ener

Energie (3)

 

We zagen dat de omgeving grote invloed kan hebben op wat wij aan energie ervaren, en dat het geldt voor emoties. En als laatste noemde ik dat wat we in ons lichaam stoppen.

Als we heel goed voelen en heel bewust één product tot ons nemen per keer, kunnen we zelfs ervaren dat elk product iets anders met onze energie doet. Sommige dingen hebben weinig invloed, anderen wekken onze energie op, en weer andere lijken energie weg te halen.

Een heel sterke invloed merken we bij dingen waar we overgevoelig voor zijn. Zelfs al bij pollen, die heel klein zijn en via de luchtwegen binnenkomen. Ze kunnen zoveel verstoring van onze energie geven dat we er doodmoe van worden.

Maar datzelfde kan ook gelden voor voedsel waar we overgevoelig voor zijn. Het kan ons lichaam zo verstoren dat we heel veel energie verliezen. Soms is dat duidelijk. Ik kan me een kind herinneren wat op 1 druppel melk al direct reageerde, direct vol met eczeem zat en ook vrijwel direct van vermoeidheid in slaap viel.  Dat is weliswaar een extreme reactie, maar laat ook mooi zien hoe het effect kan zijn, en misschien wel standaard is, zij het in allerlei gradaties.

Het verraderlijke is dat we vaak afgaan op wat meetbaar is met onze huidige technieken. Maar het leven zit niet zo simpel in elkaar, we hebben nog lang niet alles wetenschappelijk ontdekt en bewezen. Een allergie is meetbaar, omdat er afweerstoffen meetbaar zijn in het bloed. Dus via een laboratorium is dat te testen.
Toch zijn veel mensen overgevoelig voor dingen als bijvoorbeeld voedsel zonder dat dat via een laboratorium te testen is.

Ze hebben echter wel ten dele dezelfde verschijnselen. In elk geval de verstoring van de energie van het lichaam. Als het niet testbaar is, maar er wel is, noemen we dat een intolerantie omdat het niet een allergie mag heten. Overigens is een intolerantie wel testbaar, maar alleen via energetische testmethodes. Bijvoorbeeld via spiertesten of een biosensor (kinesiologie), of via bio-resonantie.

Bovendien is het door op die manier te testen vaak ook mogelijk om veel achter elkaar te testen terwijl de allergietesten meestal bepekt zijn door het aantal wat te testen is en door de fantasie van degene die de test aanvraagt.

Ik zal een voorbeeld geven. Ik had op een gegeven moment een kind wat al jaren bij de kinderarts en dermatoloog liep vanwege een huiduitslag/eczeem. Ze hadden er geen vat op kunnen krijgen. Er waren allerlei allergietesten gedaan. Ik vroeg me zelfs af of het zin had om uitgebreid te gaan uitvragen, maar deed het toch. Toen ik vroeg of hij op enige voeding reageerde (dat was overigens ook niet uitgetest), gaf moeder aan dat ze dacht dat hij op chocolade wat reageerde.

Dat leek me niet zo raar, immers, melk en cacao en histamine-achtige stofjes in chocolade die sowieso allergische reacties versterken…..
Dus bedacht ik me dat ik energetische zou gaan testen. Maar geen reactie op cacao, en geen reactie op melk. Dan maar de rest van de meest voorkomende zaken ook testen. En even later bleek dat hij overduidelijk op suiker testte. Tja, dat zat natuurlijk ook in chocolade.
Overduidelijk in die zin dat het contact met suiker een duidelijke verandering van zijn energie gaf, een afname van zijn energie.

Ik vroeg moeder hem de komende week niets met suiker te geven. Een paar dagen later was het eczeem minder, een week erna gewoon weg. De huidarts vond het idee dat suiker de oorzaak was onzin, de kinderarts moest er hartelijk om lachen. Feit was dat hij van z’n eczeem af was. En niet door deze lieden, maar door geen suiker te gebruiken.

Suiker verminderde zijn energieniveau, en daarmee zijn weerstand. Een intolerantie. Maar hoe je het ook noemt, het maakte hem ziek. Door het omlaag halen van zijn energie.

Wordt vervolgd…

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn