namen

Ik vond het een raar idee, dat de nummers die je kunt afleiden van je geboortedatum en je namen zoveel zouden kunnen zeggen over je leven.

De geboortedatum kon ik me nog iets bij voorstellen, maar de naam? En dan de geboortenamen die je soms de rest van je leven nauwelijks meer gebruikt?

En toch, nu onze dochter zwanger is, realiseer ik me weer hoe dat met de namen van onze kinderen ging. De eerste vraag was natuurlijk: wordt het een jongen of een meisje? We hebben het nog over de vorige eeuw, want tegenwoordig is dat geen vraag meer, iedereen weet het al tijdig. Wij wilden het gewoon niet weten. Dat wil zeggen, Hanneke wist het (en had het ook echt 3x goed), maar officieel wisten we het niet. En omdat je dat inwendig weten toch een beetje wantrouwt, moesten we ook een naam voor het mogelijk andere geslacht hebben.

Je begint al vroeg met namen bedenken, want dat is leuk. De zwangerschap is leuk en het ermee bezig zijn is leuk. Zo ontstaat er een rijtje namen, waarvan er een aantal kunnen worden weggeschrapt. Omdat een van beiden het geen leuke naam vindt, of omdat er associaties mee verbonden zijn. Dat vervelende kind uit die klas, of die collega waaraan je niet herinnert wil worden via je kind……..of…….

Er blijven er een aantal over. Maar in de loop van de maanden komen er verschuivingen in. Je komt op een andere naam, nog een erbij. Of er vallen er juist af, door geboortes van andere kinderen met die naam of door mensen die je ontmoet met een naam die je op het rijtje had staan. Het is grappig hoe dat gaat.

En langzaam komen sommige namen – of soms één naam – steeds meer naar voren. Kan zelfs zijn dat ie nog een beetje verandert, aangepast wordt. En dan is er de geboorte, meisje of jongen, en wordt de naam aan het kind gegeven. En het is dan ook echt een Bart, of een Pim of een Nikki. De naam past bij het kind.

En zeggen we dat ook niet af en toe? Als je de naam van een ouder kind hoort? Ja, dat is een echte Bep, of een echte Bart, of een echte Alex?

Het idee in de numerologie is, dat de naam wel degelijk iets is waar de kosmos mee heeft geholpen te bepalen. De omstandigheden, de tijd (kijk maar eens naar al die namen vernoemd naar bekendheden), de ouders, de gebeurtenissen, de geboortes van andere kinderen nabij, vele factoren hebben beïnvloed. Of niet, omdat de naam vanaf het begin zo duidelijk was, maar dat is ook bepalend dus.

Grappig is ook, dat een verandering van naam invloed heeft op numerologische uitslagen. Bijvoorbeeld je huidige naam. Dat is dus soms een andere voornaam dan op je geboorteregister staat, en bij vrouwen vaak/soms de naam van de man.
Het kan niet je levenspad veranderen, want dat ligt vast door je geboortedatum. Maar je expressie en je hartverlangen kunnen daardoor een beetje worden bijgestuurd. Wat niet onlogisch is, omdat in het leven we ons een beetje aan elkaar aanpassen als we genoeg van elkaar houden.

Door samen te leven zal je levensdoel ietsje anders zijn dan voorheen, en zelfs het diepe verlangen kan een beetje bijgesteld zijn. Let wel, de aanvankelijke nummers blijven het allerbelangrijkst, maar er is enige beïnvloeding, enige bijsturing door de andere omstandigheden, de andere naam. En dat is herkenbaar.

Voor mij werd – hoe langer ik me er in verdiepte – steeds meer duidelijk hoe de nummers klopten, hoe alles in het leven met elkaar samenhangt. En hoe je ook moet accepteren dat sommige nummers zijn zoals ze zijn, en dat je daar naar kunt leven.
Net zoals het handig kan zijn om te weten wat je dagnummer vandaag is, zodat je minder snel de fout ingaat of verkeerde dingen onderneemt. Dingen die vandaag niet handig zijn………

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn