num

 

In de numerologie gaan we uit van de geboortenamen, de namen die je bij je geboorte kreeg. Dat zijn soms meerdere (tussen)namen. De manier waarop je jezelf noemt is echter vaak anders.
Hetzelfde kan gelden als je getrouwd bent. Je noemt je dan als je voornaam + achternaam, vaak die van de man.
In beide gevallen zijn de namen waarmee je jezelf nu vernoemt anders dan de geboortenamen.
Ook de nummers gevormd uit de totaliteit van de letters is dan anders, evenals de nummers van de klinkers of de medeklinkers.

Met name de expressie (het doel in je leven) en het hartsverlangen (wat je diep van binnen wilt), worden daardoor beïnvloed.

De nummers gevormd door die ‘nieuwe’ naam, noemen we de kleine expressie of het kleine hartsverlangen.
De invloed kan zijn als bij alle nummers die op elkaar van invloed zijn. Dat wil zeggen dat ze elkaar kunnen tegenwerken, versterken of in balans brengen.

Stel je ‘oude’ nummer is een 7. Dit blijft overigens het belangrijkst, maar wordt beïnvloed door het ‘kleine’ (expressie of hartsverlangen), door de huidige naam. 
Die 7 zou kunnen betekenen dat je een wat meer in jezelf gekeerd persoon bent, die tijd voor zichzelf nodig heeft. Iemand die goed nadenkt over zaken, niet echt een losbol, meer een whizz-kid. Iemand met diepere gronden, maar wat stiller.
Als de ‘nieuwe’ naam dan een 1 oplevert, maakt het dat je wat eerder op de voorgrond zult treden, de leiding zult nemen. Iets minder gesloten en achteraf dus.
Als het een 2 oplevert, zal je eerder neigen samen te werken, ook al hoef je niet de beloning voor wat je doet.
En zo heeft elk nummer een invloed op de analyserende 7. De 4 maakt dat je wat aardser bent, wat praktischer (en niet alleen de denker), de 5 geeft misschien nog wel de grootste invloed omdat het je nog meer uit je schulp haalt in de hang naar verandering, reizen, avontuur.
Als de ‘nieuwe’ naam ook een 7 oplevert, wordt de 7 wellicht versterkt en ben je nog meer een kluizenaar, een denker, teruggetrokken, analyserend, meditatief.

De kern blijft dus het nummer op basis van je geboortenamen, maar je huidige naam kan wel degelijk behoorlijke correcties aanbrengen.

Onlangs kwam in een reading de 6 bij iemand naar voren vanuit de geboortenamen, maar de nieuwe naam bracht 2x een 4. Zelf gaf ze aan dat dat heel goed was, want die 4 zorgde voor structuur, voor stabiliteit, temeer daar het levenspad een 5 was. Van avontuur, dingen uitzoeken, nieuwsgierigheid, reizen, veranderen.

Zo zie je ook dat elke combinatie op zich weer andere invloeden heeft. En waar ik aanvankelijk dacht – zeker als ik meer nummers bij elkaar verzamelde – dat het allemaal dan wel een beetje op hetzelfde uit zou draaien, merk ik nu dat juist die verschillende nummers steeds meer nuances aanbrengen en meer vertellen over hoe je in elkaar zit, wat er van binnen speelt, hoe je leven er een beetje uitziet.

Het is dan ook niet helemaal onlogisch dat mensen soms aan de hand van de numerologie hun naam bepalen.
Of om iets te versterken, óf om iets juist te verzwakken of aan te vullen.  

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn