7

Nummer 7

De kernwoorden voor de nummer 7 zijn wellicht ‘analyse’, ‘onderzoek’ en ‘innerlijke wijsheid’.

De 7 heeft te maken met zelfanalyse, dingen willen weten, willen uitzoeken, het naadje van de kous willen weten. Antwoorden op alle mogelijke vragen.
Dat maakt dat de persoon met 7 veel minder extrovert is dan bijvoorbeeld de 5 of de 1 of de 3. De 7 is vaak zelfs wat meer in zichzelf gekeerd, of in elk geval lijkt dat zo. Een weinig krachtige 7 is erg op zichzelf gericht, terwijl een te sterke invloed van 7 tot sterkere introspectie leidt.
Het zijn vaak diepe denkers, wat gereserveerd. Er is een wat onzeker basisgevoel wat wordt gemaskeerd door gereserveerdheid, en wat kan worden aangezien voor afstandelijk.
De 7 houdt ervan om alleen te zijn, of in elk geval regelmatig even alleen te zijn, weg van de mallemolen van het drukke leven.
Menigtes, herrie, afleiding en verwarring zijn niet echt de ‘vrienden’ van de 7.
Ook kletsen om het kletsen is iets waar de 7 een broertje aan dood heeft. Het moet wel ergens over gaan, anders verlies je z’n interesse.
De 7 is ook sterk vasthoudend aan z’n beslissingen. Als die eenmaal genomen zijn, is er moeilijk van af te stappen.
De 7 kan door de gereserveerdheid wat geheimzinnig lijken.
Qua carrière is de 7 vaak terug te vinden in exacte vakken als wiskunde, natuurkunde, zakelijke studies, e.d.
De missie van de 7 is te analyseren en uit te zoeken….diep te spitten en te overdenken wat wordt gevonden…..
Vanuit het zoeken en de nieuwsgierigheid kan de 7 spiritueel zijn, intuïtief ook, zelfs geïnteresseerd zijn in het spiritueel occulte. De 7 is goed in het bewaren van geheimen. Door de intelligentie van de 7 is er vaak geen behoefte met anderen te communiceren. De 7 is vaak verbaasd door het gebrek aan diepte bij anderen.
Meditatie en contemplatie doen de 7 goed en is ook iets waar vaak behoefte aan is.
Het hartsverlangen van de 7 is veel rust en terugtrekking van de buitenwereld om de innerlijke bronnen te ontwikkelen. Studeren, lezen, leren om jezelf af te sluiten van de wereldlijke afleidingen.
De uitdaging is begrepen te worden door een ‘stomme wereld’.
Het zal niet verbazen dat het persoonlijke jaar 7 ook weer een ‘innerlijk’ jaar is. Met tijd voor zelfreflectie, studie en zelfanalyse. Het jaar 7 is voor innerlijke groei en voorbereiding. Het sociale leven schuift iets naar de achtergrond, aandacht voor het innerlijk is belangrijker. Het is een spiritueel jaar……….go with the flow.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn