Emotional Freedom Technique

Een therapie die het voordeel heeft dat het snel te leren is en daardoor snel zelf kan worden gedaan, waar je ook bent.
Je hebt dan niemand anders meer nodig en kunt het zelf oplossen.
Het werkt via het kloppen (tappen) op een aantal vaste acupunctuurpunten, waardoor blokkades in de energiebanen worden opgelost. Die blokkades zitten er door óf lichamelijke óf emotionele oorzaak.

Een blokkade zorgt ervoor dat de levensenergie (Qi) niet goed kan stromen door de meridianen en zo ook de organen niet goed kan voorzien. Dat leidt tot een beperking van de 'levensenergie'. Beginnend bij een klein stukje van het lichaam kan het zo het lichaam steeds meer nadelig gaan beïnvloeden.
Bovendien houdt het zichzelf in stand. De (onderdrukte of niet goed verwerkte) emotie zorgt voor een blokkade, maar de blokkade heeft ook weer een negatief effect op de kans op verwerking.

Het werd destijds bij toeval ontdekt, maar is zeer effectief en waardevol. Je kunt heel direct de problemen benaderen, of het nu psychische of lichamelijke problemen zijn. In beide gevallen zal er sprake zijn van blokkades en in beide gevallen zal het oplossen van die blokkades tot verbetering leiden......Verbluffend eenvoudig en effectief.

Het is een perfecte manier om zelf - vrijwel zonder hulp - jezelf stap voor stap te bevrijden van blokkades, op welk gebied dan ook. En als je iets wilt ondernemen, kun je EFT toepassen om bij voorbaat (emotionele) blokkades te verwijderen.

Het kost een paar minuten om een onderwerp te behandelen en je kunt het in principe overal doen. Voor het stoplicht, op de toilet, terwijl je ergens staat te wachten, voor je een enge hoge trap op moet, als boosheid je te pakken neemt, etc., etc.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn