Aandacht kan helen...........

Een van de wetmatigheden als het gaat om Qi, om levensenergie, is dat Qi daar is waar de aandacht is.
En dat is iets om goed in je op te nemen, aangezien het grootste deel van de tijd onze aandacht ergens anders is dan in ons lichaam!

Onze aandacht is gericht op de smartphone, op het verkeer, op de ander, op het boek wat we lezen, op de televisie, etc. En daarmee geven we veel van de Qi weg, en onttrekken het aan het lichaam. 
Niet voor niets is de belangrijkste stap bij het helen in de Qigong dat we leren onze aandacht in het lichaam te hebben. In elk geval tijdens de oefeningen en daardoor uiteindelijk ook steeds meer in het dagelijks leven. 

Door veel meer en steeds vaker met de aandacht in en bij het lichaam te zijn, zorgen we ervoor dat er veel meer Qi in het lichaam is en kan het lichaam ook veel beter de gezonde staat behouden of terugkrijgen
In de CNQ en andere Qigong-methodes leren we de Qi te sturen naar dat gebied waar het nodig is en leren we ook de juiste staat waarin dat het meest effectief is. Want zeg nu zelf, als we ergens pijn hebben, gaat de aandacht daar al vanzelf naar uit en toch genezen we niet spontaan....

Nu is het ook vaak zo dat die aandacht negatief is, omdat we in negatieve bewoordingen aan de klacht denken, van 'verdorie, nog steeds' tot 'die rotknie' of 'die rotpijn'. De emoties erbij zijn vaak teleurstelling, boosheid, moedeloosheid, zelfs wanhoop. 
En als een ding duidelijk is geworden de laatste decennia via onderzoek, is het dat negatieve vibraties/frequenties averechts werken als het gaat om onze gezondheid. Dus die negatieve gedachten zorgen er als het ware voor dat de klacht blijft bestaan of zelfs erger wordt. Ben je klaar mee.

Een puur neutraal gevoel zou dus al beter zijn, maar een positieve vibratie (gevoel van geluk, houden van, respect, blijheid) werkt zelfs positief. Dat betekent dat als we de pijn ervaren, we er eigenlijk 'liefde' naar toe zouden moeten sturen. En omdat dat voor sommige mensen weer heel lastig is (wat is liefde?, hoe doe je dat?), kun je hulpmiddelen gebruiken. Zo verbinden we ons bij de CNQ liefdevol met de Qi om ons heen (de Qi van het universum, die zuiver en puur is, die liefde is, helend) en brengen we die Qi naar het gebied van de klacht met de inbeelding dat dat gebied helemaal klachtenvrij en gezond is. Het gaat nu te ver om uit te leggen hoe we dat doen, maar een iets zwakker aftreksel ervan is het volgende:

Doe je ogen dicht en adem diep in en stel je voor dat je via alle poriën en via je longen helende Qi in je lichaam brengt. Adem rustig uit. Bij de volgende inademing stel je je weer voor dat je die Qi naar binnen 'zuigt', maar nu stel je je voor dat het in de vorm van licht is: wit, of gouden licht. Je vult je lichaam met het inademen helemaal met licht. Adem weer rustig uit. Doe het nog eens en houd dan de adem vast, zuig nog wat extra naar binnen door je mond, en houd vast. Voel hoe je hele lichaam gevuld (je buik, bovenlichaam, hoofd, armen, benen) is met licht en misschien zelfs wel licht uitstraalt. 
Dan adem je rustig uit en opnieuw in, alleen nu laat je al dat licht zich concentreren op de plaats van je klacht. Rond de plaats van je klacht is een concentratie van stralend licht. Houd je adem weer zo lang mogelijk vast en ervaar dat licht rond die plaats. Adem dan weer uit en laat het beeld los, om het bij het opnieuw inademen opnieuw te ervaren. Uiteraard kun je dit zo vaak als je wilt herhalen. Of meerdere keren per dag. 

Ik geef uiteraard geen garantie - en als je langer klachten hebt, of ernstige klachten moet je het altijd laten onderzoeken door een arts - maar je hebt een kans dat als je dit doet het al behoorlijk kan helpen. Gewoon positieve aandacht (en dus helende Qi) naar het gebied van de klacht. 
Overigens kan die klacht een lichamelijke klacht zijn, maar ook een emotie, of een vervelende gedachte, of het gevoel van een blokkade, een vervelende gevoel.........
Probeer het maar eens.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn