3

Nummer 3

 

Een paar dagen geleden zat ik achter elkaar een paar artikelen te schrijven, in dit geval over homeopathische middelen, toen ik ineens bedacht “Ik heb vandaag vast een 3-dag”.

Een 3, omdat het zo gemakkelijk ging. Er was zoveel creativiteit, de woorden kwamen er zo gemakkelijk uit en kwamen zo vloeiend op papier. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik een 5-dag. Helpt ook wel een beetje om creativiteit eruit te krijgen, maar toch minder.

Het hoofdkenmerk van de 3 is plezier in wat ie doet, en vooral ‘performance’, optreden naar buiten, zich uiten, zich laten zien.  Op zich zorgt het voor een goede tijd, een plezierige tijd, maar als mensen teveel naar buiten treden, zich teveel laten horen en zien, kan het oppervlakkig worden. Oppervlakkige feestbeesten bijvoorbeeld. Overal het middelpunt, maar niemand kent ze echt.

De 3 heeft een heldere geest, slim, snel lerend. De 3 kan luchtigheid brengen in een lastige situatie. Speels, enthousiast, en vooral unieke creativiteit. Er is een gave met woorden, het is een goed spreker.
De positieve aspecten zijn dan ook opgewektheid, enthousiasme, humor, de entertainer, en goed in woorden, schrijven en zingen.
De negatieve zijn het doorslaan van sommige van de eigenschappen, zoals ijdelheid, humeurigheid, verspillend, impulsiviteit, verantwoordelijkheid ontlopen, extreem gekleed, opzichtigheid, e.d.
Destructief kan zelfs jaloezie, gierigheid, intolerantie en kwaadsprekerij zijn.
De laatste twee - het negatieve en destructieve - komen alleen als er veel 3-en in de belangrijke nummers zijn.

Als levenspadnummer leert de 3 het plezier van zichzelf te uiten. Het ervaren van puur plezier en de expressie van dat plezier met anderen delen. De 3 heeft speciale talenten, zoals een goede fantasie/inbeelding en artistieke vaardigheden. Al kan de creativiteit wel leiden tot teveel tegelijk willen doen, de talenten teveel versnipperen.

De missie van de 3 (expressie) is inspireren en energie geven. Met hartverlangen 3 wil je meedoen in een actief sociaal leven met veel vrienden en veel activiteiten. En je wilt je artistieke talenten uiten.

Als de familienaam een 3 is, heb je een persoonlijkheid geërfd die gemakkelijk in de omgang is, en optimistisch, met gevoel voor humor en een creatieve geest.

Je begrijpt dat een dag 3 een dag is, die best prettig is. Het is altijd lekker om je creatief te voelen, optimistisch te zijn, je te uiten, fantasie en inspiratie te hebben, speels te zijn.
Maar……….als er teveel 3-en in de belangrijke nummers staan, kan het ook leiden tot versnippering, verwarring, en de andere negatieve of destructieve aspecten.
Misschien wel dat ik daarom vrijwel altijd de dag 3 herken: ik heb in mijn kernnummers geen 3-en. Dus zo’n dag 3 voegt echt iets toe…….voor mij.

Tenslotte iets over het jaar 3: Is het jaar 2 een jaar waarin de zaden klaar zijn voor ontkieming en waarin je vooral geduld en takt moet hebben, in een jaar 3 kom je tot leven. De zaden beginnen wortel te schieten en alles is oké. Je voelt dat ook. Er is liefde en tijd voor vrienden en leuke dingen doen. De invloed in dit jaar is creatief, artistiek en sociaal. Lach, en zing, en dans. Nu kan het, het jaar 4 wordt weer een jaar om te werken....

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn