9a

Het universele jaar 2016 is een jaar 9.

Op zich staat een jaar 9 voor vervolmaking en vervulling. De cyclus van 9 (1 t/m 9) is ten einde, het overgrote deel wat je de afgelopen 8 jaren hebt gezaaid en geplant kun je of heb je kunnen oogsten.
In de tuin is nog weinig over van wat je eerder plantte en wat nog iets produceert. Het is tijd voor de lenteschoonmaak. (toepasselijk op dit moment).
Dat geldt ook voor het leven. Een jaar om goed om je heen te kijken wat je nog wel en niet meer nodig hebt in je leven. Laat dingen die klaar zijn los. Het is niet een jaar om nieuwe dingen te beginnen (dat is volgend jaar), maar wel om te beëindigen. Geniet dit jaar van de artistieke zaken in het leven, leer over anderen. Geef aan anderen en wees tolerant, meedogend en vergevend. Liefde moet met iedereen worden gedeeld, er is verwantschap tussen iedereen op aarde.
Mooi jaar toch?

Universeel, of liever op wereldniveau, gezien zou het een mooi jaar kunnen zijn, waarbij de extreme uitingen van leiders van het jaar 8 (macht, materie, krachtige uitingen) plaats maken voor wat meer humane benaderingen. Het zou wereldleiders dichter bij elkaar moeten brengen. Meer liefde naar anderen, meer onderlinge verbondenheid, etc.

Maar: voor iedereen geldt uiteraard als invloed het persoonlijk jaar. En als we dan naar de politici kijken, is het beeld minder fraai.
Poetin bijvoorbeeld heeft dit jaar juist een persoonlijk jaar van 8, dus hang naar succes, materie en macht. Efficiënt en zakelijk.  Ervoor gaan. (Niet echt de 9 dus).
Obama heeft een persoonlijk jaar 3, een jaar waarin ideeën beginnen wortel te schieten. Tijd voor vermaak en plezier, voor creativiteit. Een jaar om zonneschijn te verspreiden om je heen. (beter, maar toch ook minder 9)
Erdogan heeft een persoonlijk jaar 1, het jaar van de leider, ook het jaar van nieuw begin, nieuwe ideeën. Maar ook het nemen van de controle. En eerder naar jezelf kijken dan naar partnerschappen. Onafhankelijkheid en zelfpromotie. (zeker ook geen 9 dus)
Merkel heeft een jaar 6, een jaar van verantwoordelijkheden naar naasten. Verantwoordelijk, fair en rechtvaardig. Het accepteren van de plichten. Alles wat in het belang van de groep gebeurt is goed. De counselor. (Eigenlijk dus zoals we Merkel hebben leren kennen)
En Rutte tenslotte heeft een persoonlijk jaar 7, een ‘innerlijk jaar’, een jaar van zelfanalyse, zelfreflectie en studie. Een jaar om meer tijd alleen door te brengen en je gedachten en acties te analyseren. Een tijd om de zaken zoveel mogelijk los te laten. (strookt ook niet echt met de 9).

Kortom, universeel zou het een mooi jaar kunnen zijn, maar de op dit moment belangrijker politici hebben allen een ander persoonlijk jaar, waarbij het geheel behoorlijk afwijkt van de universele 9. Neemt niet weg dat binnen de persoonlijke jaren er altijd ruimte is om meedogend te zijn, samen te werken, etc.

Ik hoop op de universele uitkomst, maar vrees dat de persoonlijke jaren van de heren en dame het niet gemakkelijker maken……

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn