visualisatie

Visualisatie is een heel eenvoudige techniek, met grote mogelijkheden.

Door in je hoofd een beeld te maken van wat je graag wilt, zet je iets in gang wat je uiteindelijk zal brengen wat je wilt.

Hoe serieuzer je de volgende stappen uitvoert, hoe groter de kans dat er gebeurt wat je wilt.
Of het gaat om je gezondheid, materie, relaties, sport, of wat dan ook, dat maakt niet uit.
Klinkt het onwaarschijnlijk? Ik ben het helemaal met je eens, maar het werkt! En dat zul jij ook gaan merken als je het serieus doet. Mijn voorstel: de komende 2 weken 2x daags gedurende 3 minuten.
Begin niet te veeleisend en doe die 2 weken telkens hetzelfde...

Een algemene uitvoering:

 • Ga zitten of liggen op een plaats waar je even niet gestoord zult worden
 • Zie nu voor je - met je ogen dicht - wat je graag zou willen en ervaar het
 • Doe dat zo gedetailleerd mogelijk, met geluiden, beelden, kleuren, reuk, gevoel en smaak
 • Gebruik alle zintuigen en doe alle handelingen die passen bij die situatie die je wenst
 • Ga helemaal op in het goede gevoel wat je erbij hebt
 • Vertel aan het eind van je visualisatie - maar nog erin - tegen een derde persoon hoe fantastisch de ervaring was
 • Geniet van je succes, voel de vreugde erbij en laat het vervolgens los
 • Eindig met een affirmatie, zoals bijvoorbeeld: "ik pak het record", of "ik rijd in een......", of "onze relatie is perfect". Dus in de tegenwoordige tijd!


Het is belangrijk dat je de visualisatie doet alsof je al hebt wat je wilt hebben. Bedenk ook dat visualiseren helemaal niet moeilijk is en dat we ruime ervaring hebben in de negatieve zin (als maar niet....stel je voor dat.... als ik maar geen lekke band krijg en dan....)
We kunnen het in negatieve zin vrijwel allemaal, we hoeven het alleen maar in positieve richting om te zetten. Door ze regelmatig te herhalen, winnen ze aan kracht. Als je een beetje geoefend hebt, kun je het op korte loze momenten doen.

Bij relaties werkt het magnifiek en kun je bijvoorbeeld de volgende gebruiken:

 • Stel je de ander voor, omgeven door een kring van licht en liefde (dit doe je mentaal, je hoeft het dus niet te voelen, zodat het ook kan met iemand waar je problemen mee hebt)
 • Benader de ander in je visualisatie en stel je voor dat die ontmoeting prettig is en je ook in die kring komt
 • Stel je de ontmoeting in alle details voor, vooral het fijne gevoel
 • Je ervaart nu de kring van licht (en liefde) om jullie beiden heen
 • Je vertelt tegen een derde over die fijne ervaring


Deze laatste visualisatie kun je doen met iemand waar je een probleem mee hebt, waar je een betere relatie mee zou willen hebben, of met iemand die je heel lang niet hebt gezien. Of als iemand ziek is. In dat laatste geval visualiseer je iemand in dat contact natuurlijk als gezond en vitaal.
Vergis je niet, alle beetjes helpen. Het effect is zelfs wetenschappelijk bewezen, ook als je het voor een ander doet (bijvoorbeeld in geval van ziekte).
Het feit dat we de werking ervan niet kunnen verklaren wil dus niet zeggen dat het niet werkt (het lijkt wel homeopathie).

Er zijn behoorlijk wat boeken over visualiseren op de markt, die talloze voorbeelden en symbolen aanreiken. Julia Hastings heeft er een aantal geschreven, zoals "visualiseer je wensen", "je bent goud waard", "kijk je rijk", "schep je toekomst", etc.
Shakti Gawain schreef "creatief visualiseren", Heinrich Klaus "imagineren", Paul Liekens "het spel tussen bewuste en onderbewuste", en Gerald Epstein "visualiserend genezen".

Ik kan iedereen van harte aanbevelen zich deze fijne techniek eigen te maken, of het nu gaat om grote zakelijke belangen of kleine privé-wensen. Het kan je leven snel in positieve zin veranderen. Je kunt in je leven meer naar je hand zetten. Als de intentie maar positief is...............Succes!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn