Een nieuw seizoen vanaf begin september.....

Er staat weer een nieuw seizoen aan te komen en we hebben er zin in.

Wat fijn is, is dat er steeds meer wetenschappelijk bewijs is dat Chi Neng Qigong niet zomaar alleen een bewegingsleer is, maar veel meer dan dat. Niet dat ikzelf dat bewijs zo belangrijk vind, maar veel mensen geloven toch vooral de (westerse) wetenschap. En als die wetenschap steeds meer aantoont dat zowel Qigong als de EFT/NEI meer genezend werken dan heel veel andere dingen, is dat toch meegenomen.

Omdat we tijdens de Chi Neng Qigong o.a. meditatie, visualisatie, beweging en mindfulness combineren en we ons bovendien verbinden met het universum (of de ons omringende Qi) om Qi uit te wisselen en te tanken, zijn we op verschillende manieren bezig om ons energieveld te optimaliseren.
Hoe optimaler ons energieveld is, hoe beter we zorgen voor ons lichaam, en voor al onze nieuwe cellen, zo’n 48 miljoen per minuut! 

Door ons energieveld te optimaliseren, zorgen we ervoor dat al die nieuwe cellen worden gebaad in een optimaal veld van liefdevolle en helende energie, waardoor ze gezond zijn, terwijl ze wellicht minder gezonde of zieke cellen vervangen. Doordat al onze cellen van tijd tot tijd worden vervangen, kunnen we er door een goed energieveld voor zorgen dat alle cellen gezond worden.

Dat gezonde energieveld creëren we in de CNQ door de mindfulness, de aandacht op de oefening en de staat waarin we die oefening doen. We doen dat door een intentie te ‘zetten’, voor ons te zien wat we het resultaat van de oefening willen laten zijn. We doen dat door de meditatieve staat van de oefening die zorgt voor de juiste hersengolven die dat juiste veld helpen creëren. We doen dat doordat de bewegingen ervoor zorgen dat de energiebanen goed doorstromen en daarmee de organen optimaal functioneren, en het lichaam in een energetisch goede conditie is.

Het is dus het fraaie samenspel van alle factoren binnen de CNQ samen die zorgen voor het meest optimale energieveld.
En dat energieveld is goed voor onze cellen, voor onze gezondheid, voor onze energie, voor onze stemming, voor onze toekomst.
Dus natuurlijk hebben we er weer zin in!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn