ener

Energie (6)

 

Ik had het bijna overgeslagen, de invloed op onze energie door de elektromagnetische straling. Denk aan wifi, denk aan je gsm, denk aan je TV, denk aan je tablet, denk aan de printer, denk aan je wekker(radio), denk aan je horloge, denk aan welke lichtbron – behalve de gloeilamp – dan ook. En ik ben vast dingen vergeten, zoals de magnetron bijvoorbeeld.

Al die straling is elektromagnetische straling, en dus ook een vorm van energie. En omdat ons ‘lichaam’ ook uit energie bestaat is het niet zo vreemd dat het er invloed op heeft.

Dan moet ik het toch ook even hebben over een vaak misbruikte term: milieuvriendelijk. Het wordt te pas en te onpas gebruikt. Bijvoorbeeld bij de verlichting. Gloeilampen zijn milieuonvriendelijk en daarom moeten ze verdwijnen, maar het zijn de enige lampen die geen energetische straling hadden, die niet de energie van ons lichaam beïnvloedden.

Milieuvriendelijk betekent zo dat het goed is voor de lucht, maar ook goed voor ons lichaam? Dat valt te betwijfelen. En is ons lichaam, is onze gezondheid geen milieu?

Ik kan veel verhalen vertellen over de effecten van de elektromagnetische straling op het lichaam. Maar de belangrijkste is natuurlijk toch weer de mogelijke verstoring en dus verzwakking van het lichaam.

Ik zal niet ingaan op de onderzoeken die zijn gedaan naar de effecten van straling. Maar geloof me als ik zeg dat die worden ingekleurd naar de belangen van de industrie. Ze zijn niet conform de realiteit, maar er worden verregaande conclusies aan verbonden. Daarbij komt nog dat iedereen anders gevoelig zal zijn, afhankelijk van de vele factoren die ik al genoemd heb. Er zijn mensen die extreem gevoelig zijn voor de straling, zoals er altijd mensen zijn die voor speciale zaken gevoeliger zijn. Ze worden letterlijk ziek van antennes op gebouwen bijvoorbeeld. Ze worden al snel als aanstellers neergezet, maar hun lichaam reageert mogelijk heel sterk. En omdat niet iedereen dat doet, worden ze voor 'gek' verklaard door mensen die andere belangen hebben dan onze gezondheid.

Elke vorm van verzwakking is er een extra. Of onze gezondheid wordt beïnvloed is afhankelijk van hoeveel factoren inwerken op ons energie veld.

Feit is dat hersentumoren worden gelinkt aan mensen die veel de gsm aan het oor hebben (en dat is dan alleen maar het lokale effect). Feit is dat deskundigen meer zieke mensen (energieproblemen en kanker) zien bij huizen die dichter bij belangrijke kabels liggen. Feit is dat lampjes boven je bed, een TV in je slaapkamer en een digitale wekkerradio naast je bed je gezondheid niet ten goede komen. Zeker niet die combinatie.

Het is kortom belangrijk om je slaapkamer zoveel mogelijk te verlossen van elektrische apparaten en het liefst een gewone wekker te nemen. En verder ook zoveel mogelijk overdag elektromagnetische velden te vermijden; en als dat niet kan in elk geval te zorgen dat je ’s avonds en in de weekends er zoveel mogelijk vrij van bent. En natuurlijk ’s nachts. Geef het lichaam de mogelijkheid zich te herstellen.

De realiteit is echter ook, dat we steeds meer omgeven zijn met dat soort straling en invloeden op onze energie. Als het om voeding gaat, kunnen we het mijden (als we het weten). Dat geldt ook voor de omgeving (als we het weten of merken). Aan emoties kunnen we wat doen (er staat genoeg info over EFT op de site om er zelf mee aan de gang te gaan). Als het om medicamenten (of correctie) gaat, kun je ervoor kiezen om de genezing meer energetische te zoeken dan materieel, al was het alleen al omdat de verstoring ook energetisch begint en niet materieel.

En daarnaast, en m.i. wordt dat steeds belangrijker, kun je ervoor zorgen dat jouw energie in een zo goed mogelijke staat is. Enerzijds door de frequentie van die energie zo hoog mogelijk te laten zijn (staat van liefde, vrede, dankbaarheid en vreugde). In dat kader zal het niet verbazen dat ‘het nieuws’ die staat vrijwel altijd omlaag haalt – misschien mijden dus. Anderzijds door te zorgen dat je levensenergie of Qi goed stroomt en je de blokkades opheft. Dat kan door Qigong te doen.

Chi Neng Qigong, of Modern Qigong, of Springforest Qigong. Als je maar aan de gang gaat met de Qi, met de levensenergie. Want alleen door je eigen energieveld zo sterk mogelijk te maken kun je jezelf beschermen tegen alle aanvallen op je energieveld van welke kant dan ook.

Als je je gezondheid belangrijk vindt, weet je wat je te doen staat.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn