Een dag 4

Vandaag schijnt mijn dagnummer een 4 te zijn. Zo voelt het ook wel een beetje.

Vaak weet ik het nummer zelfs aan de hand van hoe ik me voel, hoe ik reageer op dingen, of het een speelse dag is of een dag die veeleisend is. Soms neem ik onbewust de leiding in allerlei zaken en blijkt het een 1-dag te zijn, een andere keer ben ik de creativiteit zelve en blijkt het – logisch – een 3-dag te zijn. Ik kan het nogal eens voelen, merken.

Maar vandaag is dus een 4. Ook dat ervaar ik. Het is een zwaardere dag, het gaat allemaal wat minder makkelijk. Het is alsof ik korter geslapen heb, wat niet zo is. Alsof ik moeier ben, wat ook niet zo is. Ik mis wat creativiteit, maar ben wel erg efficiënt, misschien ook wel wat te rigide en veel georganiseerder dan ik van nature ben.
Ik heb geen vieren, zelfs geen even nummers, in mijn kernnummers. Mijn levenspad is een 3, performance, creativiteit. En die 4 hindert me behoorlijk. Ik voel me meer serieus (nóg meer, want ik heb ook een 7 in mijn kernnummers, de analyticus, ik ben dus al serieus genoeg van mezelf) dan anders en ervaar een gebrek aan vrijheid (die de 5 in mijn kerngetallen nodig heeft). Het is of ik van alles moet.

Ik moet straks naar mijn werk, ik moet zo ook nog eerst eten. Ik moet even bekijken hoe ik het praktisch (!) indeel. Ik moet ook eten regelen voor op mijn werk. Ik moet nog zoveel.
Deze dag mag efficiënt zijn, het voelt niet als mijn dag. Ik voel me vandaag gevangen in een keurslijf van praktisch en efficiënt denken, terwijl ik liever wat fladder en creatief mijn gang ga. De dag gaan dan meer als vanzelf voorbij en het voelt allemaal lichter.

En oh ja, op zo’n dag kan ik dezelfde verplichtingen hebben, maar het voelt dan niet zo. Vandaag wel. Ik heb verplichtingen, ik moet dingen. En het moet praktisch en efficiënt.  Voor sommige mensen ongetwijfeld een genot zo’n dag. Voor mij niet. Morgen gelukkig weer een 5. Vrijheid, beweging, verandering. Heerlijk……

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn