Chi Neng® Qigong is - eenvoudig gezegd - een Chinese bewegingsleer waardoor je meer balans ervaart en een betere gezondheid verkrijgt. Door het doen van rustige, eenvoudige oefeningen in ontspannen staat, verbeteren we de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Ons enthousiasme erover is groot, omdat het op alle gebieden verbetering geeft.
Het lichaam wordt leniger, is meer in balans en wordt gezonder. Mentaal wordt de concentratie en focus beter. En geestelijk ervaren we meer interne rust en stabiliteit. Het is een heel eenvoudige maar effectieve manier van mindfulness. En dat door eenvoudige oefeningen.

cnq

Chi Neng® Qigong is opgezet om de gezondheid te verbeteren, en is daardoor bij uitstek een methode om op een goede manier preventief of therapeutisch met je gezondheid bezig te zijn. Als je Chi Neng® Qigong doet, ben je effectief bezig met je lichaam, je geest en je gezondheid. Zonder uitputtende inspanning verbeter je de conditie van je lichaam en je geest op alle gebieden. 

Tijdens een training doe je de Qigong voor jezelf, en gefocust op jezelf, maar door het groepje waarin je traint is het effect mogelijk wat groter dan wanneer je alleen zou trainen.

Het is een door Dr.Pang Ming ontwikkelde bewegingsleer, ontwikkeld op basis van zijn kennis van zowel de Westerse als de Chinese geneeskunde. Een combinatie van o.a. lichaamsbeweging, stimulering van de meridianen, rust/stilte in jezelf, stimuleren van de bloedsomloop en de organen, stimuleren van het afweersysteem, verbeteren van de concentratie en verbetering van de levensenergie in één methode.
Zelfs in één oefening, die ook nog eens makkelijk te leren is. 

cnq

Chi (of Qi) is een begrip dat nauwelijks in één woord te vatten is, maar als we het proberen zou je het kunnen vertalen met 'levensenergie': de basisenergie waar al het leven uit bestaat.
Chi Neng® betekent dat je je potentieel (mogelijkheden) aan Chi vergroot.
Chi Neng® Qigong staat zo voor het door oefening vergroten van je potentieel aan levensenergie.

De oefeningen zitten vol slimme bewegingen waardoor de meridianen (energiebanen) in het lichaam worden geopend en gestimuleerd.
Je leert Chi uit te wisselen tussen het lichaam en het universum. En wat misschien ook wel heel belangrijk is: de oefeningen zijn niet moeilijk, en lekker om te doen. Niet in het minst omdat je al snel rust ervaart.

De in China door Dr. Pang Ming ontwikkelde Zhineng Qigong werd door Patricia van Walstijn als Chi Neng® Qigong naar Europa gebracht en zij stichtte ook het Chi Neng® Instituut, wat inmiddels is uitgegroeid tot een Europees Instituut. Door heel Europa wordt de Chi Neng® Qigong nu beoefend. In Amerika werd het door Luc Chan gebracht en heet het Chi-Lel® Qigong.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn