energieveld

Alles bestaat uit energie. Je zou kunnen zeggen dat alles is ontstaan uit energie en alles bestaat uit energie. Het lastige is dat energie ongrijpbaar is, en daarom is het een lastig begrip. Wij als mens zenden bepaalde energie uit. Ons persoonlijke energieveld heeft een bepaalde lading, een bepaald effect op de omgeving. En de omgeving op ons.

Misschien is een voorbeeld handig, ook al is het zelfs daarbij zo dat de één het direct herkent en een ander zich afvraagt waar je het over hebt.

* Als je een ruimte binnenkomt waar twee mensen zitten die net een fikse ruzie hebben gehad, maar nu de schijn ophouden dat alles koek en ei is omdat jij binnenkomt, dan zullen de meeste mensen voelen dat er iets niet klopt. De energie die in de kamer hangt klopt niet.
* Er zijn mensen waar je heel moe van wordt als je hen hebt ontmoet. Hun energie(veld) heeft jouw energie(veld) beïnvloed.
* Je kunt een verjaardag of feestje bezoeken en je voelt direct dat er iets niet klopt. Als je dan om je heen kijkt zie je meestal ook mensen met een chagrijnig gezicht of mensen die elkaar niet kunnen luchten of zien. Een enkeling kan zo de hele energie van vele mensen beïnvloeden.

Ik heb het over energieveld, omdat de energie verder gaat dan alleen het lichaamsgebied. Als de energie in de kamer verstoord is door één of meer mensen, dan reikt hun energie dus verder dan alleen het lichaam.

Omdat alles uit energie bestaat, wij ook, is alles wat die energie beïnvloedt ook van invloed op ons. Uiteraard niet alleen mensen, maar ook energieveranderingen in de atmosfeer (dat voelen we meestal ook wel), en elektromagnetische straling (ook energie). Het is goed om daar rekening mee te houden en jezelf te beschermen daar waar nodig en mogelijk.
Hoe beter jij in je energie zit, hoe meer kans dat je gezond blijft en gelukkig bent.

Doe maar eens een oefening: Ga eens staan en voel je heel klein. Stel je voor dat je heel nietig bent. Je voelt dan dat je energieveld samenkrimpt. Als je je zo voelt, dan straal je weinig uit. Dan heb je weinig in de melk te brokkelen omdat je op niemand invloed hebt. Mensen laten je links liggen.
Maar doe nu het omgekeerde: stel je voor dat je naar alle kanten groter wordt. Dat je naar alle kanten uitdijt. In alle richtingen. Je voelt nu dat je energieveld zich ver uitstrekt. Iedereen die in je omgeving komt, komt daarmee in aanraking en kan niet om je heen. Je voelt je krachtiger (en dat ben je ook), straalt zelfvertrouwen uit. Hebt invloed op anderen.

Ik had ooit een patiënt die altijd maar zwak ziek en misselijk was. Ze zat als een (bijna) dood vogeltje tegenover me. Nadat ik haar het juiste homeopathische middel had gegeven, kwam ze terug en zag er niet alleen vitaler uit, ze sprak haar verbazing uit. Ze was verbaasd omdat allerlei mensen ineens naar haar mening gingen vragen, terwijl ze dat voorheen niet deden. Ze telde voorheen nooit mee, en nu was iedereen ineens in haar geïnteresseerd. Haar leven veranderde ineens.
En wat in feite gebeurd was, was dat haar energie(veld) was veranderd. In dit geval dankzij het juiste homeopathische middel.

Chi Neng Qigong is een heel fijne manier om met die energie te spelen en die energie te leren richten. Niet alleen om je sterker en meer in balans te voelen, maar zelfs om je gezondheid te beïnvloeden door het richten van die energie naar daar waar het nodig is in je lichaam.

Waar het mij hier om gaat, is dat je weet dat je met die energie kunt 'spelen', dat je die kunt beïnvloeden. En dat jouw energie door anderen wordt beïnvloed. Zelf had ik al lang voor de ik Chi Neng Qigong deed, dat ik - op momenten dat ik me zwakker voelde - buiten ging staan, met de armen iets van mijn lichaam af, de vingers iets van elkaar en de handpalmen naar voren. Ik sloot de ogen en stelde me voor dat ik in contact was met het universum. Ik haalde één of twee keer diep adem en stelde me voor dat ik bij het inademen nieuwe zuivere energie inademde. Daarna voelde ik me soms iets beter, en soms herboren.
Tegenwoordig heb ik de Chi Neng en zijn de effecten nog veel sterker.

Maar het is dus heel eenvoudig. Om ons heen is naast storende energie (als computers, GSM, TV, etc.) een veel grotere hoeveelheid zuivere energie (universele Qi) die we kunnen gebruiken, waarmee we kunnen uitwisselen.
En daarnaast hebben we dus de interactie met de mensen om ons heen.

Als jij als leerkracht voor de klas gaat zitten met een rothumeur, dan zendt je dat het lokaal in. De leerlingen pikken dat (onbewust) op en gaan daarmee en daarop reageren. Het zal er niet gezelliger op worden. 
Als jij als leerkracht voor de klas gaat zitten met een gevoel van "ik respecteer mijn leerlingen", zul je dat uitstralen en veel meer gedaan krijgen. Alleen een gemeende glimlach doet al wonderen.
Als jij als leerkracht gaat zitten en je energie naar alle kanten laat uitdijen met een intentie van 'dit wordt een fantastische dag, ik kan met alle leerlingen opschieten en alle leerlingen begrijpen wat ik uitleg', zul je een fantastische dag hebben. Je creëert niet alleen meer kracht in jezelf, maar ook een fantastische dag! Je beïnvloedt het energieveld van de hele klas! Wil je dit laatste nog sterker maken, dan help je jezelf (en dus je leerlingen) met een visualisatie en affirmatie.

Ik leerde ooit om voor ik een groep toesprak eerst me voor te stellen dat mijn 'hartenergieveld' zo groot werd dat het de hele groep omsloot. Alsof ik de hele groep in mijn hartenergie sloot. Het was verrassend om te ervaren hoe anders het daarna voelde voor die groep te staan. En hoeveel harmonieuzer het leek te zijn.....

Dat is wat wij als mensen kunnen met onze intentie. Wij kunnen ons eigen energieveld (en dat van anderen) op een grandioze manier beïnvloeden.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn