wei

Op het eerste gezicht lijkt het voor veel mensen zweverig om zoals bij de Chi Neng Qigong langzame bewegingen te maken, en dan ook nog met de ogen dicht.

Maar het is alles behalve zweverig.

Alles in de Chi Neng Qigong oefeningen is door Dr. Pang Ming gefilterd en verfijnd tot een uiterst effectieve en nuttige manier van werken met de Qi, de 'levensenergie'.

Daarbij heeft hij alles wat hem vanuit de wetenschap - zowel Oosters als Westers - bekend was meegenomen.
Is nog maar enkele jaren geleden het bestaan van zogenaamde Gods-deeltjes aangetoond, Dr. Pang Ming wist al dat we met onze aandacht in staat waren de Qi te veranderen en sturen.
Of eigenlijk doen we dat met de wil van ons hart, onze intentie.

Daarom is de gerichte aandacht (met de ogen dicht) zo belangrijk. En met de langzame bewegingen is het veel gemakkelijker de aandacht te sturen, te versterken.

De staat is ook heel belangrijk, de staat waarin we oefenen. Naast de gesloten ogen (om de hersengolven op minstens alfa-niveau te hebben) is nog iets anders belangrijk. Ook dat lijkt op het eerste gezicht voor sommigen zweverig, maar is dat juist weer niet.

Wetenschappelijk is inmiddels vastgesteld dat we het meest gezond zijn en blijven, en het meest aantrekken wat we willen, als we in een staat zijn van liefde, vrede, vreugde en dankbaarheid.
Op het moment dat we dus oefeningen doen waarbij we iets willen, namelijk de Qi besturen en bepaalde eigenschappen 'geven' zoals helende of bekrachtigende eigenschappen, is het nuttig om de bovengenoemde staat te creëren.

En dus doen we langzame bewegingen met de ogen dicht, bij voorkeur in een staat van vrede, liefde en dankbaarheid. Omdat dat wetenschappelijk bewezen - en niet te vergeten ook vanuit de ervaring - de beste staat is om het te doen. De staat waarin we het meest bereiken.

Overigens geldt dat ook voor het dagelijks leven. Als je in het dagelijks leven bepaalde zaken wilt bereiken, dan zul je dat het beste bereiken in dezelfde staat: vreedzaam. liefdevol, dankbaar.

Alle negatieve emoties zoals boosheid, verdriet, jaloezie, afkeer, afgunst, angst, etc. leiden tot het tegenovergestelde van wat je wilt.

Er is dus niets zweverigs aan Chi Neng Qigong, het is alleen 'anders'. Anders dan het geren wat we in het dagelijks leven gewend zijn. En ons hart leidt, in plaats van dat de emoties ons leiden.
Het is heel gericht, heel doelmatig, heel nuttig, en vooral heel fijn om te doen.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn