Een mooie manier om Qi te sturen, te leiden.

La Qi is een manier waarop je Qi ('levensenergie') kunt verzamelen, maar ook hoe je klachten kunt verlichten of zelfs zou kunnen helen met Qi.
Het is heel eenvoudig.

Je gaat ontspannen zitten (of staan). Het zou zelfs liggend kunnen, maar dat zou ik alleen doen als je niet anders kunt. Zorg dat je een 5-10 minuten niet gestoord kunt worden. Zit of sta met een rechte rug, maar wel ontspannen. Geluid van de telefoon bijvoorbeeld uitzetten.
Je houdt de handen met de handpalmen naar elkaar voor je buik en beweegt de handen rustig en langzaam een beetje uit elkaar en weer naar elkaar toe. Met de ogen dicht kun je je veel beter concentreren! Tevoren zou je even de handpalmen stevig kunnen wrijven, dat maakt dat je beter voelt. Je concentreert je helemaal op de ruimte tussen je handen en wat je daar gewaar wordt. Vrijwel iedereen gaat wel iets voelen, en dat kan variëren van wat lichte tintelingen, tot warmte, tot een gevoel van enige druk of weerstand. Iedereen ervaart het anders, en soms voel je niets, ook goed. (de Qi is er toch wel)

Vervolgens ga je - als je je handen uit elkaar beweegt - met je aandacht 'ver naar buiten'. Je kunt je voorstellen/fantaseren dat overal om je heen Qi is, helende Qi. Je verbindt je met die Qi, je bent met je aandacht bij die Qi. Alsof je je verbindt met het hele universum. En als je je handen naar elkaar toe beweegt, stel je je voor dat al die helende Qi is geconcentreerd tussen je handen. Een enorm krachtige bal van helende Qi zit er tussen je handen en op die manier verzamel je steeds meer. Het wordt steeds sterker, steeds krachtiger.
Op deze manier kun je dus Qi verzamelen, jouw voorraad aan Qi vergroten. De Qi die je in je buik (onderste Dantian = energiereservoir) opneemt, dient vooral om je lichamelijk te helen, sterker te maken.

Als je een klacht of een huisdier of een ander wilt proberen te helen, doe je hetzelfde als je de handen naar buiten beweegt: je verbindt je met het universum, met de helende Qi. En als je de handen naar elkaar brengt, stel je je voor dat je al die helende Qi brengt naar wat je tussen je handen visualiseert. Dat kan een deel van je lichaam zijn, je hele lichaam, je huisdier of een ander. Wat van belang is, is dat wat je tussen je handen 'ziet', dat je dat als volslagen gezond ziet. Je brengt dus de Qi naar datgene tussen je handen en ziet dat al als gezond tussen je handen.
Als je weer naar buiten gaat verbindt je je weer met de helende Qi buiten je....etc.

Als je bijvoorbeeld pijn hebt of het lukt je slecht om 'de klacht' los te laten, kun je je voorstellen als je met je handen uit elkaar gaat dat de klacht helemaal verdwijnt, oplost (in het universum). Maakt niet uit waarom het gaat, pijn, tumor, ontsteking, het kan met allemaal. Als je handen weer naar elkaar gaan en je de helende Qi meeneemt, 'bouw' je een gezond lichaam door wat je tussen je handen voorstelt als helemaal gezond te zien.

Als je het bij bijvoorbeeld pijn doet, is mijn ervaring dat - ook al is er hevige pijn - als je met de handen uit elkaar gaat en het laat 'verdwijnen' in het universum, er ook even geen pijn is. En dan breng je de helende Qi naar dat deel waar pijn is (breng het ruimer dan alleen het pijnpunt) terwijl je het gezond 'denkt'.

Ik heb op die manier vooral bij acute pijnklachten (na een verstuiking of hard hoofdstoten bijvoorbeeld) fantastische resultaten gehad. Vaak kon ik door even in gedachten de La Qi te doen (als ik in gezelschap was, anders kon ik het 'echt' doen) vrijwel direct weer doorgaan met de sport of actie waarmee ik bezig was.
Maar ook mijn chronische heftige pijnen door de posttraumatische dystrofie (CRPS = Chronisch Regionaal PijnSyndroom) heb ik op deze manier vrijwel weg gekregen. Door dagelijks 10 minuten (meer was het niet) op deze manier la Qi te doen op dat pijnlijke deel van mijn lichaam.

En - geloof het of niet - ik heb toen ik een volière had en 's winters vogeltjes aan het doodgaan waren door zwakte op deze vogeltjes de Fa Qi beoefend (het is La Qi als je het naar jezelf brengt, en Fa Qi als jet naar een ander brengt), en tot mijn stomme verbazing vlogen ze een uurtje later weer vrolijk door de volière in plaats van dat ze dood waren gegaan.Ik kon het nauwelijks geloven, maar tja, het werkt dus ook op vogeltjes......

Dat is de kracht van Qi, van La Qi, van Fa Qi.

Het is evenzo toe te passen op planten. Die zullen door de Qi die je ze brengt beter groeien en meer opbrengen.

Hoe dan ook, deze methode is een fantastisch eenvoudige manier om jezelf of anderen of iets anders te voorzien van meer helende Qi.

Eindig wel altijd weer even met het brengen van de helende Qi tussen je handen voor je buik, met het verzamelen van Qi voor je buik. En dat is nog belangrijker als je Fa Qi hebt gedaan, dus de helende Qi van buiten je ('het universum') naar iets of iemand anders hebt gestuurd. Pas altijd goed op je eigen energie!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn