prik

Vaccinaties verplicht ????   deel 6

Als mensen mij vroegen wat ik van vaccinaties vond, dan vertelde ik altijd dat ik vond dat ze zich goed moesten informeren. De brochures lezen van het consultatiebureau, maar ook de informatie lezen van sites als www.nvkp.nl(kritisch prikken) en nu ook  www.stichtingvaccinvrij.nl.

Daarna moesten ze het vooral als ouders eens worden over wat ze gingen doen. Immers, als je iets beslist, moet je er ook 100% achter staan. Het moet niet zo zijn dat als er iets gebeurt dat de ene ouder dan de andere gaat verwijten…….
Immers, als je kind na de vaccinatie verandert en klachten krijgt waarvan je overtuigd bent dat ze als oorzaak de vaccinaties hebben, kun je niet je partner dat verwijten. En ook – als je niet hebt gevaccineerd – en je kind krijgt toch kinkhoest (de meeste kinderen die het krijgen zijn overigens gevaccineerd) mag dat ook geen reden zijn om je partner te belagen.

Dus wat ouders ook deden, dat was hun verantwoording. Het was niet aan mij om te beslissen, zelfs niet aan mij om te beïnvloeden. Maar als ze ernaar vroegen, vond ik dat ze zich goed moesten voorlichten.
De reacties waren wisselend. Van “ik moest van mijn man stoppen met al die ellende lezen, we laten gewoon vaccineren” tot “we hadden al snel door dat het belachelijk was om te laten vaccineren, het slaat nergens op”. 

Dat het hele probleem lastig ligt, weten we al lang. Jaren geleden werd een moeder geïnterviewd die haar kind was kwijtgeraakt na/door een vaccin. Op de vraag of ze – als ze weer een kind zou krijgen – het zou laten vaccineren, was haar volmondige antwoord “Ja, natuurlijk, dan weet ik zeker dat ik er alles aan gedaan heb”. Ik was met stomheid geslagen! Je verliest een kind door vaccinaties, en laat dan toch weer vaccineren? 

En ik dacht “dan weet je zeker dat je de hele beslissing buiten jezelf hebt neergelegd en jezelf niets hoeft te verwijten (behoudens als je beseft dat jij zelf die beslissing hebt genomen te laten vaccineren!)”.
Want is dat het niet vaak? Als we gewoon doen wat de overheid zegt, of de dokter zegt, dan hebben we zelf niet de verantwoording. Als er dan wat gebeurt, kunnen we eventueel naar een ander wijzen. En als we ons moeten gaan inlezen en dan beslissen, dan zijn we zelf verantwoordelijk! En dat is iets wat wel heel erg eng is.

Ik weet nog dat wij net kersverse ouders waren. Wat een verandering van onze wereld. Wat een verandering van verantwoordelijkheid. Daar was het runnen van een huisartsenpraktijk niets bij. Toen mijn vrouw haar twijfels ging uitspreken, schudde mijn hele basis op z’n grondvesten. Ik was dokter, en ik wist(?) dat het goed was om te vaccineren.

Maar als ik een ding heb geleerd van het huisarts zijn, dan is het dat ik naar moeders moest luisteren. Moeders die hun intuïtie gebruiken zijn waardevoller dan wat dan ook, alsof ze contact hebben met de hoogste krachten. Alsof ze direct contact hebben met 'de wijsheid'.
Dus was het protest van mijn vrouw de opmaat me dieper te informeren.

En tegenwoordig is er nog veel meer informatie omdat er ouders zijn die uit ellende met elkaar initiatieven hebben genomen om andere ouders te informeren over de nadelen van vaccinaties of ouders die vonden dat de voorlichting beter moest. Ook zo’n initiatief is "The Truth about Cancer", een documentaire van meerdere delen (uren) met veel interviews met artsen en ook (ex)werknemers bij de industrie. Meerdere keren wordt die gratis via internet uitgezonden (wel Engels), hoewel je uiteraard de hele serie ook kunt kopen en daarmee het initiatief steunen. In deze documentaire komen ook veel artsen aan het woord met persoonlijke ervaringen als het gaat om nadelen van vaccinaties, en een kritische kijk erop. Als je dat niet wilt horen, moet je dus vooral niet kijken.  

Er is dus een grote hoeveelheid informatie die gebruikt kan worden om een mening te vormen……om ZELF een mening te vormen in plaats van klakkeloos mee te gaan op de mening van de massa…… 

Weet je, ook als je bewust ervoor kiest om te laten vaccineren (of bewust het juist niet te doen), als er iets gebeurt met je kind weet je dat je heel bewust gekozen hebt omdat je dacht dat die keuze het beste was. Je hoeft jezelf nooit wat te verwijten. Je hebt jezelf goed voorgelicht en weloverwogen een standpunt ingenomen en dienovereenkomstig gehandeld. Dat is het voordeel van je goed informeren en gewetensvol een beslissing nemen, welke het ook is

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
zie blog algemeen