Hoewel steeds meer mensen gevaccineerd zijn, de zomer is ingetreden en de wereld weer een beetje normaal lijkt, is het heel belangrijk je te blijven beschermen tegen COVID.

Uiteraard de basisregels van hygiëne, maar wat mij betreft niet overdreven. Het zijn immers de bacteriën en virussen die we normaliter met elkaar delen die ons ook gezond houden.

De mensen die zich hebben laten vaccineren menen nu misschien dat ze beschermd zijn en niet zo hoeven te letten op preventie, maar het omgekeerde is wellicht waar.
De gevaccineerden hebben miljarden spike-eiwitten in hun systeem, die nog eens geweldig gaan toenemen bij contact met het echte virus. Alle reden dus om jezelf preventief te beschermen voor dat laatste. 

 

Maar ongeacht dat stukje, geldt voor beiden hetzelfde: zorg voor preventie

Het voordeel van meer bloot en meer zomer is dat de behoefte aan extra vitamine D wellicht minder is, maar de andere supplementen blijven nuttig, zo niet nodig:

  • Vitamine D 3000-4000 IE per dag
  • Vitamine C 2000-3000 mg per dag (als ascorbaatcomplex, bijv. Bonusan)
  • Zink 15 mg per dag

Daarnaast zou ik persoonlijk willen adviseren

  • Een goede multi (dus niet die van de super, maar Vitals, Orthica, AOV, Bonusan, Plantina, Golden Naturalis, om er een paar te noemen)
  • Omega-3-vetzuren (visolie)

 En natuurlijk zonnebloemolie vermijden, maar olijfolie en kokosolie gebruiken; margarine vermijden maar echt (gras)boter gebruiken. Weinig alcohol, geen frisdranken. 

En niet helemaal onbelangrijk, maar wel minder bekend bij het grote publiek: NAC.

NAC of N-acetylcysteine wordt in de reguliere geneeskunde gebruikt (op eigen kosten meen ik) om het slijm in de longen iets dunner te maken, zodat het ophoestbaar is, maar heeft in de orthomoleculaire geneeskunde een veel breder en nuttiger gebruik. Bijvoorbeeld als antioxidant (het tegengaan van beschadigingen door te veel zuurstof - vooral ook in de luchtwegen).

Het is nuttig bij luchtwegproblemen en zou m.b.t. COVID ook beschermen tegen klontering in de vaatjes. 

Het is kennelijk zo werkzaam, dat in Amerika stemmen opgaan om het alleen nog op recept voor te schrijven.
Dit vereist enige uitleg: alle orthomoleculaire middelen (supplementen zo je wilt) werken volgens de onderzoeken vanuit de orthomoleculaire geneeskunde en universiteiten op dat gebeid. Maar de reguliere geneeskunde heeft zo de eigen waarheid over wat wel en niet werkt (zoals we nu met de vaccins zien).
De wet stelt dat als iets echt geneeskundige werking heeft (volgens de reguliere artsen dus), dat het dan een geneesmiddel is en op recept moet. En als dat niet zo is, mag er eigenlijk niet eens op staan waarvoor het werkt, ondanks alle dossiers en onderzoeken waaruit blijkt wat het doet en waarvoor het nuttig is. Overigens kun je o.a. op www.orthokennis.nl uitgebreide informatie vinden over veel supplementen.

Wat we nu dus in Amerika zien is dat een middel als NAC kennelijk zo nuttig blijkt te zijn, dat de farmaceutische industrie het van de orthomoleculaire markt af wil hebben. Als ze hun zin krijgen wordt het dus alleen op recept nog voorgeschreven door artsen die er weinig vanaf weten (dus veel minder voorgeschreven), is het niet meer gewoon te koop, en zal het veel duurder worden. Dat zien we nu al met bijvoorbeeld fluimucil (is NAC), wat krankzinnig veel duurder is dan de stofnaam die je bij elke drogist zo kunt kopen. Nu nog. 

Maar goed, blijf je dus beschermen. Blijf zorgen voor ontspanning, gezond eten en voldoende nachtrust.

Dit is een tijd waarin je voor je eigen gezondheid moet zorgen, want de overheid doet het echt niet zoals het afgelopen jaar gebleken is (al houden ze wel de schijn op met de mantra van het vaccin wat de enige oplossing zou zijn).

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn