Liefde………….de helende factor

Het is grappig dat ik me altijd al heb gerealiseerd hoe belangrijk liefde is. Daardoor heb ik ook nooit helemaal al dat machogedrag begrepen wat sommige mensen ten toon spreiden. Psychologisch zal het wel verklaarbaar zijn, en natuurlijk doen we dat omdat we het anderen zien doen, maar toch. Ik voelde zelden of nooit die behoefte, omdat het niet echt voelde. 

Ook merk ik dat mensen ongemakkelijk worden als je het over liefde hebt.  Alsof je een watje bent als je over liefde praat. Het zal wel. Het ligt gevoelig. Liefde is iets kwetsbaars. Meer nog bij mannen dan bij vrouwen. En dat terwijl juist degenen die de meeste moeite hebben erover te praten er het hardst behoefte aan hebben. Want we hebben allemaal behoefte aan liefde, aan aandacht, aan genegenheid, aan waardering.
(Helaas hebben veel mensen geleerd de aandacht op een negatieve manier te trekken, want dat beperkt zich niet alleen tot kleine kinderen die te weinig aandacht krijgen)

Het gevoel waarmee liefde gepaard gaat heeft een hoge trilling, een hoge vibratie. Een beetje in de buurt van volledige vrede/rust, van dankbaarheid, van blijheid, van respect. Deze hoge trillingen zijn trillingen die zorgen voor gezondere cellen, voor een betere gezondheid. Ze zijn zelfs in staat ziek weefsel weer gezond te maken (doordat de nieuwe, vervangende cellen gezonder 'geboren' worden omdat ze in een gezond energieveld vertoeven). 

Dat in tegenstelling tot emoties met een lagere trilling, zoals boosheid, afgunst, verdriet, frustratie, agressie, e.d. Deze emoties leiden juist tot ziekte.

Als we om ons heen een gevoel van liefde weten te creëren, zorgen we het best voor onszelf en tegelijkertijd voor de mensen om ons heen, want ons energieveld beïnvloedt dat van hun.
Omdat er per minuut zo’n 48 miljoen nieuwe cellen worden ‘geboren’ in ons lichaam, en liefde ervoor zorgt dat die cellen gezond zullen zijn, is het de moeite waard om zo vaak mogelijk zo’n liefdevol energieveld om ons heen te scheppen. Als je bedenkt dat zieke cellen sterven en vervangen worden door nieuwe – die door een liefdevol veld wel gezond zullen zijn – kan dat je wellicht motiveren om voor meer liefdevolle gevoelens te gaan. 

Tijdens het beoefenen van Chi Neng Qigong proberen we mensen te leren zo’n veld te creëren, maar nog mooier is het als dat veel vaker is dan alleen maar tijdens een les. Hoewel het aantal cellen wat tijdens een les beïnvloed kan worden al gigantisch is. Maar bedenk dat elke keer als je een liefdevol gevoel oproept je 48 miljoen cellen (x het aantal minuten wat je het doet) op positieve manier beïnvloedt. 
Dat kan niet in één keer, want we zijn nu eenmaal gewend aan bepaalde patronen in ons leven en ons reageren. Maar door je bewust te zijn van het nut van positieve emoties tegenover negatieve emoties, kun je bewust zorgen voor een meer liefdevolle en meer positieve reactie op dingen.

Mindfulness speelt daarbij zeker een rol. Wees je bewust van het nu, van die prachtige kleuren van de bloemen, van de straks weer schitterende herfstkleuren, van de heerlijke smaak van je eten, van de uitnodigende reuk van je wijntje of biertje, van de inspanning van je partner voor het eten, van de zon op je huid, de heerlijke regen op de bladeren …..

Kortom: Wees (je) bewust. En wees dankbaar, liefdevol, positief, respectvol.
En gaandeweg ga je dat steeds meer doen en zorg je voor een goed energieveld om je heen, wat je niet alleen beschermt maar zelfs geneest, heelt. Niks soft gedoe, gewoon pure realiteit, puur bewust zijn van wat goed voor je is. 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
zie blog algemeen