en hoe rondom de wereld – maar ook erin – alles wit wordt: tevredenheid.

 • Daarna brengen we de voeten iets dichter bij elkaar en de handen in bidpositie. Met weer vooral wat druk op de vingertoppen. Stel je nu voor hoe dankbaar je bent, de kleur die daarbij hoort is blauw. Als je inademt (blauw/dankbaarheid) buig je iets voorwaarts en als je uitademt strekt je je weer en verspreid je het blauwe licht en de dankbaarheid door je lichaam, naar alle weefsels en cellen, en vervolgens steeds verder om je heen. Denk ook weer aan je DNA-strengen, je telomeren en je stamcellen. En verbind je met al die mensen die met je mee doen, zodat je samen de wereld/aarde blauw van dankbaarheid laat kleuren. Bedenk zaken waar je dankbaar voor bent, mensen die je dankbaar bent, desnoods eigenschappen waar je dankbaar voor bent, bedank al die anderen, bedank je leraren, je steun-team.

 (Persoonlijk bedank ik mijn persoonlijk krachtdieren en de krachtdieren van de windrichtingen:
-          De serpent in het zuiden = loslaten van zowel oude als recente zaken, de
                                                             schoonheid in alles ervaren
-          De jaguar in het westen = onbevreesdheid (ook t.a.v. de schaduwzijden van
                                                             de eigen psyche), moed
-          De kolibrie in het noorden = begeleiding bij deze epische reis, met aandacht
                                                              voor momenten van stilte en het hier-en-nu
-          De adelaar in het oosten = overzicht, inzicht, visie, helderheid, vooruitzien
                                                             en zelfstandig kunnen ‘vliegen’
-          Moeder Aarde (Gaia)    = liefde, koestering, aarding, uitwisseling, balans,
                                                          voeding, wijsheid, warmte
-          De hemelen (vader zon, moeder sky en grootmoeder maan, de sterren, Univ.)
                                                       = veilig en beschermd voelen, het levenslied mogen
                                                          zingen

Afronding: Breng nu de aandacht naar je navel. En bedank je leraren.

Vergeet niet al de mensen die meededen te bedanken en weg te laten gaan uit je ruimte naar hun eigen levensgebied.

Wrijf de handpalmen stevig en masseer dan langs je neus omhoog en boven je voorhoofd de handen zijwaarts voor de oren langs weer omlaag (4-5x)
Ga nu met de vingertoppen over je hoofd van voorhoofd naar onderaan achterhoofd (5x)
Cup dan 5x op het achterhoofd (basis)

Masseer de oren (van de top naar beneden, neem alle stukjes oor mee) 5x

Nu cup/tap je met je rechterhand vanaf de schouder links langs de binnenzijde van de arm naar beneden en via de hand aan de buitenzijde weer omhoog, over de schouder en weer naar beneden 3x, aan het eind van de 3x keer ga je naar het borstbeen en ga je door met de linker hand die cupt/tapt op dezelfde manier aan de rechterkant. Ook 3x.
Vervolgens cup/klop je met beide handen over borst/buik omlaag tot de liezen 4x
En dan 4x de linker zijkant (linker hand even op achterhoofd) en 4x de rechter kant.

Dan buig je iets voorover en cupt zachtjes de nieren beiderzijds. Je masseert dat gebied met de handrug, en daarna met de handpalm.
Vervolgens met beide vuisten weer op de heupen kloppen bdz. 5x
Strengel nu de vingers ineen en wrijf 5x met de klok mee over de buik
Sta nu rechtop en beweeg de kin in een rondje voor je van links naar rechts 5x en dan van rechts naar links 5x
Dan sta je rechtop en breng je de kin omhoog, naar voren, omlaag, en langs je borstbeen weer omhoog 5x (soort mini-dolfijnen)

Nu dolfijn je uitgebreider: je kin naar voren en je hoofd er achteraan en verder omlaag, dan door de knieën die wat naar voren gaan, je brengt de onderrug naar achteren en sterkt de rug achterwaarts, het hoofd naar achteren. En weer voorwaarts…..Ook dit 5x

Dan de armen op schouderhoogte, horizontaal en gebogen en terwijl je bekken naar voren blijft, breng je de armen stevig zijwaarts links en rechts 5x
Dan idem ter hoogte van je onderste ribben 5x
Tenslotte cuppen we de knieën nog 5x. Eerst links van opzij en achter/voren, dan rechts.

Als laatste gaan we op de tenen staan en laten de voeten omlaag vallen 4-5x.

Dat was het.

Natuurlijk had ik me kunnen beperken tot de delen van de emoties/kleuren, maar zowel de acties ervoor als erna hebben belangrijke functies voor ons lichaam en energiesysteem. Zo samen is dit een perfecte oefening, die alles samenbrengt. Voor mij een Goddelijke mix. 

Als ik wandel of hardloop, beperk ik me wel tot die 5 kleuren en emoties (groen, rood, geel, wit, blauw = geluk, blijheid, vrede/kalmte, tevredenheid, dankbaarheid) – ik adem ze in, voel ze en laat ze door mijn hele lichaam steeds sterker aanwezig zijn. Vooral waar ze nodig zijn. 

Doe ermee wat je wilt, maar ik zou je willen uitdagen het eens echt serieus te proberen. Hoe vaker je het doet, en hoe meer gefocust, hoe fijner en krachtiger het is. En je gaat er steeds meer mee spelen. 
Niet alleen maakt het jezelf krachtiger, stabieler en gezonder, maar het verhoogt ook de trilling van de aarde, zeker met zoveel mensen die meedoen……..

Over scheppen gesproken………

In licht en liefde,

Ed

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn