Beste medescheppers 

Ik vertelde de vorige blog over de Qigong oefening met meditatie die ik elke ochtend doe met de intentie niet alleen de gezondheid en vibratie van mezelf te verhogen, maar die van de hele wereld…….

Ik nodig daartoe virtueel iedereen uit die (al dan niet bewust) mee wil doen. Zo doen mensen van letterlijk rondom de hele wereld mee. En tijdens de oefening brengen we met z’n allen liefdevol de wereld in een hogere vibratie/trilling.

Wat mooi is, is dat er elke dag iets verandert in wat er gebeurt tijdens de beoefening.
Zo vraag ik elke keer mijn 'support-team' me te helpen bij de oefening (waarbij ieders support-team anders zal zijn). Ik merk steeds dat als ik minder tijd heb, mijn supportteam laat weten dat ze er zijn voordat ik ze gevraagd heb me te helpen, zodat ik sneller kan doorgaan……

- - God vraagt je niet het allemaal uit te zoeken. Hij/Zij vraagt je erop te vertrouwen dat Hij/Zij het al gedaan heeft...... - -

Maar wat ik als heel bijzonder ervaar is de samenstelling van de mensen die meedoen. Ik zie mensen van alle mogelijke culturen, met alle mogelijke huidskleuren en alle mogelijke verschillende kleding, haardrachten, uiterlijk, hoofdtooien, sierraden, etc. En dat heeft zich de afgelopen tijd ontwikkeld. Het wordt elke dag mooier.
Het is een bont gezelschap van allemaal mensen die het vizier hetzelfde hebben afgesteld:

Met elkaar en voor elkaar zorgen dat we een betere wereld krijgen.
Als ik er gevoelsmatig induik, ervaar ik mensen die allen vanuit hun hart leven, allen nieuwsgierig zijn naar elkaars ervaringen en culturen, allen goed gemutst zijn, vriendelijk en blij, hartelijk, met een (glim)lach. Helemaal passend ook bij de emoties die bij de meditatie horen: geluk, blijheid, vrede, tevredenheid en dankbaarheid.

Het maakt me ongelooflijk dankbaar dit te mogen ervaren.
Hier geldt ook dat steeds meer alle mensen al binnenstromen voordat ik ze heb uitgenodigd. Vloeiend en massaal stromen ze binnen in de flexibele ruimte waar ‘we’ oefenen. En ze doen gelijk mee.

Natuurlijk kan dit een gevolg zijn van inbeelding, verbeelding, fantasie, maar het is wat ik voel, wat ik visualiseer, wat ik ervaar als ik meditatief mijn oefening doe. Het wordt elke dag echter. En ik geniet ervan in stilte. 

En waarom ik het noem, is dat het zo’n contrast is met de beelden die ik dagelijks via de social media zie. Het is zo’n contrast met hoe de 'politiek' op dit moment maakt dat mensen van verschillende culturen elkaar ontmoeten onder vreemde/gecreëerde omstandigheden.
Het maakt me dankbaar en tegelijk als ik erover nadenk (als ik uit het hier en nu stap) ook verdrietig. De wereld maakt me dan verdrietig (als ik peins, uit het hier en nu ben).  

Er gebeuren zoveel dingen die niet kloppen.

Persoonlijk was ik altijd al sterk voor rekening houden met het milieu. Ik was lid van diverse milieuverenigingen. Ik zal in de jaren 80 de enige huisarts in Den Haag zijn geweest die in zijn wachtkamer een deel had ingeruimd voor recycle spullen (blikken, doppen, etc.etc.). Toen al. Achteraf vraag ik me af hoe ik het durfde, het is een beetje gek, en ik kreeg er ook wel kritiek op uiteraard. Ik volgde mijn hart (en trok de schouders op met een glimlach).

- - JIJ bent hier met een reden. Er is niets toevalligs aan jou. Er is een specifiek doel, opdracht, en missie op aarde die alleen jij kunt vervullen. Twijfel nooit aan JOUW uniekheid......  - -

Maar als ik nu zie wat onder het mom van milieu wordt verteld en bedacht, de ene oplossing nog slechter voor het milieu dan de andere, dan heb ik de neiging om er helemaal niets meer mee te maken te willen hebben. Alles is zo doorgeslagen, zo beïnvloedt door het grote geld en politiek die bepaalde dingen wil forceren, dat het nauwelijks meer echt met milieu te maken heeft. In tegendeel zelfs. Hetzelfde geldt voor het klimaat. En als ik hetzelfde door oprichters van milieugroepen hoor zeggen weet ik dat ik niet gek ben.

En dan al die woke toestanden. Ik had in de huisartsenpraktijk destijds al transgenders. En homo’s en lesbische vrouwen. Ik had er geen oordeel over. Het was zoals het was. Het ging/gaat om een gering percentage mensen op de hele bevolking. Ik respecteer en accepteer ze voor wie ze zijn. Stuk voor stuk unieke personen, net als elk ander. Maar nu worden alle mogelijke varianten ineens door de strot van iedereen geduwd en moeten we genieten van overal regenboogvlaggen en -paden en -prenten en satanisch kindermisbruik in allerlei vormen wat dan kunst moet heten. Het klopt gewoon niet, het heeft iets bizars. 
(Het vervelende is dat ik gek was op regenbogen, alle kleuren van de Chakra's...)

Iets dergelijks gebeurt er met immigranten. Ik was altijd van mening (en nog) dat we goed voor alle burgers van ons land zouden moeten zorgen, maar dat er daarnaast ook ruimte zou moeten zijn voor mensen die wegvluchten van ellendige situaties. ‘Ruimte genoeg’. Zeker als het om oorlog ging (en dan heb ik het niet over de Oekraïne). Als je ziet hoe waanzinnig veel geld sommige mensen hebben (zoals die zogenaamde filantropen á la Bill Gates, die vooral hun geld gebruiken om geld te maken voor zichzelf en macht over de wereld te krijgen), zou het best wat eerlijker verdeeld mogen zijn, zodat iedereen wat te eten heeft en een dak boven het hoofd. En theoretisch kan dat.

Bovendien is berekend dat als we overal gezonde landbouw (biologisch dus) zouden invoeren er voldoende eten geproduceerd kan worden voor de hele wereld, en het bovendien duurzamer is omdat de bodem niet uitgeput raakt. Daardoor kunnen allerlei weersinvloeden ook beter het hoofd worden geboden. We zorgen beter voor moeder Aarde en moeder Aarde kan beter voor ons zorgen. En we behoeven zo geen genetisch gemanipuleerde producten, en geen insecten. Gezond eten van een gezonde grond. (Nadeel is dat de rijken er minder op verdienen……)

Voor iedereen zou ruim plek op aarde kunnen zijn, en elke mond zou gevoed kunnen worden. Als de zogenaamde filantropen hun geld in plaats van in dubieuze vaccins zouden stoppen in een eerlijkere verdeling van voedsel en het stoppen van allerlei zinloze oorlogen (die ook vaak met voedsel of grondstoffen te maken hebben – zie de Oekraïne), zou er geen hongersnood meer zijn. Ik zie die wereld voor me! Ik visualiseer dat!

Maar als ik nu zie hoe – al doen ze geloven dat het niet zo is – dat regeringen in Europa massaal immigranten uit Afrika lokken, ten koste van hun eigen bevolking, dan voel ik dat mijn humane inborst zich samenknijpt. Ik neig ook hier af te haken. Mijn altruïsme heeft z’n grenzen. Zeker met al die agressie die we in Zuid-Europese landen zien. Mensen worden hierheen gelokt met valse beloften, en omdat ze al niet tevreden zijn met waar ze zijn………

- - Wees waarnemer, maar geen spons, absorbeer het niet - -

Hoe groot is de kans dat ze hier wel tevreden worden? Hoe groot is de kans dat ze met elkaar hun ontevredenheid botvieren? Hoe groot is de kans dat het goed blijft gaan als de eigen mensen geen huis krijgen, maar zij wel? Hoe groot is de kans dat het goed blijft gaan als er domweg te veel mensen in dit land zijn om onderdak te geven? Hoe groot is de kans dat de onvrede en chaos alleen maar groter worden? Hoe groot is de kans dat ze voor eigen rechter gaan spelen? In het buitenland zien we dat de niet autochtonen in de minderheid en in de verdrukking raken, met alle gevolgen van dien. Dat kan niet de bedoeling zijn. Of toch?

Er gebeuren kortom dingen die niet kloppen met hoe het m.i. zou moeten. Milieu beschermen doe je niet door het te verpesten, en eerlijk verdelen doe je niet door het door de strot te duwen. Hetzelfde geldt voor genderproblemen. Net zoals je niet meer voedsel produceert (hard nodig, op dit moment zijn er al meer dan 6,5 miljoen mensen door honger overleden dit jaar) door boeren te verjagen en de productie van voedingsstoffen te stoppen. Dat laatste leidt juist tot hongersnood en doden door honger. Dat is het feitelijke gevolg van de politiek van nu. Dat is waar de politiek op inzet.

Maar goed, ik voel en weet dus dat het heel anders kan. Dat maakt dat ik weet wat ik wil manifesteren. Ik heb daardoor de neiging steeds langer over mijn meditatieve oefening te doen, met als positief effect dat het effect op de wereld mogelijk ook weer groter is……… en eerlijk is eerlijk, ik voel me er ook beter door (en het mooie is, er lijken steeds meer mensen mee te gaan doen). 

En hoewel er momenten zijn dat ik ook een beetje moedeloos kan worden – er wordt zoveel de verkeerde kant opgestuurd, hoe kan dat ooit nog goed komen? – leer ik steeds weer van mensen met meer ervaring en via channelingen dat elke bijdrage helpt. Dat zelfs je aanwezigheid alleen al helpt als je bereid bent licht uit te stralen, te schijnen. Jezelf te zijn. We schijnen echt de goede kant op te gaan, het licht gaat het uiteindelijk winnen!

- - De wereld lijkt soms niet te redden, maar geef je niet te snel gewonnen. Zelfs de allergrootste boom is als een zaadje hoop begonnen - -

En dus doe ik dat, en help op die manier een wereld te scheppen met een hogere vibratie, een wereld waarin het goede (het licht) het wint van het slechte (het onlicht). Of liever gezegd, een wereld waarin alleen plaats is voor het licht omdat het onlicht niet kan bestaan.

Zelfs nu onze wereld overstroomd lijkt te raken, niet door water maar door onrecht en chaos, zal de toekomst er fantastisch uitzien. En nog meer en eerder als we met elkaar ervoor zorgen dat we het goede manifesteren. En dat kunnen we! Doe je met me mee?  

Of we willen of niet, we zijn allemaal op elke manier met elkaar verbonden, zoals we ook met het milieu en de natuur verbonden zijn. Wat we elkaar aandoen, doen we onszelf aan. Wat we een ander toewensen, wensen we onszelf toe. Al dan niet via het scheppen. Wat we het milieu aandoen, doen we onszelf aan. Zo simpel is het. Ging iedereen dat maar eens beseffen. Alles is één.

Ik vertelde over mijn oefeningen dat ik tijdens het (hard)lopen vaak alleen het stuk met de 5 emoties/kleuren doe. Ik zou me kunnen voorstellen dat je thuis alleen het meditatieve stuk zou doen zonder de op de energiebanen gerichte voor- en achterkant van de oefening.
Door een aantal dagen dat stuk (ik zou je adviseren: nodig ook al die anderen uit) te doen, heb je het snel onder de knie. Zie de vorige blog daarvoor.

Gun jezelf een kwartiertje om die meditatie te doen, en ik durf te wedden dat je hem steeds langer gaat doen. En misschien wel mét voor- en achterkant. Omdat ie zo fijn is, omdat ie je in een andere wereld brengt, omdat ie je verbindt met wie je werkelijk bent, met je ziel, met het universum, met 'God'. Omdat je schept. Omdat je er gezonder en krachtiger door wordt.
Of omdat je in de scheppende staat komt….. en ga je eruit, roep de kleuren op of de emoties ( ze raken steeds meer inwisselbaar) en je bent er weer….

- - Het is veel beter de schepper te volgen dan de menigte  (Sabin) - -

Een van de beste hulpmiddelen die we verder kunnen inzetten is zorgen dat we onze negatieve gedachten onder controle krijgen, dat we ze opmerken en compenseren met een corrigerende gedachte. Hetzelfde geldt voor visualiseren: zie je beelden voor je die je niet bevallen, vervang ze door beelden die je graag wilt zien.
Eigenlijk hetzelfde als met de TV: als beelden je niet bevallen (Journaal? Actualiteiten?), kijk er niet naar en zorg dat je in je geestesoog (of voor je echte ogen) mooiere beelden creëert.

Sommige mensen zouden dat ‘de kop in het zand’ noemen, maar het tegendeel is waar. Je schept. Je creëert uiteindelijk je eigen toekomst via je eigen werkelijkheid. Al die media proberen de meute zo te beïnvloeden dat ze onbewust het toekomstbeeld van de media (van hun geldschieters – de grootaandeelhouders) scheppen, net als ze de meute de producten van de reclames (diezelfde grootaandeelhouders in feite) laten kopen via de reclames.

Eigenlijk is juist het kijken naar al die programma’s die jou programmeren ‘je kop in het zand steken’. Niet zelf nadenken, maar je laten programmeren door instituten die macht willen over jou, in allerlei opzichten. En daar betaal je ook zelf nog voor. Letterlijk en figuurlijk.

- - Jij bent de boeken die je leest, de films die je kijkt, de muziek die je beluistert, de mensen waar je tijd mee doorbrengt, de gesprekken waarin je meedoet. Kies verstandig waarmee je je geest voedt..... - -

Maar wij zijn als enig levend wezen op deze aardkloot in staat onze eigen werkelijkheid te scheppen, en dus ook een mooiere wereld, als we dat maar met genoeg doen. Zo kunnen we met elkaar die mooie wereld scheppen waar ik het al vaker over had. Met behulp van gevoelens van ‘geluk’, ‘blijheid’, ‘vrede’, ‘tevredenheid’ en ‘dankbaarheid’……eigenlijk allemaal ‘liefde’.
(of voor mij inmiddels ‘groen’, ’rood’, ’geel’, ’wit’ en ‘blauw’…..)

Heb een mooie dag! 

In licht en liefde
Ed

P.S. Als het gaat om de vibratie, heeft dankbaarheid de hoogste trilling. Hoger dan liefde en geluk. Daarom voelt het waarschijnlijk ook zo machtig om dankbaar te zijn……Daarom is het zo krachtig om voor heel veel dankbaar te zijn en dat uit te spreken. Dank je! !

P.S.2: Ondanks alle ‘foute’ zaken die ik hierboven beschreef ben ik heel dankbaar in deze tijd te leven, de tijd waarin steeds meer mensen gaan beseffen waartoe ze in staat zijn. Een tijd waarin we gaan beseffen dat we zelf onze wereld kunnen scheppen en vormen zoals wij dat willen. Met liefde en licht. Niet met agressie en chaos. Vanuit het hart en niet vanuit ego. Wat we aandacht geven groeit. Wat ik hierboven noemde over de wereld was niet voor de aandacht, want die is zoveel mogelijk in het hier en nu, maar juist om te laten zien dat de aandacht elders moet liggen. Niet bij de problemen, maar bij de echte oplossingen. Bij het scheppen, bij het manifesteren wat we echt willen…………

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn